Mudlovské vymoženosti II.

| Vydáno:
Po dlouhé době vám, čtenáři Denního věštce, přináším druhý díl Mudlovských vymožeností. Dnes se zaměřím na mikrovlnnou troubu. Jak takový podivný přístroj vlastně funguje? A na co mudlům slouží? To – a mnohem více – se dozvíte v tomto článku!

Na rozdíl od prvního článku jsem se rozhodla pátrat trochu i v historii vzniku tohoto zvláštního přístroje. Již v roce 1924 první mudla dokázal popsat první principy mikrovlnné trouby. Představte si, že to dokonce byl mudla z české republiky. Avšak první mikrovlnná trouba byla vynalezena v USA přibližně v polovině 20. století. Avšak až v roce 1947 se tato mikrovlnka dala používat. Nejdříve byla dostupná jen tam, kde ji potřebovali kvůli velkému počtu mudlů. Kolem roku 1955 se tento mudlovský vynález dostal i k obyčejným lidem.

Tento zvláštní stroj, který je v dnešní době poměrně malý a lehký, slouží mudlům k ohřívání jejich studených jídel. Když se na to podíváme z pohledu mudly, budeme dozajista tuto věc chtít mít doma, abychom si mohli pochutnat na již vystydlém jídle. Avšak když se na to podíváme z pohledu našeho, čili z pohledu kouzelníka, dozajista nám nad touto věcí zůstane rozum stát. Je to zbytečně veliké, zabírá to místo v naší kuchyni a stejně tento stroj nevyužijeme. Na rozdíl od mudlů si můžeme rychle ohřívat jídla o mnoho let déle než oni díky našim hůlkám a jednomu dosti chytrému kouzelníkovi, který vymyslel tak jednoduché – ale hodně dobré – ohřívací kouzlo.

Nyní se pojďme podívat, jak vlastně zhruba tato mikrovlnka vypadá.

Tato ohřívací věc může mít mnoho barev, velikostí, typů… Nejčastěji můžeme v mudlovských obchodech nalézt mikrovlnky stříbrné barvy, ale častou barvou je i bílá a černých jsem také objevila dost. Co je už vzácněji k nalezení, je mikrovlnka červené barvy.

Jako další si můžeme rozebrat ty nejznámější typy. Nejčastěji naleznete v obchodech mikrovlnky takzvaně samostatně stojící, kdy si ji můžete postavit tam, kam budete chtít. Ovšem jestli tam nebudete mít zdroj elektřiny, tak ji asi těžko můžete používat. Další typ je vestavěný, kdy si mudlové takovouto mikrovlnku nechají zabudovat přímo do kuchyňské linky.

Taková mikrovlnka má tvar obdélníkové krabice s dvířky, tlačítka, displej nebo i kolečko má na pravé straně. Nejčastěji tento vynález používají na již vystydlé jídlo, aby jej mohli rychle a bez námahy či zašpinění dalšího nádobí ohřát. Avšak rozmáhá se u mudlů trend, že v takovýchto mikrovlnkách začínají vařit i jiná jídla. Například viděla jsem mudlu, který v mikrovlnce připravoval obalené řízky. Nebo když si koupí zmraženou pizzu v obchodě, tak ji tam také připravují.

Nevýhodou mikrovlnek je to, že jídlo z nich je nezdravé. Ani se údajně mudlové nemohou dívat na to, jak se tam to jídlo otáčí a ohřívá, že jim to kazí zrak. To je ovšem nezastaví a oni si vesele vaří a ohřívají jídla v tomto stroji dále.

My bychom tuto vymoženost jen těžko použili, jak jsem již psala. Byla by nám k ničemu, leda kdybychom měli doma mudlu nebo motáka, že by si nemohl sám ohřát pomocí kouzel jídlo. Což i toto jde udělat, takže ať se na to dívám, jak chci, mně by mikrovlnka byla k ničemu.

A co vy? Využili byste tuto mudlovskou vymoženost nebo byste zůstali u zdraví bezpečného ohřívacího kouzla?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *