Body nebo peníze?

| Vydáno:

Soutěže, pro někoho jediná možnost, jak si vydělat, či cesta, jak získat body navíc pro svou kolej. Rozhodnutí, jakou odměnu si zvolíte, je jen na vás.


Občas ale narazíte, když se někomu svěříte, že jste získali tolik a tolik srpců, a dotyčný ze stejné koleje pak na vás hodí spršku řečí, že jste tímto připravili kolej o tolik potřebné body, že jste se sobecky zaměřili jen na rozšíření svého konta místo toho, abyste pomohli získat Pohár. Takové to bylo někdy za mých studentských let, ale jak je to nyní?

Ještě pořád jdou všichni slepě za body, nebo myslí i na sebe a občas si přilepší nějakým tím srpcem na horší časy?

Přeji krásný den, píši článek o soutěžích, takový menší průzkum a ráda bych vám položila pár otázek.

Jak hodnotíte současný stav soutěží? Jste spokojeni s rozmanitostí soutěží, nebo vám něco chybí?

Lilly Marshmellow: Se soutěžemi jsem spokojená moc, mám totiž ráda snadné soutěže jako vaše Hledání zvířat, ale také se ráda zamyslím nad soutěžemi typu Co bylo dál.

Oliver McCollin: Já osobně si myslím, že současný stav soutěží je takový lehce podprůměrný. Ačkoli musím říci, že to poměrně chápu, protože mnoho lidí má nedostatek času. S rozmanitostí tak úplně spokojen nejsem, neboť já rád píšu nějaké úvahy či dělám nějaké logické hry a to jsou dva druhy soutěží, které kapku postrádám. Pak také básnění v poslední době lehce upadlo.

Oresta Vianueva: Musím říci, že oproti loňsku jsou na tom soutěže mnohem lépe. Doufám, že to tak půjde i nadále a budu alespoň trochu spokojená, jelikož se najde pár soutěží, které mi vyhovují a mohu je dělat. I když by asi neškodilo, kdyby takových bylo více. Ovšem to už není v mých, ale supervizorových rukách.

Maysilee Jess Mellark: Současný stav soutěží hodnotím kladně, líbí se mi, že si zde každý najde něco, co ho baví. Možná bych přidala víc soutěží na hledání a podobně, ty mi tu asi trošku chybí mezi tou spoustou psacích a kreslicích soutěží.

Čemu dáváte přednost: bodům či srpcům?

Lilly Marshmellow: Dávám přednost srpcům, protože ještě nemám moc našetřeno, ale občas projevím kolejního ducha a odešlu nějakou na body.

Oliver McCollin: Já osobně upřednostňuji body v průběhu roku a peníze o prázdninách. Tedy, ještě na konci roku, když býval jasný stav a nemohlo se nic změnit, jsem si občas poslal nějakou soutěž na srpce, abych si vydělal na další rok.

Oresta Vianueva: Momentálně asi spíše srpcům. Potřebuji si na něco vydělat. A i tak jsem vždy měla raději srpce než body.

Maysilee Jess Mellark: No, to je těžká otázka. Do téhle chvíle jsem se snažila dávat přednost bodům, ale v mojí řekněme tíživější situaci jsem se rozhodla nadále dělat soutěže na srpce, bohužel.

Setkali jste se již někdy s tím, že by vám někdo vyčítal volbu odměny?

Lilly Marshmellow: Zatím jsem se s tím nesetkala a jsem za to ráda, každý má přece právo vybrat si odměnu sám.

Oliver McCollin: Obávám se, že v mém případě si nikdo moc stěžovat nemůže. Ačkoli v mém prvním roce jsem se sám káral později za výběry půl na půl, protože to bylo takové… srabácké. Potřeboval jsem peníze, ale bál jsem se dávat čistě jen na peníze, protože jsem nechtěl být za toho, co vše táhne jen z výuky a seminářů. Ale jinak jsem nebyl kárán a ani jsem nikoho nekáral.

Oresta Vianueva: Ne. Naštěstí jsem v dobré koleji, která mé přání respektuje. Ví, že pro mne nejsou body tak důležité, abych je hrotila za každou cenu.

Maysilee Jess Mellark: Do téhle chvíle ne, doufám, že se s tím ani nesetkám.

A co vy? Kárali jste někdo někoho za to, že si nevybral body?

Lilly Marshmellow: Já bych si nikoho kárat nedovolila, protože by mi pak svědomí nadalo pokoj, většinou si totiž vybírám ty srpce.

Oresta Vianueva: Ach, kdeže! Je to každého volba, za co pojede u soutěží.

Maysilee Jess Mellark: Tak to rozhodně ne, nejsem typ osoby, která by někoho do něčeho vyloženě nutila nebo na někoho byla naštvaná za to, že si vybral srpce před body.

Když si vybíráte odměnu, přemýšlíte nad tím, jak moc díky tomu pomůžete koleji? Či co je pro vás hlavním důvodem, abyste si vybrali odměnu, kterou jste si vybrali?

Lilly Marshmellow: Vybírám si peníze, protože mě štve pohled na mou polorozpadlou uniformu, ale poslední dobou jsem občas uvažovala, jestli by právě ty moje body nepomohly koleji v boji se zelenými. Cítím se pak trochu provinile, takže se snažím občas něco odeslat za body.

Oliver McCollin: A já osobně si vybírám tak, abych já sám na sebe mohl být hrdý. Tedy ano, vybírám si většinou body, pokud to jde, protože prostě chci být v TOP 10 školy. Chci být ten, co koleji pomůže alespoň nějakým tím tisícem a jsem holt marný případ bodohrotiče. Ale jinak jsou chvíle, kdy jsem si bral půl na půl, neboť jsem byl zadlužen, ale chtěl jsem i pomoci koleji. Ale to jsem dělal jen tehdy, když jsem věděl, že se to nikdo moc nedozví.

Oresta Vianueva: Ani moc nevím. Možná si říkám, že když jsou někdy nižší odměny, tak si raději dám srpce. Že koleji raději pomůžu jinak, i když vím, že se každý bod hodí, já už na tohle nehraju. I když bych ty magíky za body moc chtěla!

Maysilee Jess Mellark: U mě osobně záleží na více faktorech. Jistěže je důležitá i pomoc koleji, ale ve chvíli, kdy jsem v docela tíživé srpcové situaci a ještě navíc někomu srpce dlužím, není bohužel jiná možnost, jak to udělat, než že vyplním soutěže za srpce.

Děkuji za ochotu a čas studentům, kteří mi odpověděli na mé otázky.

Časy se mění a s nimi i přístup lidí. Snad vše bude klidné jako nyní i v budoucích dnech a všichni budou spokojeni se soutěžemi i s výslednou odměnou.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *