Luštění trochu jinak

| Vydáno:

Po osmisměrkách přicházím s něčím novým! Možná znáte, možná ne… Pokud jste zvědaví, račte dále!


Velectěná madam Marylin Cuthbert mi na letňáku vnukla nápad střídat osmisměrky s „kódovanými obrázky“. Byla to pro mě novinka a řekla jsem si, že pro vás zkusím jeden cvičně vyrobit. Snad se vám bude líbit. (Po kliknutí se obrázek zvětší.)

Jak luštit?

Luštíte tak, že vybarvujete jednotlivé čtverečky a tím vám pak ve čtvercové síti vznikne obrázek. Abyste správně určili, které pole můžete vybarvit, musíte se řídit čísly vlevo a nahoře. Čísla jsou platná pouze pro řádek a sloupec, u kterého leží. Třeba číslo jedna vlevo dole vám napoví, že ve spodním řádku můžete vybarvit jedno políčko. Naopak číslo dvě vlevo nahoře říká, že můžete vybarvit dvě políčka vedle sebe v prvním sloupci. Jistě jste si všimli, že čísel je tam víc. Tato čísla udávají, kolik políček vedle sebe můžete v řádku nebo sloupci vybarvit.

Například vpravo nahoře jsou čísla pro krajní sloupec 1, 2, 3, to znamená, že někde v tom řádku bude umístěno jedno vybarvené políčko, pak bude několik polí prázdných, ale nevíme přesně, kolik jich bude. Následují dvě vybarvená políčka vedle sebe a pak zase nějaká mezera, ale nevíme jaká. Může to být jedno pole, nebo x políček. Trojka zase udává tři vybarvená políčka vedle sebe a tak dále…

Pokud vám není jasné, jak obrázek vyluštit, můžete se ještě podívat na tento návod:

Návod

Odměna? Budou to letos poslední plavky… Užívejte si luštění do 4. září a posílejte mi vyluštěné obrázky odkazem do mého sovince.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *