Krátká rekapitulace 3. úkolu

| Vydáno:
Klání se již dávno přehouplo do druhé poloviny, a tak je čas se podívat na to, jak dopadlo třetí kolo. Kostky byly rozdány tak, že se dvě koleje nejenže umístily na prvním místě se svým zpracováním, ale dokonce i v celé soutěži před cílovou rovinkou. Které to jsou? A jak si soutěžící poradily s červenou kolejí?

Na vypracování třetího úkolu měly týmy již tradičně deset dní, tentokrát ale opustily téma Mrzimoru a vrhly se do tvoření v barvách Nebelvíru. Organizátorka si tentokrát připravila více podmínek než v úkolu druhém. Týmy musely propojit legendu Albuse Brumbála se lvem, nakreslit portréty nejužšího vedení z počátku fungování našeho hradu, sepsat historii budování nebelvírské věže, museli pojmout bod „znovuotevřené Buclaté dámy“ s dodatkem „tedy kde ji našli“, připojit krátký životopis Albuse Mithrandira Dumbledore a navrch ještě dodat mapu kolejní místnosti.

I přes zdánlivou složitost se se zadáním popasovaly všechny tři týmy, opět každý naprosto po svém. Což je nejspíše také důvod, který může za to, že porotkyně si rvou u hodnocení vlasy a nejraději by první místo udělily všem.

Mrzimor se tentokrát pustil do zpracování interaktivního Muzea nebelvírské historie. Každý z nás tak měl možnost si jej projít a zachránit jej před požárem, který ho zachvátil. V rámci zachraňování si obyvatelé hradu zahráli různé hry, které se týkaly témat v zadání, mohli si dokonce volit obtížnosti nebo vyhrávat kouzlem, aniž by hledali rozdíly, procházeli bludištěm nebo luštili osmisměrky. Z trosek  pak vytahovali ohořelé pergameny i portréty. Toto zpracování z porotkyň nejvíce nadchlo Theresu Veilin Brendi a Kim Sarah Reevesovou, obě Mrzimoru udělily 36 kostiček. I přesto se však umístil na třetím místě s počtem 128 kostek celkem.

Odkaz: ZDE

Nebelvír porotu překvapil souborem her pojmenovaný Nebelhraní s lvíčetem. I  toto vypracování bylo velmi interaktivní – čekalo na nás pexeso, puzzle, ale také gif vzniku nebelvírské věže, stránka z Wizardpedie či příběh o Albusovi a lvovi pro nejmenší, který byl doplněn krásnými obrázky. Uchváceny byly všechny porotkyně, ale nejvíce kostiček rozdaly shodně Lilien Emity Meissed a Kim Sarah Reevesová, a to 40. Nebelvír si celkem za celé vypracování odnesl 152 kostiček.

Odkaz: ZDE

Zmijozel nám představil pohádku pro malého kouzelníka. Vypracování přesto mělo všechny náležitosti – hromadu portrétů, namluvené hlášky funkcionářů a ve snu chlapce jsme se pak dočkali i písničky, draka a dětské mapy kolejní místnosti s překladem pro dospěláky. Zmijozelské vypracování si naprosto získalo Sally-Ann Olson, která mu udělila maximum kostiček – 48. Celkově si odnesl 152 kostek, a tak jsme se tentokrát dočkali děleného prvního a druhého místa.

Odkaz: ZDE

Celkové pořadí zůstalo překvapivě stejné. Nebelvír a Zmijozel se stále dělí o první místo, tentokrát s krásným počtem 444 kostiček, což je vzhledem ke čtyřkařskému klání velmi symbolické. Ani Mrzimor však nezůstává pozadu – kostek má 408, a tak, pokud v posledním úkolu zazáří, může s pořadím ještě pohnout.

Bohužel si však na kompletní a definitivní výsledky budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Vyhlášeny budou se zpožděním, a to proto, aby tomu tak bylo na Závěrečné slavnosti k ukončení školního roku.

Pro Denní věštec
Saiph Lacaille

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *