Studentská KÚ – studenti K.O.

| Vydáno:

Stejně jako minulý rok jsem i letos usedl k počítání statistik zkoušek NKÚ a CKÚ. Kdo jich má pět? A kdo se na ně zase vykašlal? Čtěte dále a dozvíte se teď a náhle!


Je tomu už skoro dva týdny, co všichni studenti, kteří se ke zkouškám zapsali, obdrželi zadání svých zkoušek NKÚ v páťáku a šesťáku, CKÚ v rozšiřujícím studiu. Nejprve si zase uděláme stručný přehled, kdo a kolik zkoušek skládá.

Havraspár
Havraspárští studenti mají dlouhodobě velké nedostatky v plnění zkoušek. Jistě, pro šesťáky a důchodce nejsou povinné, ale pro páťáky být mohou. Ovšem ti havraspárští spokojeně stávkují v jednom ročníku.
Z páťáku se na zkoušky vrhla pouze Evangelina McLardová z Lektvarů a Péče o kouzelné tvory.
Šesťáci vůbec žádné zkoušky zapsané nemají.

Z rozšiřujícího studia jim udržuje alespoň nějaký počet jen Lilien Emity Meissed, která se hrdinně zapsala na zkoušku z Šéfredaktorského minima.

Mrzimor
Zatímco v loňském roce byli mrzimorští ti nejhorší ve zkouškách (měla je zapsané jen Oresta), letos se pohnuli rozhodně vzhůru.

Z páťáku to budou tito. Andrew Uroboros má zapsané zkoušky z Filosofie, Literárního semináře, Literárního semináře – poezie a Numerologie. Elizabeth Gibsonová si zapsala Historii Hogwarts, Lektvary, Prefektování a primusování, Šéfredaktorské minimum a Zvěromagii. Kathlin Rownson si pak zapsala zkoušku z Barvokouzlení. Lilian Isabella Rorrs se rozhoupala k psaní zkoušek z Drobnohledu, Obrany proti černé magii, Zvěromagie a Živlové magie. Luciana de Cygnus skládá svou zkoušku z Kouzelnických počtů a Samantha Ulvenová si zapsala zkoušku ze Strašidlologie.
Ze dvou šesťáků má jeden zapsané své zkoušky, je to Safira Jane Bardotová, která si zapsala Cikánské karty, Filosofii, Kouzelnické korálky, Nauku o fóbiích a Strašidlologii.
Z rozšiřujícího studia u nich nikdo žádnou zkoušku nemá zapsanou.

Nebelvír
Nebelvírští jsou dlouhodobě zkouškovou velmocí, společně s poslední kolejí. Tato kolej ani letos nezklamala.
Z pátých ročníků má zapsané Lily Peterson zkoušky z Drobnohledu, Kouzelnické angličtiny pro pokročilé a Numerologie. Mia Scream si zapsala zkoušku z Lektvarů a Oliver McCollin si zapsal zkoušky z Kouzelnické angličtiny pro začátečníky, Kouzelnických počtů, Prefektování a primusování, Šéfredaktorského minima a Teorie famfrpálu.
Červení šesťáci se na zkoušky též nevykašlali. Emily Smith má zkoušku z Kouzelnických institucí a Nerys Heliabel Ghostfieldová si zapsala své zkoušky z Magie duše, Obrany proti černé magii, Prefektování a primusování, Starodávných run a Syrové magie.
Mnoho lidí tvrdí, že Nebelvír má nejsilnější studenty v rozšiřujícím studiu, a to by mohla být pravda i podle zkoušek. Bilkis Blight má zkoušku z Šéfredaktorského minima, Esperanza Milagrosa si zapsala zkoušky z Drobnohledu, Kryptozoologie, Starodávných run a Živlové magie. Jane Mooren si zapsala zkoušky z Kouzelnické hudbovědy, Starodávných run a Šéfredaktorského minima. Kate Resea se vrhla do zkoušek z Bodohrotičství, Drobnohledu, Kouzelnického kulinářství a Studia mudlů. Nebelbrach Mechacha má zkoušku ze Studia mudlů a Rebecca Shadowfang si vzala zkoušku z Astronomie.

Zmijozel
Druhou zkouškovou velmocí není nikdo jiný než Zmijozel. Tak se pojďme podívat, jak se na ně vrhli letos.
V pátém ročníku si nějakou zkoušku zapsaly všechny čtyři dívky. Arwen van Weverstraat má zapsaný Literární seminář – poezie, Darkness deStination si zapsala zkoušku z Démonologie, Hedvika Wiletová se pak podívá ve svých zkouškách do oblasti Kouzelnické angličtiny pro pokročilé i pro začátečníky a do Kouzelnických počtů a Lucy de Lioncourt si zapsala zkoušky z Astrologie, Lektvarů, Starodávných run, Věštění a Zvěromagie.
Šesťáci mají též stoprocentní zápis na zkoušky NKÚ. Aerith Rigel si zapsala Barvokouzlení s Kryptologií, NaSaŠí Jackson se vrhla na Démonologii, Lékouzelnictví, Obranu proti černé magii, Šéfredaktorské minimum a Zvěromagii a Renée Carlisle si zapsala Létání na koštěti, Literární seminář – poezii, Péči o kouzelné tvory, Studium mudlů a Zvěromagii.
Rozšiřující studium jim však po loňském roce lehce povadlo. Aktuálně má zapsané zkoušky Barbara Arianne Lecter z Šéfredaktorského minima, Cerridwen Lowra Antares si zapsala zkoušky z Astrologie, Karet Lenormand, Starodávných run a Symbolonu a Marguerita Laux si zapsala Bonzologii s Drobnohledem.

Teď se pojďme podívat na to, co určitě zajímá vedení kolejí aneb kolik bodů jim mohou zkoušky přinést maximálně? Nejméně získá Havraspár, který může získat až 90 bodů za dvě zkoušky Ev a jednu od Lili. Na třetím místě se objeví Mrzimor, který může získat až 630 bodů za NKÚ svých páťáků a Safiry. První a druhé místo je naprosto shodné, Nebelvír i Zmijozel mohou získat maximálně 870 bodů, zatímco Nebelvíru to vytahují důchodci, Zmijozel pak vytahují jejich páťáci s šesťáky.

Nyní bych se chtěl podívat na procentuální zastoupení zkoušek jednotlivých kolejí, tedy kolik z kolika mají zapsáno. Nejhůře na tom bude opět Havraspár, který mohl získat až 76 zkoušek (8 lidí v pátém a šestém ročníku, 9 lidí v r.s.), z toho mají pouhé 3 zkoušky, což jsou pouhá 4%. Nejvíce má Evangelina, která má 40% maxima, a Lilien, která má 25%. Mrzimor má pak ze 113 možných zkoušek (17 páťáků a šesťáků se 7 lidmi v r.s.) 21, což dá pak 19%. Safira s Elizabeth mají zapsaných 100%, což je nejvíc. Andrew s Lilian pak mají 80% maxima. Nebelvírští mohli mít dohromady 84 zkoušek (8 páťáků a šesťáků s 11 studenty r.s.) a mají zapsaných 29 zkoušek, což je dohromady 35%. Esperanza, Kate, Nerys a Oliver mají 100% možných zkoušek a Jane má pak zapsaných 75%. Zmijozel pak procentuálně dopadl nejlépe, kdy ze 71 možných (7 páťáků a šesťáků, 9 důchodců) mají zapsaných 29 zkoušek, tedy dohromady to dává 41% potenciálních. Cerridwen, Lucy, NaSaŠí a Renée mají 100% a nejvíce z koleje. Hedvika pak má 60% a Marguerita 50%.

Závěrem bych se chtěl ještě podívat na to, jaké předměty jsou oblíbené nejvíc u těch, co mají zkoušky, a jací profesoři pak jsou ti nejoblíbenější. A hezky popořadě, nejprve se tedy podíváme na předměty.
Jednoznačně nejoblíbenějším předmětem se ukázal v loňském roce nový předmět profesorky z Libelusie, Šéfredaktorské minimum, které má 7 studentů. Na místě druhém pak jsou Starodávné runy profesorky Orionis a Zvěromagie profesorky Weil s 5 studenty. 4 studenty pak mají Lektvary a Drobnohled od inspektorky Orionis.
Z profesorů se pak nejoblíbenější ukázala právě slečna inspektorka Orionisovic, která má u svých zkoušek celých 19 studentů (jak jen to stihne opravit?). Druhé místo má s odřenými pergameny profesorka Weil s 11 studenty. Na třetím místě pak jen tak tak prohrál profesor Orionis s 10 studenty. Slečna z Libelusie má tedy svých 7 studentů šemíka, kteří jí vynesli čtvrté místo. Na pátém a šestém místě je profesorka Orionis s vedoucí Smithovou.

Příště se podrobně podíváme na K.O. našich profesorů a zaměstnanců.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *