Nováčkovský turnaj Denního věštce – 3. kolo

| Vydáno:
Půlka prázdnin je skoro pryč, ale zatím ještě není čas na paniku! Zatím si ještě užíváme volna a k tomu volnu patří i naše nováčkovské soutěžení! Nováčci mají za sebou již druhé kolo a čeká je kolo třetí. A jaké je? Nuže…

Ve druhém kole jsme naše nejmladší prověřili ve stylu havraspárské koleje. Chtěli jsme po nich tedy, aby prokázali své vědomosti při luštění tří hádanek.

První z nich je zavedla do knihovny, druhá do Velké síně a třetí k jezeru. S velikou radostí konstatujeme, že všichni zúčastnění nováčci dokázali záhady vyluštit a krásně popsat, co se na daném místě dá dělat.

Druhé kolo dokončily zdárně čtyři slečny. Jmenovitě: Ala z Ekvigonu, Analeah Ryanne Leach, Kecka Tkaničková a Raven z Faernu. Některé slečny, konkrétně slečny Ala, Kecka a Raven, ke svému vypracování přidaly i něco navíc, a to buď ve formě obrázku, nebo básniček. Proto jsme se rozhodli, že je ohodnotíme jedním bodíkem navíc.

Pro rekapitulaci tedy:

Slečna Analeah má nyní dva bodíky.

Slečny Ala, Kecka a Raven mají každá po třech bodech.

Všem slečnám srdečně gratulujeme a nejen je zveme k úkolu třetímu!

3. kolo – Mrzimor

Jak jistě tušíte, dnes se podíváme na zoubek mrzimorské koleji. O té je známo, že drží pospolu a je velmi přátelská.
A protože žlutí mívají dobrá srdce, chceme vidět, zda i naši nejmladší mají dobrá srdce.

V první části úkolu si proto zajděte do útulku v Godrikově Dole a splňte přání alespoň pěti zvířátkům. Kdo neovládá kouzlo *PRINT*, může se zeptat starších spolužáků nebo kontaktovat sovou redakci DV.

Ve druhé části pak budeme chtít, abyste si vybrali nějakého spolužáka, profesora, ducha… prostě někoho, koho jste si tu oblíbili, a složili na něj ódu (oslavnou báseň). Stačí klidně osm veršíků, nic dlouhého. Berte to tak, že chcete dotyčnému udělat radost. Pokud souhlasíte, aby to dotyčná osoba následně i dostala, tak prosíme, připojte svůj souhlas.

A to je nyní vše. Vypracování posílejte, jako obvykle, na externí sovinec Denního věštce hogwartsdv@gmail.com, a to až do 28. 7. včetně.

Přejeme hodně štěstí!

Pro Denní věštec
Tým NTDV

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *