Slavnost založení je tu

| Vydáno:

Již zítra proběhne ve Velké síni Slavnost založení. Kolik kouzelníků plánuje přijít? Co tajemný program? Jak bohatá bude tombola? Jó… to vše se, milí čtenáři, dozvíte v tomto článku.


Je to nějaký čas, co jsem posílala pozvánky na slavnost všem obyvatelům hradu, které jsem v adresáři našla, a že jich nebylo málo. Musela jsem si na to vypůjčit několik sov, abych to do slavnosti vůbec stihla. K pozvánce byl přiložený i dotazník, kde jsem se ptala na tři základní otázky:

Plánujete přijít na Slavnost založení?
Kolik losů si koupíte?
Z jaké jste koleje?

Celkem odpovědělo 100 kouzelníků. Jak vidíte v následujícím grafu, polovina dotázaných má v plánu na slavnost dorazit, na druhou stranu 42 dotázaných kouzelníků si není jistá, takže konečný počet návštěvníků může být jiný. Oproti tomu osm respondentů ví, že na slavnost nemohou přijít.

Jak bude vypadat program slavnosti? Po formálním zahájení přijde na řadu hravá a hlavně poučná část večera. Soutěžící nebudou bojovat za sebe, ale za své koleje v turnaji cti složeného ze tří částí. První bude část kvízová, ve které budou padat otázky na historii i současnost hradu. Druhá část bude čistě logická a prověří vaše schopnosti matematické. Poslední část bude hádanka, ale o ní se více dozvíte až na slavnosti. Za každou správnou odpověď můžete získat jeden bod, který poputuje na konto koleje, ze které pocházíte. Pokud odpoví správně profesor, určí kolej, které bude bod přidělen. Kolej, která získá nejvíce bodů, vyhraje tři galeony.

Tombola je jedním z vrcholů večera. Většinu cen zakoupila škola, ale našli se i tací, kteří darovali do tomboly ceny z vlastního kumbálu. Jmenovitě to byla Oresta Vianueva, Nebelbrach Mechacha, Charlotte Von Emotion, Janel Weil, Lily Peterson, Betelgeuse Orionis, Siny de Sorrow, Marylin Cuthbert, Lilian Isabella Rorrs. Děkujeme za vaše dary! Díky nim je tombola bohatší o 35 cen.

Pokud jste pozorně přečetli svoji pozvánku, všimli jste si, že ti, kdo budou tak obětaví a darují něco ze svého majetku, budou odměněni. Za jejich nezištné gesto uděluji prvním třem dobrodincům a hlavně jejich kolejím několik bodů k dobru do turnaje cti. Orestě po třech bodech pro Mrzimor, panu Nebelbrachovi dva body pro Nebelvír a slečně Charlotte další bod pro Mrzimor. Díky nim bude Mrzimor zítra večer napřed o čtyři body a Nebelvír o dva.

Pokud jste chytili své štěstí za pačesy a koupili si včas pár losů, můžete vyhrát některou z těchto cen:

Noční obloha
Černá smrt
Camelotská elegance
Antická krása
Keltský skvost
2 ks V Polibek na tvář
Školní uniforma – polobotky
Školní uniforma – košile
Školní uniforma – kalhoty/sukně
Školní uniforma – hábit
V Lovelorn – NiT
Oheň a led
Moderní lehké brýle
Odraz osudové barvy
Plyšový králíček s ohnutým ouškem
2 ks Letové boty
2 ks Famfrpálová přilba
2 ks FK – Moderní leginy
2 ks FK – Moderní chrániče
2 ks FK – Moderní famfrpálový svršek
2 ks FK – Moderní famfrpálový hábit
2 ks Famfrpálové brýle
2 ks Lucerna
Lektvar obratnosti
2 ks Lektvar síly
2 ks Lektvar štěstí
3 ks Ropušníkový dryák
2 ks Učební svitek I. stupně
4 ks Klíč šklebícího se démona
3 ks Starý rezavý klíč
Hrudka zlata
2 ks Sada poznámek na nástěnku
2 ks Zápisník
2 ks Pergamen s provázkem
2 ks Pergamen
2 ks Bonzbloček
2 ks Deník
2 ks Ohnivé pero
2 ks Husí brk
Sova postarší, Sova postarší Vioett
Výreček střapatý
Krabička karet „Fantastická zvířata“
2 ks Šachy – souprava dřevěná, poněkud dobitá
2 ks Pracovní rukavice
8 ks Šém
4 ks Děravá ponožka
Lupa

Jak vidíte, cen není málo. Sešlo se jich 87. Prodaných losů máme 230, takže šance na výhru je veliká. Kolik losů si obyvatelé hradu kupovali? Jak vidíte níže v grafu, nejvíce se prodávalo malé množství losů na kouzelníka. Aspoň jeden los si plánovalo koupit 65 dotázaných kouzelníků. Překvapilo mě, kolik dotázaných tombola jaksi nenadchla… Bylo jich 26. Těch, kdo by rádi zakoupili aspoň deset losů, bylo sedm, takže se dá říct, že tito kouzelníci nám vykoupili velkou část lístků. Dva kouzelníci dokonce odpověděli, že si zakoupí víc jak 15 losů. Štěstí, že byli jen dva, jinak by nám losy nestačily. Celkem se vybralo prodejem losů 460 srpců, což je 27 galeonů a jeden srpec.

Co s vybranými penězi? To je jasné – tři galeony poputují ke koleji, která zvítězí v turnaji cti. Zbytek bude rozdělen mezi jednotlivé koleje, které dostanou 102 srpců.
V následujícím grafu můžete vidět, kdo na můj dotazník odpovídal. Studentů Mrzimoru bylo 22, Nebelvíru 21, Zmijozelu 19, Havraspáru 19. Profesorů a zaměstnanců odpovědělo 16 a od obyvatel a duchů přišli tři odpovědi.

Těším se na vás na slavnosti! Doufám, že přijdete v hojném počtu a řádně oslavíte narozeniny našeho hradu!

Komentáře

  1. – Slavnost se vydařila vše šlo podle plánu a pokud náš Zen nezklame budete si moci přečíst ze slavnosti aspoň reportáž 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *