Zajímavosti o chovu kouzelných zvířat: Drak

| Vydáno:
Nedávno za mnou přijel na návštěvu můj bratr vychovávající draky v Norsku, a tak jsem se rozhodl si s ním o jeho práci promluvit. Podělil se s vámi o rady, jak se o takové dráče starat – to kdyby někdo náhodou chtěl práci, jako má můj bratr. Pokud se chcete dozvědět, jak dráče správně krmit, vychovávat a hrát si s ním, přečtěte si článek níže.

Bod 1. – Výchova

Jelikož dráče roste neskutečně rychle, je potřeba hned od začátku, aby mělo nějakou disciplínu. Pokud ji nemá, můžete se spolehnout, že se ho kvůli popáleninám a škrábancům budete chtít co nejrychleji zbavit. Ale pozor. Pokud nad ním budete stát s bičem a čekat, kdy udělá něco, za co ho budete moci zbít, tak se můžete spolehnout zase na to, že u vás dlouho nezůstane.

Draci jsou navíc velmi inteligentní, a tak pokud hledáte přítele, jste na správném místě. Srovnejme si to. Disciplína musí být, ale nepřehánět a hlavně nezapomenout na hraní.

Bod 2. – Jídlo

Pokud jste přemýšleli o koupi dráčka, vezměte v potaz svou majetnost. Takový drak toho spořádá KUPU. Já měl neskutečné štěstí, jelikož mi jsou tyto suroviny často věnovány.
Klasická strava pro draky je pečené či vařené maso (v přírodě sice jedí neupravené maso, ale pokud nechcete, aby měli breberky, radši opravdu maso upravte). Dále je nedílnou součástí stravy draka voda, u mladých dráčat raději kravské mléko. Toho spořádá takové mládě denně 7-10 litrů. Na potravu je to opravdu náročné stvoření.

Bod 3. – Ochočení

Než si na vás dráče zvykne, nějakou dobu to trvá. Nejlepší je proto, když se narodí rovnou u vás a považuje vás za rodinu. Pak se nechá snadno ochočit, je neagresivní a nemá problém hrát si s jakýmkoliv jiným přítelem kouzelnického plémě. Jinými slovy si v klidu hraje i s jinými kouzelníky.

Bod 4. – Nemoc

Při nemoci draka máte jediný způsob řešení. Je jistý a nekompromisní: Zajděte za nejbližším znalcem kouzelných tvorů, nejlépe za drakovědcem.


Bod 5. – Párování


Pokud chcete párovat draky, vzdalte se od lidí co nejdále, jelikož dračí zvyky jsou poněkud jiné. Navíc zde není žádná záruka, že se navzájem nezabijí. Proto se párování draků VYHNĚTE.

Já se s vámi loučím a těším se na další díl příručky Jak se starat o kouzelná zvířata.

Aron Queez

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *