Famfrpálová sezóna Léto 2013 startuje

| Vydáno:

Skončily tréninky a 27. dubna 2013 zahájí letošní bitvu o famfrpálový pohár celky Nebelvíru a Mrzimoru. Za měsíc a půl se odehraje (pravděpodobně) poslední zápas sezóny mezi Nebelvírem a Zmijozelem. Co od jednotlivých týmů může fanoušek očekávat? Proberme si je v pořadí, ve kterém skončily Školní famfrpálové mistrovství minulý rok.

Zmijozel patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co může naše škola ve famfrpálu nabídnout. Opustil ho sice v loňské sezóně jeho bývalý kapitán a jeden z nejlepších školních letců Lee Mortir, to však vzhledem k posledním událostem tým spíše posílilo. Zmijozel má řadu výborných letců, přes 60 terčíků se přenesly Cerridwen Lowra Antares (84), Jean Molliacová (65) a Barbara Arianne Lecter (64). V loňské sezóně se mohl spolehnout na chytačku Margueritu Laux, která mu hned dvakrát zajistila vítězství.
Tip DV: Buď vyhraje pohár Zmijozel, nebo dojde k překvapení.

Nebelvír je se sedmi famfrpálovými poháry nejúspěšnější kolejí na škole. Občas sice vítězil spíše díky bojovnosti a štěstí než hráčské kvalitě (ve srovnání se Zmijozelem), ale to ke sportu patří. A kdo se umí o úspěch porvat, ten si ho zaslouží. Přes šedesát terčíků se z nebelvírských přenesli Jane Mooren a nováček André van Wreight (oba 61).
Tip DV: Pokud dojde k překvapení, vyhraje pohár Nebelvír. Hůř než druhý nebude.

Havraspár nemá jediného hráče, který by chytil přes 60 terčíků. Jeho nejlepším letcem je James Watfar s 54 terčíky. Proti dvěma nejlepším kolejím, Nebelvíru a Zmijozelu, se neprosazuje a zřejmě se hned tak neprosadí. Nicméně díky neustále se zlepšující formě chytačky Lilien Emity Meissed je schopen porazit Mrzimor.
Tip DV: Pokud se dokáže proti Mrzimoru udržet dvě hodiny na dostřel, obhájí třetí místo.

Mrzimor má dva hráče, kteří chytili přes 60 terčíků. Jane Karen Langley jich má 98. Řada lidí se domnívá, že tohoto výkonu nedosáhla férovým způsobem. Mrzimor ji proto raději do svých zápasů nezařazuje. Druhým je Teodorik Valdorius (61). Mrzimor je kolejí, která neustále pošilhává po nejvyšších příčkách, ale ne a ne jich dosáhnout. Nejvíce doplácí na svou chytačskou smůlu. Kdykoli se objeví hráč, který by se mohl stát chytačským mistrem, opustí naši školu.
Tip DV: Ywa od Roztodivných již dosáhla na chytači 47 %, což dává naději do budoucna. Pro letošní sezónu je to však málo. Mrzimor může dosáhnout na třetí místo, spíše však skončí čtvrtý.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. Chyba – Omlouvám se za chybu v tomto článku. Mrzimor má ještě další nadějné chytače, Vicky Charmant dosáhla 63 % a Oresta Vianueva 60 %.

  2. Chyba č. 2 – Havraspárský Justin Angel Sane má chyceno 60 terčíků. Ach jo, asi jako novinář za moc nestojím. 🙁

    1. Re: Chyba č. 2 – Ale jdi.. Článek je to dobrý 🙂 a chybička se občas vloudí 😉 sveď t na škrknu, která si hrála

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *