Podzimní zpovídání obyvatel hradu

| Vydáno:

Pěkný podzimní den. Podzim ještě ani zdaleka není za námi a nevím jak vás, ale mě opravdu zajímá, jak si ho dovedou užít naši přátelé, profesoři, kolegové a zkrátka všichni tady na hradě! Proto jsem se rozhodla trochu zabrouzdat mezi ostatní a zjistit, kdo je milovníkem podzimu a kdo ho má rád méně. Pojďte se se mnou dozvědět víc o některých obyvatelích našeho kouzeln(ick)ého světa.

Pro všechny jsem si nachystala tři stručné otázky. Tak se nejdřív podívejme, co mě všechno zajímalo.

1) Máš rád/a podzim a proč?
2) Jaká je tvá nejoblíbenější podzimní aktivita?
3) Jaká je tvá nejoblíbenější podzimní pochutina – nápoj nebo jídlo?

Ano, opět se ukázalo, že Oliva je milovnice dobrého jídla a pití a otázky se ubíraly i tímto směrem. Teď už nebudeme zdržovat a rovnou se vrhneme na odpovědi našich milých respondentů. Třeba mezi nimi najdete nějaké zajímavé tipy co zkusit.

Nejdříve jsem ve Velké síni přisedla k červeným spolužákům a rozhovor na podzimní téma zapředla s milou Esmeraldou Milagrosa. Jak je vidět, ne každý musíme být fanouškem podzimu, ale i tak je to správně.

1) Nemám ráda podzim. Ráno je zima a odpoledne tepleji. Jak se na to má člověk obléct? – smích –
2) Moc ráda bych chtěla s čarodítětem u mudlů pouštět draka. Zatím se nám nepodařilo, aby vzlétl, i když pokusy o pouštění už tu byly. Ale prý se u nás pouští draci lépe na jaře než na podzim.
3) Nemám žádnou oblíbenou podzimní pochutinu, kterou bych pila vysloveně jen v tomto období. Tak nějak jsem si zvykla pít teplý čaj skoro celý rok vyjma léta.

Samozřejmě jsem nemohla opomenout své drahé modré spolužáky a měla jsem štěstí, že jsem v kolejní místnosti narazila na Isabell Tenebris, která si na mě a můj čarobrk udělala chvíli.

1) Podzim mám ráda. Stromy jsou krásně barevné, ještě svítí sluníčko a podzimní deštíky jsou takové kouzelné. Navíc ráda nosím svetrové šaty a kabáty. A je Halloween! – směje se –
2) Hmm asi procházky a válení se u televize. – uchechtne se –
3) Z nápojů určitě kakao a horká čokoláda. Každý rok se také těším na dýňovou polévku a pak mám ráda i skořicové šneky, ale nevím, jestli je to úplně podzimní.

Při putování po Příčné ulici jsem narazila i na zmijozelské studenty. A mezi nimi byla i Nina Yozhinski.

1) Ano i ne. Ano pro jeho estetičnost, ne pro jeho ospalost.
2) Ráda se zvu do domečků v Godrikově Dole a cpu se dýňovou polévkou jejich obyvatel – tedy váženého profesorstva.
3) Asi teplý černý čaj – jmenovitě English breakfast. Ač to není asi typicky podzimní, já to mám spojené se sychravými večery a vděčným zahřátím s trpkým ocáskem.

Foto vzhledem k beztělnatění slečny Niny není k dispozici.

Mezi žlutými studenty jsem tolik štěstí neměla, nicméně o to větší radost jsem měla z toho, že si na mě a mé dotazy udělal chvilku i pan profesor Tadäus Trottertickler.

1) Podzim mám moc rád. Moc rád sleduji, jak se listí všude okolo barví pestrými barvami a poté pomalu opadává. Také mám rád takové to typicky sychravé a deštivé počasí, kdy si můžu zalézt do postele ve svém domečku, uvařit si dobrý čaj, pustit si pohyblivé obrázky a celý den odpočívat. Za mě osobně je podzim velmi oblíbené období!
2) Nejoblíbenější podzimní mudlovskou aktivitou pro mě je, jak už jsem řekl, sledování pohyblivých obrázků s čajem v pohodlí postele. Nebo čtení knih. Moc rád také chodím do přírody a sleduji ty krásné barvy na stromech. Nejoblíbenější podzimní aktivita zde na hradě je pro mě dekorativní vybavování svého domečku a chystání se na Halloween. Ideální období na přestavbu nábytku a nakupování nových kousků. A potom to hlavní – Halloweenská párty!
3) Nesmí chybět dýňová polévka, dýňový cheesecake, svařák (ano, už jsem dospělý), horká čokoláda nebo upíří sušenky!

A na závěr naše milá, soutěžemi sršící profesorka Niane z Libelusie.

1) Mám ráda každé roční období, když nabízí to nejhezčí, co nabídnout může. Tedy – ano, podzim mám ráda. Nejvíc babí léto. Protože je voňavé a barevné.
2) Procházky ve spadaném listí, které krásně šustí a zemitě voní, a vyrábění vánočních věcí u pohádek s velkou kávou.
3) Něco vyloženě podzimního, co mám ráda? V podstatě všechno, co k podzimu patří – dýňovou polévku, štrůdl s kávičkou… – usměje se –

Myslím, že jsme společně měli štěstí na opravdu krásné tipy jak na podzimní aktivity, tak na podzimní mňamky. Nevím jak vy, ale já si jdu právě udělat skořicové šneky a k tomu si dám hrnek naší havraspárské horké čokolády! A co vy? Podělte se s námi do komentářů. Dobrých tipů není nikdy dost!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *