Jména sem a jména tam

| Vydáno:
Už je to nějaká chvíle od doby, co přišli nováčci. Někteří se vrhli do Velké síně jako velká voda, jiní se radši zavřeli ve věži a málokdy je můžeme vidět. Ale co jejich jména? Jsou z čistokrevného rodu, nebo sem přišli až z dalekého mudlovského světa? Dostala jsem od nováčků devět odpovědí. Tak se na ně pojďme podívat!

Moje otázka zněla: ,,Kde se vzala vaše jména? Zdědili jste ho, nebo ho změnili na ministerstvu?

Analeah Ryanne Leach

Já jsem mudlovského původu a nestydím se za to, takže jsem si ponechala jméno, které jsem dostala při narození, a příjmení, jehož nositele byste mohli nalézt už v tudorovské Anglii. Jediná změna, kterou jsem udělala, bylo přidání druhého jména – Ryanne. Takto se totiž jmenovala sestra mé prapraprababičky, která byla také čarodějka.

Raven z Faernu

Moje jméno? Když mne zachránil můj adoptivní otec, jenž mi poskytl nový pohled na nový život, tak také vymyslel tohle jméno. Faern – místo, odkud pocházím, je plné kouzelnických rodin, pro něž je magie potřebná k přežití. Klany mezi sebou válčí atd. A havran je pták využívaný ke znamení smrti, ale také mnoha dalších pověr. Každopádně je opleten tajemstvím a pocitem povědomého neznáma.

Ala z Ekvigonu

Já pocházím z kouzelnické rodiny. Máma je čarodějka a táta kouzelník. Táta má příjmení “z Ekvigonu”, ale máma si nechala svoje příjmení, které měla předtím, protože nepochází z Ekvigonu. Já taky nepocházím z Ekvigonu, ale moji předkové ano, takže já tohle jméno nosit můžu. Jednou jsem se ptala, kde leží ten Ekvigon, ale nikdo z žijících příbuzných to nevěděl.

Diana Elric

Já osobně jsem smíšeného původu, oba dva rodiče jsou sice kouzelníci, ale můj otec pochází z mudlovské rodiny, takže mé příjmení je mudlovské.
Někdy si říkám, že bych radši nějaké starobylé rodové jméno, protože abych byla upřímná, jsou prostě hrozně cool! Na druhou stranu i to mé má něco do sebe a jsem za něj ráda.

Kecka Tkaničková

Moje jméno zaujme hned na první pohled, snad jako já. – směje se – Když jsem se ptala doma rodičů, proč jsem zrovna Kecka, myslela jsem, že chtěli, aby mé jméno šlo hezky k sobě s příjmením. Kecka a Tkaničková. Ale nebylo to tak. Prý když jsem se narodila, hned co to jen šlo jsem pořád něco vyprávěla, žvatlala a dělala různý takový ty pazvuky, co malé děti dělají. Na každé slovo jsem měla „odpověď“ nebo nějaký zvuk, a tak jednou táta povídá: „Ty jsi taková naše Kecka, viď?“ No a bylo to. A to, že jsem z rodu Tkaničkových, to už je jen taková třešnička na dortu. Prý původně jsem místo Kecky měla být Hortenzie… no děkuju někomu tam nahoře, že Hortenzie Tkaničková nejsem, a jsem moc ráda za Kecku, protože to má hned dvojí význam a to mě na tom jméně baví ze všeho nejvíc. – usměje se –

Uhnilti Orionis

Jméno mám pořád stejné. O změně neuvažuji. I když tuším, že někdo s ním může mít problém. Rodina Orionisů je celkem rozvětvená. Příbuzensky to mám nejblíže k Mintace. Moji pokrevní rodiče o mě neměli zájem. V rodině se vypráví historka, že když můj otec zjistil, že mě moje matka čeká, tak raději utekl s nějakou „courou“ (stále netuším, co tohle označení znamená). Když se tak stalo, moje matka seslala na mého otce zaklínadlo „cenzura“. A aby účinky svého počínání posílila, pojmenovala společný výtvor, svého jediného syna (rozuměj mne), Uhnilti. A tak vzniklo mé jméno. Příběhy mé matky a otce pak pokračují dál, ale to už se netýká mého jména. Ani jednoho jsem ale osobně nepoznal.

Ema Jane Michaels

Já jsem z mudlovské rodiny. V rodině žádné kouzelníky nemáme. Jméno jsem si nechala změnit na ministerstvu.

Christina Meadows

Mé jméno částečně vychází z mého mudlovského, krycího. Příjmení je samosebou kouzelnické, jen jsem prozatím jediná z rodiny, kdo navštěvuje tuto školu, proto tady není tolik známé. – usměje se –

Violet Jane

Jméno Violet bylo vždycky. Mám sice víc oblíbených jmen, ale na Hogwarts.cz mě nenapadlo, že bych měla mít jiné. Možná proto, že je tak cizojazyčné, že bych ho jinde dát nemohla. Co se týče příjmení, prostě jsem nějaké potřebovala a napadlo mě Jane (vyslovuje se anglicky Džejn). Kde se vzalo, nevím. Ale jsem s ním spokojená a nikdy bych ho nezměnila.

Pro Denní věštec
Cassiopea Zmlklá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *