Krátká rekapitulace 2. úkolu

| Vydáno:
Po rozporuplných reakcích na některá rozhodnutí v prvním úkolu byli všichni zvědaví na to, jak dopadne odhalení vypracování i hodnocení úkolu druhého. Jak rozdané kostičky promíchaly průběžné pořadí? Překvapil některý tým svým vypracováním? A vzdala některá další kolej svou účast?

Na vypracování druhého úkolu měly i tentokrát týmy deset dní, během nichž se měly zaměřit na minulost Mrzimoru. Podmínkou pro splnění zadání bylo do svého vypracování zařadit ódu na první kolejní ředitelku, Sefrenii z Ylary, odpovědět na zapeklitou otázku, proč se během prvního roku vystřídalo tolik prefektů a kolejních ředitelů, ale Reny Potterová zůstávala primuskou po celou dobu, podívat se zblízka na to, kde se vzaly soudky, ťukání na ně a proč neúspěšné řešitele čeká octová sprcha, a nakonec přidat alespoň tři blíže nespecifikované obrázky.

Splnit zadání se podařilo všem týmům, které své vypracování do soutěže zaslaly. Havraspár se totiž soutěž opravdu rozhodl opustit, a proto jsme tentokrát měli možnost si prohlédnout pouze tři různá zpracování. Ačkoliv je tato zpráva smutná, jedno pozitivum pro porotce přece jen má – při hodnocení jednotlivých vypracování už nikomu nemusí udělit hodnotu 4 kostiček.

Zajímavé je, že oproti podobným nápadům v úkolu prvním jsme se tentokrát dočkali opravdu velmi rozdílných vypracování. Každá kolej překvapila jiným pojetím.

Mrzimor zpracoval mluvené video, které doplnil i titulky. Óda je zde zarecitovaná a průvodkyně nám během prohlídky ukáže jak soudky, tak skleník. Za originální pojetí si tak odnesl nejvyšší počet kostiček a první místo. Hodně chvály si zasloužil klidný a plynulý projev, který byl příjemný na poslech. Okouzlené tímto vypracováním byly především porotkyně Theresa Veilin Brendi a Kim Sarah Reevesová – obě udělily Mrzimoru krásných 40 kostek, zbylé porotkyně o 4 méně. Mrzimor si díky vysokým hodnocením odnesl za druhé kolo 152 kostiček.

Nebelvír představil deník primusky Reny Potterové, v němž se dočteme spoustu zajímavých věcí. Je doplněn i malůvkami, vzpomínkami či „Tu důůů listem“. Ačkoliv červení si odnesli v tomto úkolu třetí místo, podařilo se jim naprosto okouzlit porotkyni Sally-Ann Olson, která jej hodnotila skoro maximem, když mu přiřkla 44 kostek. To je taky nejvyšší počet kostiček, které byly v tomto úkolu někým uděleny. Dohromady tento tým od všech porotkyň posbíral 136 kostiček.

Ani Zmijozel se nedržel svého minulého vypracování a překvapil interaktivním prostředím, v němž se objevila průvodkyně Jocelyn s žádostí o pomoc. Vskutku detektivní pátrání po příčině výměny tolika funkcionářů provedlo zahradou, v níž byla k nalezení zpívaná óda, staré vydání Denního věštce i útržky pergamenů s ingrediencemi do receptu. Tato forma oslovila hlavně Lilien Emity Meissed a Theresu Veilin Brendi, obě Zmijozelu udělily 40 kostiček. Po součtu všech se zelení dostali na druhé místo s počtem 144 kostek.

Tento úkol mírně zamíchal s celkovým pořadím. Protože kvalita jednotlivých vypracování byla velmi vyrovnaná, Zmijozel dohnal Nebelvír a obě koleje se tak v polovině soutěže dělí o první místo se shodným počtem 292 kostiček. Ani Mrzimor však není ze hry – je na druhém místě s 280 kostičkami, a tak má pořád šanci obě koleje předhonit a výhru si odnést.

Je tedy jisté, že nás čeká ještě zajímavé zápolení. Ani v polovině soutěže není možné říct, který tým je favoritem na výhru. Každý má v sobě spoustu talentů a každý může ještě překvapit. Bude zajímavé to sledovat.

Pro Denní věštec
Saiph Lacaille

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *