Jaká je Osobnost Hogwarts roku 2020?

| Vydáno:

Marguerita Laux, zmijozelská dušice, která vyhrála Osobnost Hogwarts 2020. Její život před smrtí jako by zapomenul čas, jak už to u duchů bývá. Denní věštec přináší exkluzivní příběh průhledné dívky, která jako první duší existence tuto prestižní cenu, udílenou na našem hradě každý kalendářní rok, vyhrála.

Márč, jak jí všichni na hradě říkáme, přišla do Bradavic jako jedenáctileté děvče na začátku léta. Měla tak dost času, aby vypozorovala, jaká kolej jí bude vyhovovat nejvíc. Něco jí však říkalo, že by nejraději patřila do Zmijozelu. Nebyla ale osamoceným nováčkem, protože s ní ve stejný rok přišlo ještě mnoho přátel. Každý byl rozřazen jinam, a tak vzniklo pevné pouto napříč ročníkem.
Na škole pak měla Marguerita spoustu práce a koníčků. Ač tvrdí, že studiu nikdy moc nedala, protože prý: „Ty moje kydy stejně ve velkém nikdo číst nechce!“, absolvovala v roce 2008 NKÚ a o rok později, v Zimě 2009, OVCE. Aby si potvrdila, jak pilná studentka je, završila své studium zkouškou KOZA, a to v roce Zima 2018.

Díky tomu i dalším zásluhám pro svou kolej si v roce 2013 odnesla Řád Salazara Zmijozela. Ve zbytku volného času se pak věnovala nejvíce famfrpálu, který ji velice bavil a milovala ho jako máloco. Mnoho hodin pilovala chytačské umění, ale když bylo potřeba zaskočit jinde, neměla s tím sebemenší problém.
Ani terapeutické procházky po lese s Jocelynn Firth jí nebyly cizí. A když pak přišel Soubojový klub, nadchla se pro něj tělem i duší. Říká o něm: „Vznikla tam strašně krásná přátelství.“

Člověk by řekl, že nechybělo málo k tomu, aby Márč zfialověla a dávala svou zelenou duší příklad mladým studentům. Jenže pak se to stalo… Letos v červenci, přesněji dvacátého pátého, to budou od toho osudného dne dva roky.
Bylo vedro k zalknutí a zmijozelský hamoun Zpytlehněv Zďáblíkov odjel na prázdniny. V kolejce po sobě samozřejmě zanechal nepořádek a spoustu krámů, které během roku rád prodává nezkušeným nováčkům. Márč neměla do čeho píchnout, a tak se rozhodla, že se v jeho harampádí trochu pohrabe. Zapojila se i její spolužačka Annya Liddle, což praděpodobně bylo pro studentku smrtící. Chtěla jako první najít něco jedinečného. Podařilo se jí to, neboť z hromady krámů vytáhla lahvičku s nápisem „Nejkrásnější až do konce svých dní“. Nejdříve myslela, že by ji darovala tehdejší kolejní ředitelce NaSaŠí Jackson, ale nakonec ji zvědavost přemohla a napila se první. A pak zemřela.

Místo pohřbu se dočkala oslavného článku, který vyšel v kolejním časopise. Holt, každý prožíváme smutek jinak. Letošní oslava bude asi pro Márč poněkud drahá, neboť jak říká: „Ve Zmijozelu, když něco slavíš, očekávají dárky oni.“

Letos se Margueritě podařilo vyhrát Osobnost Hogwarts 2020, a proto jsem jí ohledně tohoto tématu položila pár otázek:

Denní věštec: Čekala jsi, že se probojuješ do TOP 10?
Marguerita Laux: Já nečekala, že se někam probojuji. Já čekala, že jen moji nominovaní se probojují.

Denní věštec: Jaké byly tedy tvé myšlenky, když ses na TOP seznamu objevila?
Marguerita Laux: Já jsem mrtvá cíťa. Nominovaná. Oujé!

Denní věštec: Když už jsi věděla, že budeš bojovat o vítězství, vyhrožovala jsi třeba někomu doživotním strašením, když tě nezvolí?
Marguerita Laux: Aha, to se asi dělá v jiných kolejích.

Denní věštec: Ne, ale naopak u té vaší mě to napadlo. – směje se –
Marguerita Laux: Aha, tak třeba příště. Díky za TIP!

Denní věštec: S největší pravděpodobností jsi první duch, který vyhrál OH, co na to říkáš?
Marguerita Laux: Hm, říkala jsem si, že jsem jako většina nebožtíků. Ti taky dostali osudový řád až po smrti.

Denní věštec: Jak jsi tedy reagovala, když slečna Ansí vyhlásila tvé jméno jako vítězné?
Marguerita Laux: Já se styděla. Já se prostě fakt styděla! A nevěděla, jakými vhodnými slovy vyjádřit poděkování, že mi 24 bytostí darovalo svůj hlas.

Denní věštec: To je ale přece tak krásné! Takže oslava byla veliká?
Marguerita Laux: To budu oslavovat celou svou smrt. Nikdy nekončící slavení. Na věčné časy! – směje se –

Denní věštec: A pozveš na tu nikdy nekončící párty někdy i nás?
Marguertia Laux: Tak my máme v koleji nekonečnou párty. Teď oslavujeme JOJO víly, Kolejbábu a Žábu, Wenai na Příčné. Ono je pořád co slavit! A ještě famfrpálisty! – vzpomíná na všechny ty důvody k párty –

Denní věštec: Moc děkuji za tvůj čas a ještě jednou moc gratuluji k Osobnosti Hogwarts.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *