Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
S příchodem zimy se ministerští úředníci snaží poprat, jak jen mohou. Svatomartinské husy ale létají z pekáčů kdovíkam a pít sváteční víno se vám může stát osudným. A to zdaleka není ten nejvypečenější problém, který přinesl svatý Martin na bílém koni.

Svatomartinská husa až do pusy!

Překvapivě kuriózní případ museli řešit úředníci Ministerstva kouzel v malé obci na jihu Čech. Místní kouzelníci se rozhodli uspořádat opravdové svatomartinské hody, jejichž zlatým hřebem měla být pečená husa, která sama létá strávníkům do úst. Ovšem vlivem neznalosti mudlovského vodního ptactva došlo k nezáviděníhodné mýlce, jež vyústila v hrůzné odhalení, jak je asi obyčejná husa domácí veliká. To už ale bylo maso v troubě na pekáči a kouzlo sesláno, takže když se z trouby vyřítila husí pečínka a začala pronásledovat jednotlivé členy rodiny, vypukl v domácnosti chaos. Mudlovské sousedy, kteří závody s husou pozorovali, museli ministerští zajistit a vymazat jim paměť. Na dotaz, proč bylo sesláno takové kouzlo zrovna na pekáč s celou husou, obviněný z obecného ohrožení utajení kouzelníků vypověděl, že si myslel, že se to maso daleko víc vypeče.

Pochod husích pečínek zastavila až smečka hafoňů

Podobný případ se stal nedaleko Prasinek. Zde se blíže neurčená kouzelnická aktivistka pokoušela o demonstraci a protestní průvod očarovaných husích pečínek. Průvod pečených hus měl symbolizovat krutost mudlů vůči příslušným ptákům o svátku sv. Martina a nebyl oficiálně schválen Ministerstvem kouzel. O akci se ministerstvo dozvědělo až v momentě, kdy se svatomartinské husy střetly se smečkou hafoňů, která absolutně narušila poklidný průběh demonstrace, protože se psovité šelmy začaly o pečínky mezi sebou prát. To vyvolalo povyk a k události byl přivolán bystrozor, aby celou věc prošetřil a hlavně nastolil klid. Není známo, že by incidentu přihlížela osoba mudlovského původu, a tak organizátorka průvodu vyvázla jen s důraznou důtkou bystrozora.

Svatomartinské víno se pokusil otrávit lektvarem

Soka v lásce se rozhodl odstranit kouzelník, který daroval své milované svatomartinské víno vylepšené o lektvar známý pod názvem doušek živé smrti. Žena víno otevřela, nicméně prokázala velkou dávku duchapřítomnosti, když ucítila asfodel a pelyněk v závanu vůně po otevření lahve a namísto servírování se společně se svým přítelem, který byl též přítomen, rozhodla neprodleně kontaktovat ministerstvo. Expertní tým pak prověřil blízké okolí a v nedalekém křoví objevil pachatele, který čekal, až víno vykoná své hrůzné poslání. Pachatel se k činu bez váhání doznal a bude postaven před soud.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *