B4 – zvrat v druhém kole!

| Vydáno:

První kolo sice může ukázat, které týmy by se mohly stát favority, ale většinou pak někdo usne na bobkových listech, jiní to zase vzdá a někoho to akorát vybudí k lepším výkonům. Jak to vypadalo u nás?


Bradavická čtyřka 2013 se nám přehoupla již do druhé poloviny. Soutěžící teď pracují na svém třetím úkolu, který brzy budou předkládat přísným porotkyním, kterým neunikne ani zrnko nepřesnosti a hodnotí svým ostřížím zrakem každou čárečku.

První kolo nám prozradilo, že červený dívčí tým by mohl být velmi horkým favoritem. Ono asi ani není divu, když v něm nalezneme bývalou dlouholetou primusku a dvojnásobnou snaživkyni Jane Mooren, stávající primusku a snaživkyni Nerys Heliabel Ghostfieldovou, nynější prefektku Lily Peterson a loňskou nejsnaživější prvačku, letos nadějnou druhačku Hekateu Centaurix. Nebelvír má velkou motivaci, neboť se ještě nikdy titulu B4 nedotkl, dvakrát byl druhý a jednou třetí.
Ovšem o 8 kostek za nimi se nacházel tým Mrzimoru, který byl odhodlán ukázat, že to není kolej plná samých „potatoes“. Bývalý prefekt Andrew Uroboros s bývalou prefektkou Orestou Vianuevou bojují po boku prefektky Elizabeth Gibsonové a čtvrťácké stálice Ashaii Naomi Naiad. V mrzimorském týmu navíc najdeme jediného muže soutěže, který je určitě také odhodlán všem ukázat, zač je toho loket a že se vyplatí mít v týmu chlapa!
52 kostek na vedoucí Nebelvír ztrácel Havraspár. Ten má složení vskutku impozantní! Najdeme tam prefektku Eliah Tailesovou a šéfredaktorku CD Lilien Emity Meissed. Družku v brku jim pak dělá bývalá pokladnice Evelina van Eyck a nadějná prvačka Lucy Mysterious, která má na svém kontě největší bodový přísun Havraspáru. Havraspár se pokouší si udržet pozici nejlepší koleje v oblasti mezikolejních soutěží, vždyť vyhrál dvě B4 ze tří a havraspárské studentky třikrát vyhrály Sedmiboj ze čtyř proběhlých.
Rovných 100 kostek pak ztrácel Zmijozel. V tomto týmu je prefektka Eineann Mag Lasair s kapitánkou famfrpálu Elanis Aelanou Roselfovou. Doplňuje je dlouholetá studentka Jean Molliacová a nejsnaživější prvačka Elena Dempsay. Zmijozel obhajuje vítězství z poslední Čtyřky a ještě loňské vítězství Cerridwen Lowra Antares v Sedmiboji. Bohužel jejich obhajoba vypadala od počátku nevlídně.

Po prvním kole tedy vypadalo, že o prvenství se popere Nebelvír a Mrzimor, Havraspár by je teoreticky mohl potrápit, kdyby hodně zabral. Se Zmijozelem to vypadalo špatně, pouze pokud by nějak překvapil, mohl by bojovat o první místo, jinak mnoho osob tušilo, že bude tak maximálně atakovat Havraspár. Ale pak přišlo druhé kolo!

Druhé kolo vyhrál Havraspár, který si vysloužil úžasných 196 kostek. U porotkyň ztratil dohromady z maxima jen 12 kostek, když u slečny Amálky obsadily dívky třetí místo v kvalitě vypracování a u slečny Janel druhé místo dle jejich úpravy. Na druhé místo spadnul Nebelvír, který získal kostek o 48 méně. Na třetí příčku se zřítil Mrzimor, který na Havraspár ztratil 68 kostek. Poslední byl opět Zmijozel, který získal o 124 kostek méně než první Havraspár.
Zatímco v prvním kole byly našlapaná první dvě příčky za sebou a mezi Mrzimorem a Nebelvírem byl minimální rozdíl, toto natěsnání se v druhém kole posunulo směrem dolů. Zde tedy Mrzimor s Nebelvírem měli opět poměrně malý rozdíl mezi sebou, ale náskok Havraspáru před nimi byl skutečně gigantický.

Havraspár tedy ve druhém úkolu získal zatím největší kostkový obnos letošního ročníku. Na druhé místo v počtu kostek za jedno kolo se dostal Nebelvír díky prvnímu úkolu, který vyhrál. Třetí je Mrzimor opět s výsledky z prvního kola. Čtvrtou příčku zde opět obsadil Nebelvír, tentokrát jeho druhé místo v druhém úkolu. Pátý je Mrzimor jakožto třetí ve druhém úkolu. Šestý Havraspár z prvního kola. Tedy to máme HavraspárNebelvírMrzimorNebelvírMrzimorHavraspár.

To by přeci také značilo, že Nebelvír by měl mít poměrně jasně navrch. Havraspár by asi měl o něco málo porážet Mrzimor. A jaká je skutečnost?
Sečtením obou kol skutečně Nebelvír vede se 324 kostkami. Ovšem jeho původně poměrně klidné vedení 52 kostek na Havraspár se rozplynulo, neboť Havraspár se přiblížil na rozdíl pouhých 4 kostek, je tedy druhý s 320 kostkami. Třetí je Mrzimor, který na vedoucí Nebelvír ztrácí pouhých 28 kostek a na Havraspár kostek 24. Zmijozel je čtvrtý se ztrátou 176 kostek na Nebelvír, 172 kostek na Havraspár a 148 kostek na Mrzimor.

Jak to všechno dopadne? Udrží si Nebelvír své vedení, které drží od prvního úkolu a přetne tím sérii věčně druhých a třetích míst? Či se před něj dostane Havraspár, který již dva triumfy vlastní? Nebo nakonec přeskočí slibně rozjetý Mrzimor tyto dvě koleje a bude se těšit on prvnímu triumfu? Či se Zmijozel probudí a předežene všechny koleje? Na to neodpoví ani Merlin – pokrčí rameny –, ale zase se na to můžete těšit!

B4 sólokapr

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *