Zahajovací slavnost B4 2013

| Vydáno:

Zahajovací slavnost Bradavické čtyřky proběhla ve velkém stylu. Zmeškali jste jej? Nevadí! V tomto článku se dozvíte: Kdo je Čtveračka? A co provedla? Hradem otřáslo dokonce i zemětřesení! Co se stalo? A mnohá další tajemnství z kotlíku madam Larrie Larstonové!


Většina z nás, co byla večer přítomna ve Velké síni, asi počítala s tradiční bradavickou čtvrt až půl hodinkou, co se týče skutečného zahájení slavnosti. To se ovšem spletli. Madam Larrie dorazila do Velké síně s předstihem a už 2 minuty před osmou hodinou večerní rozžehla slavnostní pochodně a přesně ve 20:00 si kouzlem Sonorus zvýšli hlas, aby ji všichni ve VS mohli bez problémů slyšet. Pustila se do svého úvodního proslovu:

Hlásek, který se předtím smál, se dal do zpěvu:



Posléze se zase ujala slova madam Larrie:

Larrie Larstonová: Tak to vidíte… Čtveračka je opravdu pěkné kvítko a vězte, že se jí hned tak nezbavíte. Bude vás provázet celým turnajem, dělat si z vás šprýmy, chystat vám vypečené žertíky a zkoušet vás různými hříčkami. Vy však odoláte, protože jste na výběrové škole, že. – zakření se –
Pojďme však dále. Než přistoupíme ke slavnostnímu odhalení reprezentačních kolejních týmů, ráda bych vás upozornila na informační brožurku, kterou můžete naleznout na Nádvoří Čtyřky, kde je k dostání zcela zdarma.

Stejně tak je mou milou povinností vám oznámit, že s úderem dnešní půlnoci se na Příčné ulici zjeví Čtveračtina kouzelnická maringotka, která bude ve svých hlubinách obsahovat všemožné fanouškovské rekvizity, Čtyřkovské předměty, šprýmovníky a další legrácky, kterých se budete moct během turnaje do sytosti nabažit.

I já jsem patřila mezi ty fanatiky, kteří byli schopni čekat do půlnoci, až se slíbená Maringotka objeví. Čekání se však tentokrát nevyplatilo, neboť rozverná Čtveračka odmítala otevřít svůj krámek uprostřed noci. Nicméně, když jsem se zde vydala před čtvrtou hodinou ranní, už byla Maringotka otevřená a bylo zde vystaveno všechno zboží. Na ukázku, co v Maringotce za oblečení pro fandění bylo, přináším toto:

Růžicová trika v barvě koleje

A nebo topy, v barvě koleje a případně Top nestrannosti v černé barvě

Co se dalších rekvizit týče, tak se tam objevily z oblečení pouze Čtveraččiny trenky pro pány, a nadkolenky dvojího typu – Čtyřkařské pravonožky a Čtyřkařské levonožky. Nutno dodat, že to jsou nadkolenky, ač popis při koupi hlásá, že jde o podkolenky… možná by to chtělo cedulku opravit tak, aby odpovídala skutečnosti. – mrkne –

Fanoušci se ale mohli ledasčím vybavit, aby mohli podporovat svou kolej. Nechyběly rekvizity jako je Fanouškovský balonek či Kolejní transparent, nebo legrácky typu Humor na hlavu a Šprýmovní čelenka. Objevil se také Kompas do B4, za krásnou magickou cenu 4-4-4 g-sr-sv, který slibuje orientaci na hradě a čáry na dosah ruky. Podle mých informací je autorkou kolekce správkyně Godrikova dolu, madam Angelica Arless.

Ale vraťme se ještě na chvíli k momentkám při slavnosti. Všichni soutěžící navíc obdrželi soutěžní dresy, které však mohou a nemusí nosit, jaké byly reakce na tuto novinku?

A na závěr ještě přibyla informace, že si na Nádvoří Čtyřky můžeme vyzvednout dokonce i informační brožurku a výtisk si vzít, takže se nám v majetku posléze objeví u knih. I brožurka byla značně propracovaná, obsahovala i historii Bradavické čtyřky, co se vzniku týče, takže můžu říct, že o letošním B4 zůstane zcela jistě mnohem více informací a vzpomínek, než tomu bylo v předchozích letech.

Nyní nezbývá než popřát soutěžním týmům mnoho štěstí a zdaru a fanouškům příjemné hledání Čtveraččiných svitků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *