Mrzimor udržel převahu až do konce

| Vydáno:
Mrzimor 250:70 Nebelvír

Když se týmy Nebelvíru a Mrzimoru chystaly na zápas, měly už jeden odehraný. Nebelvír z něj vyšel jako vítěz dokonce i se zlatonkou a Mrzimor skončil v úplně opačné pozici. Pravděpodobně jim to bylo líto a nechtěli to nechat jen tak. O to se v zápase postarala jejich chytačka Jenny, která nám chycením zlatonky zajistila zajímavý souboj na všech příčkách tabulky ŠFM.

Po celý zápas měli mrzimorští střelci nad nebelvírskými výraznou převahu v držení camrálu (69 %), ale přesto z dvaceti střel proměnili pouze polovinu. Zde byl Nebelvír úspěšnější, a i když střílel pouze devětkrát, zvládl proměnit sedm střel. Nejúspěšnější střelkyní zápasu, co do počtu vstřelených gólů, byla Daria se šesti góly. Její první gól přišel už ve 3. minutě a až v 10. minutě srovnala skóre Melisa a o pár minut později poslala s Mary svůj tým do dvougólového vedení. Náskok Nebelvíru ale v 18. minutě stáhla Amanda a ve 26. minutě ho dorovnal Aaron. O dvě minuty později zajistila Elizabeth znovu vedení Nebelvíru, ale Amanda jeho náskok okamžitě stáhla zpět na remízu 40:40. Následoval dlouhý a litý boj střelců, který se celých deset minut nedočkal žádného výsledku a camrál vesele poletoval uprostřed hřiště. Až ve 40. minutě ho získala Daria a připsala Mrzimoru gól, který jej poslal na chvíli do vedení, než Calla srovnala na 50:50. Nato Daria vstřelila další gól a jednogólové vedení Mrzimoru ve 44. minutě znovu obnovila. Ke střílení se dostala až v 50. minutě po dvou nerozhodných soubojích o camrál opět Daria a znovu skórovala. Nebezpečný dvougólový náskok Mrzimoru však o dvě minuty později stáhla Melisa, ale Daria ho opět obnovila a v 62. minutě poslal Aaron Mrzimor dokonce do třígólového vedení se skóre 90:60, které Daria v 68. minutě zvedla na 100:60. Před koncem zápasu se to snažila změnit ještě Melisa, když v 72. minutě stáhla náskok Mrzimoru na skóre 100:70, a těsně před koncem zápasu se v 74. minutě pokusila skóre opět zvednout Daria, ale Emma jí to nedovolila. Zkušená brankářka Emma tak zabránila přesně polovině mrzimorských střel, zatímco její protivník Theodor zvládl zabránit pouze dvěma střelám, ale zato si asi dobře zatrénoval, neboť během zápasu vypil několik lektvarů rozvahy.

Odrážeči byli mnohem akčnější a potlouky létaly na hráče každou minutu. První potlouk ukořistila Eivli a ve 4. minutě trefila střelkyni Mary, která byla terčem mrzimorských odrážeček celkem pětkrát stejně jako její kolegyně Melisa. Obě dvě se podařilo jednou shodit z koštěte. Nejvíce potlouků, devět, ale trefilo chytačku Esmeraldu, která byla sražena na zem celkem třikrát, dvakrát zásluhou Katie (43. a 66. minuta) a jednou zásluhou Eivli (55. minuta). V těsném závěsu za Esmeraldou je její náhradnice Una, kterou žluté odrážečky trefily celkem sedmkrát, ale ani jednou se jim ji nepodařilo shodit. U červených odrážeček tomu bylo trochu jinak, jejich nejčastějším terčem nebyli chytači, ale odrážečka Eivli, která dostala osm ran potloukem a dvakrát kvůli tomu spadla z koštěte, když ji ve 32. minutě poslala k zemi Josefína a v 62. minutě Beteramis. Po pěti potloucích shodně dostaly Daria a Jenny, ale lépe se na koštěti držela Jenny, kterou srazila jen Josefína v 53. minutě, přičemž Daria letěla k zemi hned v 8. minutě kvůli Beteramis a ve 22. minutě za to mohla Esmeralda. Zbloudilé potlouky tentokrát nejvíce mířily na střelkyni Amandu, ale pokaždé byla uchráněna svými odrážečkami stejně tak jako zbytek jejich terčů. Nejčastěji bránila Katie, třikrát, dvakrát ochránila své spoluhráče Eivli a Josefína a jednou Beteramis, která také měla během zápasu celkem šest nepovedených či špatně mířených odpalů. O polovinu méně jich měla Katie, dva Eivli a Josefína, která se při druhém trefila do nohy a jako jediná odrážečka v zápase tak trefila samu sebe.

Chytačky sváděly tvrdý boj hned od začátku. První na post nastoupila Esmeralda, ale překážkami prolétávaly obě chytačky naráz. Pět minut po nástupu Jenny z postu slezla, aniž by byla shozena odrážečkami a vystřídal ji Mark. Za pět minut jsme ji však měli zpátky. Pár minut nato vystřídala shozenou Esmeraldu Una, která na chytači setrvala pět minut, než ji znovu vystřídala kapitánka. Toto se opakovalo u nebelvírské dvojice ještě dvakrát, přičemž u té mrzimorské tomu bylo pouze jednou a Jenny opět zastupoval Mark. Finálový boj ale i tak svedly chytačky, které zápas začínaly, a Jenny z něj v 75. minutě vyšla jako vítězka, a tak v sobotu v 10:15 připsala Mrzimoru první výhru letošního ŠFM.

Ohlasy hráčů

Selina Garcia (kapitánka): „Zápas s Nebelvírem byl zatím můj nejlepší, jaký jsem tu kdy zažila. Den předtím jsem měla velice dobrou náladu a těšila se, ať to dopadne jakkoliv. Prováděla jsem lumpárny Nebelvírským už ten večer na IT a panovala mezi námi velmi přátelská rivalita. Atmosféra byla za mě naprosto vynikající. Náš tým byl naprosto perfektní a sehraný až na můj sek s vejci, ehm, ehm…“ – odkašle si a zasměje se – „Vyzdvihnout musím i nebelvírské odrážečky, opravdu jsou hodně dobré a daly nám zabrat. To, že jsme vyhráli nad červenými, byl trochu můj sen jakožto kapitánky a jsem na nás velice hrdá. Děkuji jim za skvělý zápas a děkuji naší Jenny za tu zlatou, vysněnou potvoru.“ – usměje se –

Jenny Layla Gilesová: „Upřímně netuším, co mám napsat. Pořád jsem lehce v šoku a hodně mile překvapena. Tým hrál a hlavně spolupracoval skvěle. Střelci bojovali o každý camrál a šoupali to tam jak nikdy. Odrážečky kosily nebelvírské hráče a nemilosrdně je posílaly k zemi. Skvělá práce, holky!
Mark byl opět mým věrným stínem a parťákem, bez kterého by to nešlo. Bylo tu však dost dalších, kteří nebyli tolik vidět, ale výhře pomohli a jejich přítomnost byla důležitá.
Za sebe bych ráda poděkovala celému svému týmu, jak skvělou práci odvedl, a také děkuji všem, kteří fandili a podporovali.
Fun fact: Nebyla jsem si v prvním momentě vůbec jistá, zda jsem to chytla já, nebo Esme.“ – usměje se – „A to jsem nebyla sama, kdo si to myslel, přiznejte se!“ – vyplázne jazyk –

Una Vinona Flare (zástupkyně kapitána): „Zápas s Mrzimorem byl ve skvělé atmosféře, dramatická byla vyrovnanost celého klání. Nebelvírský tým byl připravený, jsem hrdá na to, jak hrají a že si hru užívají. Musím poděkovat fanouškům červených za krásné fandění. Tentokrát opravdu rozhodla náhodná štěstěna. Zlatonku lapil chytač Mrzimoru. Gratuluji soupeři a děkuji za výborný zápas.“

Josefína Koumálková: „Dnešní zápas byl opravdu dech beroucí. Obě strany do toho daly všechno.
Myslím si, že i pro diváky to byl zápas plný napětí a zvratů. Ale co si budeme povídat, na odrážeči ještě musím potrénovat… Zápas se mi celkově líbil. Fanoušci na obou stranách popustili uzdu kreativitě a mohu říct, že v takové atmosféře se hraje úplně nejlépe. Doufám, že další utkání budou stejně povedená.“ – usměje se –

Sestavy týmů
První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti, Selina Garcia
2. střelec: Amanda Wright
3. střelec: Aaron Livingston
brankář: Theodor Mudd
1. odrážeč: Katie Ackerman
2. odrážeč: Eivli SSelene, Helen Miltonová
chytač: Jenny Layla Gilesová, Mark William Callaway

Nebelvír:
1. střelec: Melisa Pestrá, Elizabeth Katherine Arlenová
2. střelec: Mary Elizabeth Thornhill, Elizabeth Katherine Arlenová
3. střelec: Esmeralda Milagrosa, Calla Torová
brankář: Una Vinona Flare, Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Beteramis Athenodoros
2. odrážeč: Josefína Koumálková, Esmeralda Milagrosa, Connor Ian McBrownnies
chytač: Esmeralda Milagrosa, Una Vinona Flare

Napínavá bitva o pohár ŠFM se přiblíží ke konci již příští víkend, kdy se v sobotu 30. května 2020 v 9:00 o vítězství popere opět tým Mrzimoru, kterému bude nelehkým soupeřem Zmijozel.

Pro Denní věštec
Aya Watanabe

Published by

Aya Watanabe

Redaktorské činnosti se začala věnovat až v 7. ročníku na konci Zimy 2019 (na prvotinu v podobě reportáže z celohradní aukce, kterou napsala pro někdejší spolek Pra-se-kou-mág ve svém 1. ročníku, raději často zapomíná), kdy napsala první článek pro Corvina Declaratio, do kterého od té doby aktivně přispívá. V Zimě 2021 se dokonce stala jeho šéfredaktorkou a v šéfredaktorském křesle seděla dlouhých sedm školních let až do konce Zimy 2024. Její stůl v corvinovské redakci zdobí dvě UNC sošky za Šéfredaktorku roku 2021 a 2022. Pro Denního věštce začala psát až na konci Léta 2020 a věnuje se výhradně reportážím z famfrpálových zápasů a tématu famfrpálu obecně, neboť s ním má dlouholeté zkušenosti z vedení havraspárského týmu a hraní na zápasech. Vedle toho ještě do Denního věštce přispívá články z celohradních srazů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *