Vánoce na hradě 2013: Jak to vlastně letos bylo?

| Vydáno:

Všichni studenti každý rok napjatě očekávají, jaké budou ty letošní Hogwarts Vánoce. Co se bude na hradě dít? Přijedou trollové i Fleutýnka? A dostanou nějaké hezké dárky? Pojďme společně zavzpomínat, jak to bylo letos.


Vánoční nálada začíná vždy na Příčné ulici, když se regály u Madam Malkinové začínají plnit zimním oblečením. Svetry, šály, klapky na uši. A pak přijde i santovská čapka a šaty vánoční skřítky, ve kterých sice všichni mrzneme, ale to přeci nevadí, že? Protože vypadáme tak vánočně!

Letošní Vánoce na hradě byly takové staronové. Mnoho věcí se událo stejně jako každý jiný rok, vždyť tradice je na těchto svátcích tím nejlepším. Ale byly tu i jisté novinky, za které můžeme poděkovat velmi aktivnímu Ministerstvu kouzel. Krásným momentem bylo, když se z oblohy ve Velké síni začal sypat sníh. Jakoby kouzlem se ze všech studentů a profesorů staly malé děti, které vyskakovaly od stolu a snažily se do ruček chytit ty krásné ledové vločky.

A stala se ještě jedna neočekávaná věc. Pět dní před Štědrým dnem dorazila do Prasinek agentura C.A. PART, kterou mnozí z vás znali z vaší letní dovolené. Agentura si pro nás připravila 6 úžasných zájezdů s nabitým programem za pouhých 10 srpců, proto se nemůžeme divit tomu, že všechny zájezdy byly úplně plné.

Jako každý rok v Prasinkách nechyběl ani Trollí přístřešek, kde jste si za zelené kartičky mohli pořídit několik druhů vánočních stromků. V nabídce také trollové měli cukrkandlové kouzelné hůlky a mnoho sněhových koulí. Díky této nabídce bylo po několik dnů nebezpečné vkročit do Velké síně – každou chvíli se tam strhla sněhová bitva a mnozí z nás se pak mokří došourali ke kolejnímu krbu, kde se snažili osušit celé hodiny jen proto, aby si pak v suchém hábitu šli dát večeři, kde je zastihne další koulovačka. Někteří studenti se snažili schovat za svůj velký vánoční strom, ale to jim nepomohlo, pokud na ně někdo ukázal cukrkandlovou hůlkou. Proto jste po škole náhodně potkávali blonďaté roztomilé skřítky, ze kterých se ale poté vyklubali vaši černovlasí uhrovití spolužáci.

Kolejní tradicí jsou vánoční večírky. Takový večírek je moc hezký způsob, jak popřát spolužákům krásné Vánoce a jak předat dárky. Pro šikovné pozorovatele bylo zřejmé, že každá kolej dává svým studentům různé kolejní dárky. Nebelvírští získali krásnou červenou košili, kterou mnozí z nich nesundali od kolejního večírku, doufejme tedy, že je ošetřena pracím kouzlem. Zmijozelští studenti dostali zelenou šerpu s hádkem, která se hodí snad ke všemu. Mrzimorští obdrželi roztomilého plyšového jezevce Artise, kterého musí každý obdivovat, no koukněte se na ta očička! A na studentech z Havraspáru často vidíte safírovou košili, která se díky svým dlouhým rukávům hodí i na studené zimní večery.

Ani Fleutýna nezapomněla na Hogwarts a pod stromečkem našel každý dárek se svým jménem. Jednalo se o speciální hračky, které si díky své roztomilé ošklivosti každý zamiloval. Já jsem ze své plyšové kočičičočky byla úplně naměkko. Kdo by odolal kouzlu rozkošné přítulnosti vyhublé odložené hračky?

Tak popadněte svého puppolepetála nebo buksíka a pořádně ho obejměte. A poděkujte za tyto krásné Vánoce, díky nimž k vám vaše hračka doputovala.

Tak se těšme na další vydařené šťastné a veselé!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *