Letňák – Den první a druhý

| Vydáno:

Ano, i Denní věštec byl u toho a nabídne vám exkluzivní sérii bonzů všeho druhu! Neváhejte a přečtěte si, s kým spal Zen v čarostanu a proč k nám chodil na návštěvu jelen!


Jak jistě víte, Výjezdní letní seminář neboli „letňák“ se koná každoročně koncem srpna v malebném kouzelnické městě Honorov. Vše začalo v neděli 11. srpna, kdy do Honorova přiletělo na třicet kouzelníků a kouzelnic ze širokého dalekého okolí. Mladí studenti i postarší profesoři tu mají možnost se navzájem poznat a prožít tu spolu pár dní bez vykání a známek.

Letos si zábavu i poučení vzal na starost pan Serge Renine s Monny von Schatz. Námětem letošního letňáku bylo „Okno do minulosti“. Účastníci mohli do tohoto okna poprvé nahlédnout v pondělí v 10:00 (10:10), kdy jim byl svěřen nelehký úkol nakreslit Pobertův plánek. Nikdo si nemohl vzpomenout na správnou kouzelnou formuli, která by plánek vykouzlila, a tak se muselo vše nakreslit ručně na pergamen. Vysláno bylo hned několik skupin kartografů, kteří se vraceli s nejistými výsledky. Navíc měli problémy s bandou zmatených kouzelníků v čele s nějakým Severusem Snapem. Tito podivíni prý tvrdili, že hledají Harryho Pottera. Raději byli pro potřeby ministerstva kouzel do plánku také zakresleni. Co kdyby náhodou.

Po náročném poledním odpočinku byla naplánovaná návštěva archivu a následná rekonstrukce památného dne, kdy byly založeny Bradavice. Teorie o založení se našly hned tři. Objevovalo se v nich mnoho – ponožky, draci, láska i zrada, smrt, odcizení a myšlenka vzniku jednotlivých kolejí. Více můžete vidět v pohyblivých obrázcích Žlutého Trimela.

Ještě před večerním hodokvasem proběhla přednáška profesora Matthewa Whitecrowa. Bohužel probíhala telepaticky a pan profesor Whitecrow si u sebe nechal nějaké mudlovské holínky nebo snad hodinky. Toto zařízení prostě značně rušilo profesorovy telepatické vlny a chudáci studenti vnímali z výkladu jen půlku, což jim ztížilo psaní zápisu z přednášky.

Mágův večer si mohli kouzelníci užít dle své chuti hraním řachavého petra, kouzelnických šachů či vysedáváním na hradní věži. Byli tu však i tací, kteří se vydali zkoumat mudlovskou zábavu do nedalekého hostince, kde se marně dožadovali máslového ležáku. Další skupina zase propadla nějakému geocachingu a honila se neustále za nějakými šiškami… nebo snad keškami. Pár studentek se také snažilo vrátit do dětských let nápadem, že si pohrají na dětském hřišti, které však marně hledaly až do hluboké noci.

Úterní den začal kromě snídaně i přednáškou od Effel d’Herblay o návštěvě muzea Harryho Pottera, HARRY POTTER: THE EXHIBITION. Odpoledne kouzelníci svedli souboj o nejlepší kouzelnický časopis z dob minulých. O vítězství bojovaly tři redakce – Noční vědma, Jizva a Magický žvanil.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *