Pravda o velkém nosu!

| Vydáno:

Jaký je nos Davida Nekromacera? Kde k němu přišel? Já, Tonda Šťoural, to za vás vypátrám! Buď se dozvím pravdu, nebo zhynu, a to jen pro vás, milí čtenáři!


Jak víte, pátrám po hradních tajemstvích a odhaluji skrytá spiknutí. Jsem jako stín. Zahlédnout mě nemůžete, ale oči mám všude. Proto se i ke mně, do mé malé kanceláře nedaleko Příčné ulice, donesla zvěst o jednom velice zvláštním kouzelníkovi. V současné době působí na kouzelnické škole v Bradavicích. Nemá příliš sympatický obličej, a jak jsem zjistil, ani jméno. Je to David Nekromacer. No uznejte – není to jméno svědčící o praktikování černé magie?

Černou magii nechme černou magií… Ať je to jak chce, na tom chlapíkovi je něco divného. Dlouho jsem ho tajně sledoval a zjistil, v kolik hodin vstává, kdy zamyká svůj dům v Godrikově dole a jde do práce. Chtěl jsem ho nachytat při něčem zakázaném. Nevěřili byste, na co jsem přišel! Na nic. Pravda, byl jsem velice zklamaný, ale tento člověk nepraktikuje černou magii ani žádnou činnost zakázanou Ministerstvem kouzel. Zklamaně jsem si prohlížel jeho fotografie ze školní obrazárny, Denního věštce a své vlastní amatérské záběry. Najednou jako by mě nakopl hipogryf. Mám tě!, řekl jsem si.

Celé tajemství spočívalo ve sledování jeho obličeje. Po podrobném zkoumání jeho nosu jsem zjistil, že nepřirozeně mění svůj tvar a velikost. Vždy, když byl zachycen při práci nebo na cestě z práce, měl nos větší! V porovnání s fotografií pořízenou ráno to byl rozdíl minimálně dva centimetry.

V pátrání jsem neustal. Zjistil jsem si víc o jeho práci. V Bradavicích prý nejen vyučuje, ale má na starosti i soutěže a hlavně vyplácení odměn za ně. Bohužel to vyvrátilo mou teorii o nadměrném užívání posilujícího lektvaru, neboť je jeho práce velice hlídaná a každé ráno navíc kontrolován, zda není pod vlivem kletby nebo lektvaru.

Neváhal jsem a vyrazil přímo do Godrikova dolu zeptat se ho na pár otázek…

Dobrý den, pane Nekromacere, měl byste chviličku? – ďábelsky se zazubí, ani nečeká na přitakání – Máte svou práci rád?
Kterou?

– zakoulí očima a jde na to odjinud – Nevšiml jste si na sobě nějakých psychických nebo fyzických změn?
V jakém časovém období? Za celý svůj život jsem jich zaznamenal samozřejmě poměrně dost.

Dobře, co tedy váš nos? Není vám divné, že je tak velký?
Je ucpaný. Jak známo, velký nos velkého ducha značí, takže mi to divné není.

Docházím k závěru, že po dlouhodobé urputné práci pana Nekromacera se u něho projevila zvláštní genová mutace. Někdy je nazývána jako syndrom šťouravého nosu. Vyskytuje se u lidí, kteří tráví příliš dlouhý čas odhalováním skrytých fíglů, taháků a podvodů. Prostě a jasně – při kontrolování soutěží se mu vyvinul takový čuch na podvody, že se to projevilo na velikosti jeho nosu!

Ještě před vydáním tohoto článku se mi snažil nalhat, že měl jen rýmu, ale my víme, kde je pravda, že?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *