Létáme na koštěti, zn. kvalitně

| Vydáno:

Famfrpálová sezóna sice ještě nezačala, čas však letí jak Nebelbrach za zlatonkou. Tréninky a nervydrásající zápasy čekají za dveřmi. Zlepšovat si své statistiky na postech zatím ještě nemůžeme, ale zlepšovat se v letu na koštěti lze celý rok, jak jistě potvrdí Edward Cooper a André van Wreight.

Nejlepšího výsledku všech dob na naší škole v této disciplíně prozatím dosáhla mrzimorská Jane Karen Langley, která dokázala na Letové ploše pochytat neuvěřitelných 98 terčíků. Stříbrný post v této disciplíně drží dlouholetá opora Zmijozelu Cerridwen Lowra Antares s 84 terčíky, bronzová medaile patří dalšímu zelenému studentovi Lee Mortirovi, který jich chytil 73.

Tradičně se zvědavé zraky famfrpálových příznivců upírají na nováčky a jejich první letecké pokusy. Koleje doufají, že se mezi nimi najde nová famfrpálová posila. I letos se mnoha z nich daří velmi dobře. Mezi nimi si však největší obdiv zaslouží dva nebelvírští studenti prvního ročníku, kteří dokázali překonat magickou hranici padesáti terčíků. Položil jsem jim několik otázek.

Edward Cooper, 58 terčíků:
Jak dlouho ti trvalo najít Letovou plochu?
Najít Letovou plochu mi moc dlouho netrvalo. Vlastně jsem byl o nějaké hledání ošizen.Ve Velké síni si člověk občas vyslechne spoustu věcí. Hlavně jedna nejmenovaná kolej ráda roztrubuje hradní tajemství na počkání…
Vzpomeneš si na svůj první let?
Na první let si už pravda moc nevzpomínám. Na Letové ploše jsem strávil už spoustu času, takže to úplně první létání a jeho skóre si už nevybavím.
Nyní patříš k nejlepším hradním letcům. Jak se ti to povedlo?
No, zas až taková sláva to zatím není, alespoň se mi nezdá. Svůj let chci ještě výrazně vylepšit. Nicméně těch aktuálních 58 terčíků se mi podařilo nalétat díky pravidelnému tréninku a taky troše toho štěstí.
Takže máš další plány na zlepšování.
Zajisté.
Terčíky jsou důležité pro famfrpál. Chystáš se účastnit tréninků a hrát?
Pokud čas dovolí a mudloviny nebudou proti, určitě se pak rád do famfrpálového dění zapojím. Samozřejmě pokud o mne bude zájem.
Už sis zjistil nějaké informace o famfrpálu na naší škole?
Zatím jen vím, že trénky jsou prý velice zdlouhavé a pro někoho nudné a nezáživné… No, nechám se překvapit na vlastní kůži a uvidím.
Co bys poradil dalším, kteří by tě chtěli v letu terčíků napodobit?
Trénovat, trénovat, trénovat, nevzdávat se, vydržet. A už jsem zmínil trénování?

André van Wreight, 59 terčíků:
Jak dlouho ti trvalo najít Letovou plochu?
Našel jsem ji hodně rychle, ale byla to vlastně náhoda. Četl jsem v nějakém kabinetu o tom, jak někdo hledal Letovou plochu a profesor mu tam odpověděl, ať hledá zcenzurováno. Nu, řekl jsem si, že se podívám, co by to mohlo být. Zcenzurováno jsem kliknul a byl jsem tam.
Vzpomeneš si na svůj první let?
To bylo dost vtipné. Přečetl jsem si instrukce o ovládání koštěte a věděl jsem, že nesmím spadnout na zem. Naneštěstí jsem nespadl, ale napálil jsem to do stropu a tím skončil můj první let.
Nyní patříš k nejlepším hradním letcům. Jak se ti to povedlo?
Hodně dřiny, nervů, stráveného času i štěstí.
Máš další plány na zlepšování?
Zlepšovat se určitě chci, můj cíl je dosáhnout 73 a více terčíků.
Terčíky jsou důležité pro famfrpál. Chystáš se účastnit tréninků a hrát?
Moc rád bych si famfrpál zahrál. Po tom, co jsem si zjistil, jak se to tady hraje, jsem se dozvěděl, že není tak těžké se dostat na nějakou pozici při tréninku. Určitě, pokud mi to bude umožněno, se zúčastním některých zápasů.
Co bys poradil dalším, kteří by tě chtěli v letu terčíků napodobit?
To bys nejdřív musel najít někoho, kdo by mě chtěl napodobit. – zasměje se – Poradit můžu jen to, že létání je hodně o tréninku, zkušenostech a také o štěstí, takže trénujte každý volný čas a hlavně nezkazte let, když máte opravdu dobře rozestavené terčíky.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. Nuda? – Tsss na tréningu, že je nuda? To asi prohlásil někdo, kdo tam nikdy nepáchnul. Neznám lepší způsob, jak si strávit čas se svými spolužáky z koleje. Btw. jak tě zcenzurováno mohlo přivést na letovou plochu, to mi je záhadou…

  2. zcenzurováno – +povyskočí a v tu chvíli jí to dojde+ njn chytrému napověz, blbého kopni =D

    1. Re: zcenzurováno – +kope do Lily+ No jo, no. Tajemství hradu redakce odmítla prozradit. 😀

  3. kéž by – Kéž by se všichni chovali jako redakce, ale bohužel jsem si taky všiml, že hradní tajemství kde kdo ve VS vyžvaní. Jako by sami nevěděli, jakou radost jim hledání a nacházení přinášelo…

  4. – +Vzpomíná na to jak ji u tří košťat starší studentky trápily a nechtěly jí říct, kde ta plocha je+

    Jó, hledala jsem ji dlouho a byla z toho docela na nervy, ale aspoň mi trochu poradily starší studentky. 🙂

    Ono někdy „najít si to“ je docela nepříjemný zážitek.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *