Sklepeníčko, sklepení!

| Vydáno:

Každý alespoň trochu zběhlý soubojář se sem podívá. Zmrzačí pár zvířátek (dle slovníku pana Nicha) a získá pár zkušeností a peněz. Co však je o něm potřeba vědět?


Když se zeptáte někoho z prváku či druháku, copak je sklepení, většinou o něm slyší jen od starších studentů, a to tehdy, když si na něj stěžují (ono je dost často na co si stěžovat!). Pak ještě můžete zaslechnout ty, co se chlubí, že tam dostali nějaký pořádný balík, nebo že porazili nějakého zlého a ošklivého zvířáka.

A co když se zeptáte někoho staršího? Myslím, že tak 50% „starší“ populace do sklepení ani snad nedorazilo. Z toho zbytku pak mnoho někde zůstalo viset, a tak na sklepení také moc dobré vzpomínky mít nebudou. Pro ten zbytek je pak sklepení druhým domovem (myslím, že jména dotyčných nikoho nepřekvapí, neboť to bývají velmi známé firmy!).

A co tedy sklepení je? Je to velmi útulné místečko, kam si zajde člověk zdatný v soubojnickém umění pohrát s nějakou příšerou, okrade ji o pár jejích pokladů a navíc si tím získá pár zkušeností. Tedy velkou výhodou je to, že každý den dostanete nějaké ty zkušenosti, což se prostě do soubojáku hodí. Druhá výhoda je ta, že si vyděláte nějaké ty peníze, protože co jiného vám umožní vybojovat si za den třeba i galeon? A to navíc jenom tím, že kouzlíte, což je prostě super!

Pro vstup do sklepení je potřeba, aby byl student nejméně ve třetím ročníku, neboť je velmi úzce spjato se soubojovým klubem. Dále však je potřeba vlastnit Klíč šklebícího se démona, abyste se vůbec dostali skrz dveře sklepení a mohli se podívat za dveře. Za dveřmi na zvědavce čekají… schody! A zdlouhavá cesta. Ovšem pro to, aby si kouzelník zabojoval, potřebuje ještě odemknout jiné dveře.

Takto vypadají dveře, které provází každého průzkumníka celým poschodím. Tyto dveře skrývají hnízdo příšery, přechod do dalšího poschodí nebo třeba mauzoleum. Když tedy takovéhle dveře najdete, nikdy to neznamená, že máte vyhráno a zabojujete si. K otevření prvních dveří k příšeře je potřeba vlastnit Starý rezavý klíč.

A teď něco o tom, jak je to s dostupností, kam kdy můžeme. Hned od počátku můžeme porážet potvory prvního poschodí. Je jich 20. Hlubinný kyklop, což je desátý tvor, a Nemrtvý bojovník, potvora s pořadovým číslem 20, jsou nyní navíc zakomponováni do magíka Krotitel. Druhý sklepní magík je ještě Průzkumník, který se získá za průchod celým tímto poschodím. Jakmile toto poschodí projdete, můžete se dostat i do poschodí druhého. Toto poschodí má též 20 příšerek. Najde se v něm Zrzavá poletucha (číslo 5) a Valkýra (číslo 15), které jsou v magíkovi Krotitel. Po poražení desátého tvora tohoto poschodí dostane bojovník klíč od Mauzolea, který ho provede přístavkem v prvním poschodí. Mauzoleum má příšer pouze 10. Pak je ještě třetí poschodí, ale to zatím není dostavěné, takže nikdo neví, jak to bude vypadat!

Dále je též záhodno vědět, že po překonání desáté potvory v prvním poschodí se k ní nebudete muset tradičně proklikávat přes šipečky, ale dostanete se tam krásnou květovanou zkratkou. Po poražení první stvůry druhého patra existuje pak zkratka k příšeře druhého poschodí, ovšem ta není květovaná. Vede kanalizací, takže pozor na šaty!

A jen pro přesnost ještě prozradím, že v prvním patře jsou ony dveře 3x (jedny do mauzolea, druhé do druhého poschodí a třetí k příšeře), v patře druhém se nacházejí dvoje dveře (do patra třetího a k příšeře) a patro třetí stále není dostavěné, přesto jsou v něm dveře dokonce čtvery, ale je znám význam pouze jedněch, které vedou k příšerám. Co bude za těmi dalšími? Nikdo netuší!

Málem bych zapomněl. Čeho najdete v celém sklepení víc než dveří? Slepé uličky. Pokaždé, když se k nim dostanete, zůstanete civět na jednu stěnu, druhou stěnu, třetí stěnu, strop a zem. V tu chvíli nevíte, co si máte myslet. No, posuďte sami!

A jen pro pořádek navrhuji všem, co se hodlají do sklepení vydat poprvé, črtejte si plánek, kreslete si plánek, nebo si jen pište zkratky (r-rovně, p-pravo, l-levo), ale udělejte to, jinak se tam brzy budete ztrácet. A věřte, že být ztracený, když za jedněma dveřma na vás něco číhá a občas se to i dostane ven, to skutečně není nic pěkného!

A aby tento článek nebyl jen nudné klábosení, dovolil jsem si pro vás vykoumat něco zajímavého. Nejlepší průzkumník je Filius Orionis, za ním je Cerridwen Lowra Antares a třetí je Mintaka Orionis. To jsou jména, která nepřekvapí nikoho, kdo vidí do žebříčků v Síni superator. Zvláštností ovšem je to, že již mnoho osob se probojovalo na konec dostavěné části, jmenovitě to jsou: Arien Rellyová, Cerridwen Lowra Antares, David Nekromacer, Elerin Portmenová, Esperanza Milagrosa, Filius Orionis, James Denny Freedom, Ladard Papulka, Marguerita Laux, Mintaka Orionis, Narcissa Teacherová, Nebelbrach Mechacha, Oliver McCollin, Oresta Vianueva a Vicky Charmant.
Nejvíce průchodů prvním poschodím má Elyssea Ellesméry, která jej prošla 23krát. Druhým poschodím pak nejčastěji probíhala Cerridwen Lowra Antares, a to rovnou 13krát. Filius Orionis si své prvenství vydobil nejspíš tím, že mauzoleem prošel 25krát.

Těmito informacemi bych rád tento článek ukončil. Pokud vám něco nebude jasné, je nejlepší se zeptat někoho z výše jmenovaných, protože ti jsou většinou ve sklepení jako doma a dost často mají i nějaké tajné informace, které jim občas po drobečkách odpadávají. A pak už jen mohu popřát za sebe i redakci DV hodně štěstí do bojů s těmi krvelačnými zvířátky.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *