Co nás čeká ve třídách?

| Vydáno:

Je to tu zas. Doba, kdy je potřeba popřemýšlet a zauvažovat nad tím, k čemu se na následující rok upíšeme. A pokud možno vydržíme celých osm termínů a zdárně napíšeme i esej. Jaké jsou možnosti nás, studentů, letos?

Velmi příjemným překvapením jsou nové předměty. Mají je na svědomí madam Tydynka Flyová a Larrie Larstonová a pánové Filius Orionis a Nicholas McElen.

Kolejní ředitel Mrzimorumá v plánu otevřít dvě třídy Čarostavitelství, pravděpodobně náročného předmětu, který ale již podle samotného infa studentovi mnoho předá. Možná tu ale o to více platí, že úkoly asi nebudou zrovna vhodné pro ty, co vše nechávají na termínovou neděli.

I když je pravdou, že předměty slečny Tydynky již v historii školy vyučovány byly, dají se přesto řadit spíše mezi novější předměty. Domácí kouzlení a Kouzelnický zeměpis, v obou případech otevírány ve dvou třídách, totiž patří již k poněkud zapomenutým předmětům. Pravdou ale zůstává, že i pokud si nelibujete v domácích pracích či hodně necestujete, oba vám určitě něco předají.

Madam Larrie se vrací s populárními Nitročarami. V minulosti se vyučovaly pouhý rok a obě dvě třídy byly během několika minut zabrány modro-rudým osazenstvem. Pro tentokrát se otevře pouhá jedna třída. Kromě toho se ale můžeme těšit i na nový předmět, Kolormagii, který poučí o barvách a jejich vlastnostech.

Pan Orionis se rozhodl rozšířit nabídku vyučovaných jazyků, a tak kromě francouzštiny, latiny, angličtiny a portugalštiny je možno začít studovat i španělštinu.

Podobně jako slečna Tydynka se i další dvě vyučující rozhodly pro obnovení některých předmětů. Madam Niane započne výuku Kouzelnických formulí a madam Mintaka se objeví s Kouzelnickou tvořivostí.

Většina ostatních předmětů se drží již v zaběhnutých kolejí. Někoho možná potěší Prefektování a primusování, které se otevírá po roční pauze. Je pravda, že v seznamu ale lze najít i některé věci, které třeba někoho rozesmutní – například absence Literárního semináře madam Anseioly, která zamířila do ledových krajin, či absence prvního ročníku předmětu Kolo roku slečny Janel. Je ale pravda, že ještě není všem dnům konec, a pokud se vám nepoštěstí letos se dostat na nějaký předmět, nemusíte zoufat. Jak je i patrné z přehledu výše – předměty se vracejí, přibývají, a tak kdo ví, co se příště objeví či naopak neobjeví. Nicméně je dobré popřát vhodný výběr k zápisu a málo podupané nohy.

Komentáře

  1. – Nebojte, první ročník Kola roku bude zase příště, kdy nebude druhý – otevírat budu vždy buď ten nebo ten, aby mi probírané svátky trochu korespondovaly s roční dobou 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *