Trocha čísel

| Vydáno:

Školní rok se nám již zaběhl, takže je čas na nějaké ty statistiky. Na škole je momentálně 266 studentů. Havraspár a Nebelvír jich mají po 65, Zmijozel má 67 členů a Mrzimor 69. Jak ale můžeme vidět, tento rozdíl není nijak podstatný, neboť každá kolej má i dost neaktivních studentů, kteří jsou jednou nohou mimo hrad.

V prvním ročníku se vyučuje celkem 55 různých předmětů, ve druhém ročníku pak pokračuje celkem 38 předmětů. Třetí ročník nabízí 18 tříd, čtvrtý 9 a poslední pátý 2. V prvním ročníku je do posledního místečka zaplněno 45 tříd, ve druhém ročníku je to pak již jen 6 tříd. Předměty vyučuje celkem 25 profesorů, přičemž škola má celkem 48 zaměstnanců a 16 „hnědých“ obyvatel. Nejmenší úvazek profesora je jeden předmět, největší pak osm předmětů. V průměru tak na jednoho aktivního profesora připadá cca 2,5 předmětu (nikoli tříd!).

Stav bodování je už od počátku dost nevyrovnaný. Havraspár má cca 7100 bodů, Mrzimor zhruba 9500, Nebelvír a Zmijozel pak kolem 14500.

Teď jsou to zjevná a očividná čísla, ale za pár let třeba mohou být zajímavá, proto jsem si je dovolila shromáždit. Už teď je totiž jasné, že se nám tu rodí např. trend spíše méně předmětů, zato i s vyššími ročníky, což dříve rozhodně samozřejmé nebylo. To bývala spíše široká nabídka prvních ročníků, ale jen pár z nich mělo pokračování ve vyšších ročnících.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *