B4: Rozhovor s nebelvírským týmem!

| Vydáno:

Zdravím! Představuji vám rozhovor o B4 s celým týmem Nebelvíru. Pokud by vás zajímalo, jak jsou na tom holky z Nebelvíru v B4, všechno naleznete níže!


Zdravím vás! – usmála se – Jestli pro mě nemáte nic na srdci, tak rovnou začneme s otázkami! – usmála se –

Čekaly jste, že do B4 týmu vyberou zrovna vás?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Čekala… to se tak nedá říct. Stejně jako před časem v Sedmiboji jsem byla ochotná za kolej bojovat, ale nechala jsem na ostatních, aby uznali, zda v týmu být mám nebo ne. V Nebelvíru jsme měli víc šikovných než bylo míst do týmu. – konstatuje –

Hekatea Centaurix – Doufala jsem. V Nebelvíru je ale velké množství talentovaných lidí… je obrovská škoda, že se vybírali jen čtyři lidi, my bychom potřebovali přinejmenším šestici.

Lily Peterson – Abych byla upřímná, tak ani jedno, ani druhé. Jakožto člen zasedačky jsem byla jedním z těch, co měli k výběru členů B4 co říci. Od začátku jsem tedy viděla, kdo se hlásil a na jaké úrovni byly jeho práce. Zpočátku jsem si naději možná trošku dělala, pak to už bylo horší, ale jak je vidět, nakonec to přece jen vyšlo.

Jane Mooren – Možná to nebude znít úplně skromně, ale vlastně docela ano. Možnost, že by mě nevybrali, tu samozřejmě byla… jelikož jsem ale byla k nahlášení tak trochu přemluvena, předpokládala jsem, že to asi mělo nějaký důvod.

Jaké jste měly pocity po tom, co vás vybrali?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Hm… – zamyslí se – Asi to bylo něco mezi nadšením, okouzlením, překvapením a rostoucím děsem.

Hekatea Centaurix – Asi jako kdybych dostala svůj první lístek na lanovou dráhu – obrovskou radost, že můžu jít, že mě čeká úžasné dobrodružství, a zároveň i strach, co když to nedokážu a zklamu. Moc doufám, že toho Nebelvírští nebudou litovat, že jsem se do týmu dostala.

Lily Peterson – Obrovská radost, nadšení, ale taky trošku strach ze zodpovědnosti a z toho, co přijde.

Jane Mooren – Byla jsem zděšená. Sice jsem už z předchozích debat věděla, že se tam mé jméno objeví, a víceméně jsem to tedy očekávala, ohlášení ve Velké síni tomu ale dodalo na opravdovosti. Náhle byl fakt, že se budu účastnit B4, přímo přede mnou. Nebylo cesty zpět a já jsem se ptala sama sebe, co mě to proboha napadlo.

Ve zkratce mi popište, jak se vybírali lidé do týmu u vás v koleji. Jste s tím, jak se u vás vybíralo, spokojené?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Do výběru týmu z lidí, kteří byli ochotní do B4 jít, se zapojili členové kolejní zasedačky, pak samozřejmě svoje názory řeklo i studentské vedení – prefekti, já… a nakonec naše madam Betelgeuse. Byl to podle mě nejlepší možný způsob výběru.

Hekatea Centaurix – Každý zájemce poslal svoji přihlášku, která měla obsahovat to nejlepší, co dosud vytvořil – kratší prózu, báseň a obrázek. A podle došlých přihlášek se pak sestavoval tým, aby byl všestranný, schopný dobrých výkonů a především práce v týmu. Takový přístup k výběru se mi moc líbí.

Lily Peterson – Madam kolejní vyhlásila vyběrové řízení, kterého se mohl zúčastnit kterýkoliv člen koleje. Podmínkou přihlášky bylo poslat jednu báseň, jednu povídku a jeden obrázek z vlastní tvorby. Členové zasedačky měli možnost si tyto přihlášky projít a vyjádřit se, koho by v týmu nejraději viděli a proč. Myslím, že to bylo férové, zasedačka byla vesměs zajedno a do týmu se dostali ti s nejvyšším počtem hlasů.

Jane Mooren – Vybírali jsme celkem jednoduše. Kdo se chtěl zúčastnit, poslal na speciální mail své ukázkové výtvory. Podle těch pak vyslovili svůj názor členové zasedačky. Hlavní slovo měla nakonec ve výběru madam Bete s vedením. S výběrovým systémem nemám žádný problém, funguje tak již docela dlouho a připadá mi naprosto vyhovující.

Jak jste spokojené se sestavou vašeho týmu?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Jsem naprosto spokojená. – s radostí v očích se dívá na Heky –

Hekatea Centaurix – A já přímo nadšená. – oplatí Nerys rozzářený pohled – Ze začátku jsem měla radost hlavně z toho, že budu moci spolupracovat s Nerys. Před Jane a Lily jsem zprvu cítila ostych. Mohu říct, že všechny jsou úžasné, ve všech myslitelných směrech.

Lily Peterson – Kdyby spokojenost nadnášela, tak asi uletím.

Jane Mooren – Naprosto, lepší tým jsem si nemohla přát. Už po vybrání jsem byla nadšená a po vypracování prvního úkolu jsem naším týmem naprosto unesená.

Co říkáte na sestavy ostatních kolejí?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Anet, na to ti asi neumím odpovědět. Jsem zvědavá, jak si zadání úkolu ostatní týmy přebraly, jak spokojení členové ve svých týmech jsou. Ale protože některé členy moc neznám, některé jen málo, nevytvářela jsem si na kolejní týmy nějaký určitý názor. Myslím, že každý tým se pokusí o svoje maximum.

Hekatea Centaurix – Že jsem moc zvědavá na jejich výtvory. Všechny koleje daly dohromady opravdu silné týmy.

Lily Peterson – Havraspárský a mrzimorský tým bych v podobném složení asi očekávala, i když většinu členů neznám z osobní zkušenosti, jsou to pro mě docela známá jména. Pokud jde o Zmijozel, tak tam jsem byla trošku překvapená. Jejích zástupkyně vůbec neznám a sama jsem čekala, že se tam objeví někdo jiný.

Jane Mooren – Ačkoliv jsem s díly některých vybraných lidí ještě neměla čest, myslím, že se celkově jedná o velice dobře zvolené týmy. Nedovolím si je však zatím nějak hodnotit, s tím počkám až po zveřejnění výtvorů z prvního úkolu.

Který tým se vám zdá největším soupeřem?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Jak jsem řekla v předchozí otázce, neznám všechny členy, takže netuším, jaký má který tým potenciál. Počítám tedy, že všechny.

Hekatea Centaurix – Na to nedokážu odpovědět, všichni jsou to silní soupeři. Z každé koleje vybrali velice schopné zástupce, nevidím mezi nimi jediný slabý článek.

Lily Peterson – Tak to v tuto chvíli opravdu nedokáži posoudit, zeptej se mě po zveřejnění 1. úkolu. Nevím, jak ostatní píši či malují. Havr byl v celoškolních soutěžích vždycky přeborník, tak bych asi tipovala je, ale kdo ví…

Jane Mooren – Jak jsem již zmínila, všechny týmy mi připadají dobře sestavené a soutěž bude díky jejich účasti jistě velice zajímavá. Jejich schopnosti budu moci řádně posoudit až později. Zatím tedy rozhodně nepodceňuji ani jeden z nich.

Co jste si říkaly, když jste viděly poprvé zadání prvního úkolu? Byl těžký nebo jste čekaly něco horšího?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Neměla jsem předem nějaké představy o tom, co bych od úkolů letošní B4 měla čekat. Takže mě zadání zprvu překvapilo, vyděsilo a nakonec jsem začala přemýšlet, jak si představuji jeho vypracování. Myslím, že jsem s pojetím letošní B4, zatím jen na základě prvního úkolu, spokojená.

Hekatea Centaurix – Na štěstí jsem si zadání přečetla chviličku po půlnoci, takže jsem si ho nedokázala představit v celé jeho složitosti. A druhý den už holky sršely nápady. Bylo to skvělé, v okamžiku, kdy už se pracovalo, se pak člověk nestihl moc bát – jedině toho, že se blíží termín.

Lily Peterson – Zprvu jsem kulila oči, musela jsem si ho několikrát přečíst, abych pořádně pochopila, co se po nás žádá, nakonec se mi však velice líbil. Kdyby na to byl člověk sám, tak si asi trhá vlasy hrůzou, ale jako společná práce to bylo fajn, náročné, ale zajímavé.

Jane Mooren – V první chvíli jsem byla zděšená množstvím textu v zadání, jelikož jsem jej četla relativně brzo ráno a nebyla jsem schopná tak dobře vnímat. Po důkladnějším přečtení mé zděšení přetrvalo, jakmile jsme však začaly pracovat, shledala jsem, že to mohlo být mnohem horší. Nakonec se mi úkol dokonce velice líbil.

Jak jste zvládly vypracování prvního úkolu? Jste s ním spokojené?

Nerys Heliabel Ghostfieldová – Anet, jak jsme to zvládly, to myslím posoudí hlavně porota a hradní obyvatelé. Ale za sebe říkám zcela bez ostychu, že jsem spokojená. Jako tým jsme dokázaly ucelit naše nápady, nepohádat se ani pod tlakem posledních minut termínu a daly jsme tomu vše, co jsme dokázaly. Takže s odvedeným výkonem jsem spokojená.

Hekatea Centaurix – Věřím, že se nám opravdu podařilo, holky předvedly své umění v plné kráse. Už jednotlivé nápady vypadaly skvěle, a když se to podařilo sladit do jednoho celku, myslím, že překonal krásu jednotlivostí.

Lily Peterson – Makaly jsme na tom doslova dnem i nocí, ale výsledek, si myslím, stojí za to.

Jane Mooren – Myslím, že jsme se s úkolem vypořádaly se ctí. Když jsme jej odesílaly, připadala jsem si spokojená a nedokázala jsem si představit, že bychom to mohly stvořit ještě nějak lépe. Tak uvidíme, co na to porota. Myslím ale, že vlastní pocit je nejdůležitější, a ten mám z toho vážně dobrý.

Děkuji za rozhovor. Ať se vám ve Čtyřce daří i nadále! – usmála se –

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *