Škrkny!

| Vydáno:
Jednou jsem zašla ke třem košťatům, přisedla jsem si ke stolu, kde se zrovna vedlo takové zajímavé téma jménem „škrkny“, a koupila jsem si zmrzlinu. A najednou se z pod uvolněného prkna objevilo malé rozcuchané šklebící se stvořeníčko. No, prostě a jednoduše škrkna, skočila mi po zmrzlině, kterou okamžitě zhltla, převrhla sklenici, postavila se na stůl a začala se nevinně usmívat…

Ano, tyhle škodolibé, rozcuchané, zlobivé a věčně se chechtající potvůrky najdete prakticky všude a já o nich rozdala dotazník. Rozhovor mi poskytly Patricia Baloure, Bilkis Blight, Tera Roxy Black a Lucy Mysterious. Teď ale už přímo k věci.

Viděly jste někdy škrknu?
Patricia Baloure: Videla som ich tu už niekoľko.
Bilkis Blight: Jasně, škrkny jsou tu každou chvíli. Hlavně ve Velké síni. – chechtá se –
Tera Roxy Black: Snad jen na obrázku u někoho.
Lucy Mysterious: Ono je těžké je spatřit, škrkničky jsou poněkud pozoruhodná stvoření. A ony se také určitě nerady ukazují světu. Ale dvě škrkny dokáži spatřit téměř kdykoliv. Je to nebelvírská škrkna Pobertýnka a také škrkna Rozinka, kterou vlastní madam Evangeline Joyce Wynne. – usměje se –

Jak podle vás vypadá?
Patricia Baloure: Sú to také nízke tvory veľkosti škriatka. Každá má inú farbu, dlhšie uši zakončené špicom a nevinnú tváričku.
Bilkis Blight: Škrkna je takový ošklivý zubatý tvor s ocasem. Teda, kromě naší kolejní škrkničky Pobertýnky, ta je krásná.
Tera Roxy Black: Fíha… roztomile. – pousměje se –
Lucy Mysterious: Díky těmto škrkničkám, Pobertýnce a Rozince, mám představu, jak vypadají. Mohou samozřejmě vypadat i trošinku jinak. Mohou mít různé barvy, ale také mohou být různě zlobivé. Ale díky rozkošnému výrazu v očičkách, který mají, se jim dá snad všechno na světě odpustit. – směje se –

Provedla vám někdy něco?
Patricia Baloure: Raz mi skazila kúzlo vo Veľkej sieni a omylom som ju zaspamovala.
Bilkis Blight: Škrkny mi něco provádějí neustále, asi jako každému hradnímu obyvateli. Ale vždycky je tu slečna Aki, která z nich umí uvařit výborný guláš.
Tera Roxy Black: Nevím o tom. – pousměje se –
Lucy Mysterious: Možná ano, možná také ne, kdo ví, jestli ty nepříjemnosti způsobily zrovna ony. Ale určitě umí být pěkně zlobivé, umí potrápit a způsobit nepříjemnosti. Ovšem bez škrken by náš svět nebyl takový, jaký je. Jsou nepostradatelnou součástí.

Zkoušely jste škrknu někdy přilákat?
Patricia Baloure: Nie, nikdy.
Bilkis Blight: Přilákat škrknu? Ale ne! Takový blázen zase nejsem. – pochechtává se –
Tera Roxy Black: Kdybych věděla jak, tak to určitě zkusím. – usměje se –
Lucy Mysterious: Přilákat jsem ji nezkoušela. Ani nevím, na co bych ji lákat mohla. Snad na sušenku? – směje se –

Mně už nezbývá víc než poděkovat všem ochotným, kteří mi odpověděli, a rozloučit se. Pápá!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *