Opožděná osmisměrka

| Vydáno:

Procestovala jsem pro vás kus naší matičky země a tentokrát vás potrápím jmény známých i neznámých hradů a zámků. Kromě nového zadání se dnes dozvíte tajenku z minulého týdne a jméno šťastného výherce. Pojďme luštit!


Tedy, to jsem si dala… Sedla jsem na koště a proletěla snad celou zem, než jsem posbírala všechny hrady a zámky do dnešní osmisměrky. Kvůli vedru bohužel nastaly na mé cestě i malé komplikace, a proto jsem dorazila až dnes, ale nebojte, na vyluštění vám dám pár dní navíc.

V minulé osmisměrce jste mohli vyluštit sdělení:

Čarovná moc přírody

Řešení mi poslalo třináct úspěšných luštitelů. Vylosovaný však může být jen jeden a tím je v tomto kole Lisa RoseMannová! Gratulujeme!

Pro jistotu si zopakujeme pravidla. Stačí si osmisměrku vytisknout nebo uložit jako obrázek a postupně v ní hledat slova uvedená níže. Slova mohou být schovaná vodorovně, svisle, ale i úhlopříčně. Každé slovo, které najdete, si zaškrtněte v seznamu slov i v samotné osmisměrce. Až postupně vyhledáte všechna slova, uvidíte, že vám zbylo pár písmen, která nepatří do žádného slova – nejsou proškrtlá. Tato písmena tvoří tajenku.


Vyluštěný vzkaz mi posílejte soví poštou do pondělí 5. 8. Pokud budete mít štěstí a budete vylosováni, můžete vyhrát buď plavky, nebo finanční odměnu 15 srpců. Volba je na vás.

BĚLÁ, BEZDĚZ, BOREČ, BOUZOV, BRNÍČKO, BRUMOV, BUCHLOV, BUCHLOVICE, CIMBURK, ČAP, ČESKÝ KRUMLOV, DĚTENICE, DÍVČÍ HRADY, DUB, DUBÁ, GRABŠTEJN, HELFEMBURK, HELFŠTEJN, HLUBOKÁ, HOUSKA, HUMPRECHT, HUS, JAROMĚŘICE, KARLŠTEJN, KOKŠTEJN, KOST, KRATOCHVÍLE, KŘIVSOUDOV, KUNĚTICKÁ HORA, LANŠPERK, LÁZNĚ KYNŽVART, LEDNICE, LITICE, LITOMYŠL, LOM, MIKULOV, NÁCHOD, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ, OPOČNO, PAŘEZ, PECKA, POTŠTEJN, PRAŽSKÝ HRAD, RABÍ, SOVINEC, STARÉ HRADY, ŠPILBERK, TOČNÍK, TROSKY, VELKÉ LOSINY, ŽEBRÁK

Některé hrady a zámky jsou uvedené pouze městem, třeba místo zámek Náchod je v osmisměrce jen Náchod. Pokud naleznete nějakou chybu, opět mi ji nahlašte. A kdyby vás napadlo nějaké téma na příští osmisměrku, ráda se nechám inspirovat. Příjemné luštění.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *