Závěrečná slavnost

| Vydáno:

Jako každý hogwartský rok už skončila výuka, takže jsme se mohli těšit na závěrečnou slavnost. A ta právě teď skončila. Kdo dostal řád zakladatele koleje, kdo získal řád Denního Věštce a další věci se dozvíte v tomto článku!


Slavnost měla začít v 19:00, ale jako vždy bylo zpoždění. Slavnost tedy oficiálně začala v 19:10. Slečna Larrie napřed uvítala všechny obyvatele hradu, mezi nimi i upíry, džiny, mořské víly a mnoho dalších obyvatel nejen hradu, ale i širších pozemků. Poté pronesla menší proslov, kde shrnula vše, co se dělo minulý školní rok – Den Zlatonky, Halloween, C.A. Part a další věci.

Hned, jak to shrnula, pozvala slečna na stupínek mdm. Betelgeuse, která šla „darovat“ cenu Godrika Nebelvíra. A tu nepřekvapivě získává… Oliver McCollin! Tomuto bývalému redaktoru Denního věštce a prefektovi jménem celé redakce gratuluji.

Po vlně potlesku slečna Larrie přešla k další koleji, a to ke Zmijozelu. Na stupínek přišla mdm. Sutherland a ujala se slova. Řekla nám, že udělit cenu Salazara tenhle rok nebylo lehké, ale i tak se někomu dát musí. Nechtěla nikoho shazovat vzhledem k tomu, že zmijozelští dřeli a navzdory jejich nízkému počtu se umístili dobře. Letos také proběhla ve Zmijozelu velká změna – Hadího krále ovládly žáby! A vzhledem k tomu, že přímo žábám nemůže mdm. dát cenu, darovala ji Barbaře Arianě Lecter, která získala cenu již podruhé! Gratuluji!

Slečna Larrie neotálela a pozvala na plácek p. p. Nicholase McElena. Šťastlivcem, kterému pan profesor cenu udělil, nebyl nikdo jiný… než famfrpálová kapitánka Ywa od Roztodivných! Gratuluji!

A jako posledního pozvala slečna na plácek p. p. Midara Kilahima, který šel předat poslední cenu zakladatele koleje. P. p. Kilahim poděkoval všem studentům a rozhodl se to dále neoddalovat. Tuto cenu získala… momentálně to je primuska… ano, Annie Reprobate!

Sl. Larrie opět dostala své slovo, to však neměla dlouho, protože ho hned předala Annie, která zastupovala Studentskou radu, aby udělila jejím jménem pochvaly a ocenění Spiritus Magicus.

Annie zpočátku pochválila sl. Niane za to, že ukázala, že výuka může probíhat i netradičním způsobem, a také slečnu Larrie za pečlivě udělané předměty. Dále poděkovala také všem sourozencům rodu Orionis, mdm. Aki san Marino, mdm. Belatris Nithelas Malrinové a dalším profesorům, kterých rozhodně není málo. Annie jménem Studentské rady dala nakonec cenu Spiritus magicus za přínos ke kouzelnické atmosféře na hradě p. Ronaldovi! Tímto mu gratuluji a děkuji za čas, který věnoval rozvoji našeho hradu.

Annie opět předala slovo sl. Larrie, která se tentokrát pustila do jiného soudku, a to ke zkoušce OVCE. Ty úspěšně absolvoval James Watfar s nejlepšími možnými známkami a stal se tak plnohodnotným kouzelníkem.

Slečna Larrie opět změnila téma a tentokrát nezabrousila tak daleko, protože začala mluvit o zkoušce KOZA. Tu jako první na hradě získala Kate Resea, která se může těšit z titulu BcMe. Tímto jí gratuluji.

Na řadu přišel poslední řád, a to Řád ostrého brka. Slečna Larrie pozvala na stupínek naši šéfredaktorku, mdm. Elennar Hollkin, aby ho udělila redaktorovi, který by si ho podle ní zasloužil. Nestal se jím nikdo jiný než pisatel tohoto článku. Ano, získal jsem ho já a tímto bych chtěl poděkovat naší šéfredaktorce mdm. Hollkin.

Slečna Larrie se opět ujala slova, aby poděkovala těm, kdo pomohli s pořádáním magických akcí.

Napřed popřála mdm. Janel Weil, která pomohla s pořádáním Dne Zlatonky, když pomáhala s dodávkou zboží od firmy FAMFára.

Dále sl. poděkovala mdm. šéfredaktorce a mdm. Seleně Enail Smithové za to, že jí pomohly s uspořádáním originální mikulášské besídky.

Její třetí poděkování opět patřilo mdm. Smithové a její pomocnici, sl. Evelině van Eyck, za to, jak krásně uspořádaly Halloween, když vytvořily novou kolekci.

Poté přišlo na řadu předposlední poděkování, a to za pomoc při organizaci cirkusu, který aktuálně sídlí v Godrikově Dole. Tímto jmenovitě poděkovala slečnám Seleně, Evelině, Aki, Queti, Monny a Janel, dále panu Mattovi a panu Sergovi.

Poslední poděkování patřilo p. Ronaldovi a mdm. Mintace za její obětavou práci inspektorky výuky. A protože mezi námi mdm. Mintaka nemohla býti, sepsala vzkaz, který předem předala slečně zástupkyni. V něm udělila řád dvěma profesorkám: mdm. Betelgeuse Orionis a mdm. Belatris Nithelas Malrinové. Tímto oběma profesorkám gratuluji. Dále mdm. Mintaka vzkázala, že sl. Tydynku Flyovou povyšuje na řadovou profesorku, protože se osvědčila, a doufá, že bude stále taková. A na zasloužilou profesorku mdm. Mintaka nepovýšila nikoho jiného než sl. Janel Weil. Dále sl. poděkovala dlouholetému správci soutěží, panu profesorovi se zelenou krví, Davidovi Nekromacerovi.

Ten se také nemohl dostavit, tak vám zde napíši jeho vzkaz:

Rád bych všem kolegům, kteří se v uplynulém roce podíleli na tvorbě soutěží, moc poděkoval. Z mého pohledu se podařilo dosáhnout mnohem lepšího stavu než rok předešlý. Nejedná se pravda o stav dokonalý, ale pokud vydrží rostoucí kvalita i kvantita, tak se mu brzy můžeme přiblížit. K tomu ovšem bude třeba nejen aktivity několika lidí, kteří můj dík brzy poznají i v trochu hmotnější podobě – inu, za slova si nic nekoupíte, že ano – usměje se –, ale i ostatních. Třeba i Vás studentů, kteří tu teď usínáte u nudného projevu. Však Vy jste pro nás tou hlavní motivací k většině činností na hradě, soutěže nevyjímaje. Tak nás motivujte i pozitivní zpětnou vazbou a absencí podvodů, všechny nás to potěší. Ale už raději konec řečnění, děkuji za prostor.

Teď už jsme se dostávali ke konci slavnosti, už zbývalo jen rozdat oba dva poháry a Snaživce roku.

Slečna Larrie začala titulem Snaživec roku a tento titul nezískal nikdo jiný než Kate Resea s neuvěřitelným počtem bodů, nasbírala jich celkem 8976. Tímto jí gratuluji.

Teď už byly na řadě jen poháry. Nejprve ten famfrpálový. Zde se umístily koleje následovně (od čtvrtého místa po první): Havraspár, Mrzimor, Zmijozel a Nebelvír. Já chci hlavně poděkovat Mrzimoru a Havraspáru, protože to byl opravdu zajímavý zápas. Tímto také gratuluji Nebelvíru, který si vítězstvím poháru zvýšil náskok o tisíc bodů. Sice je to jen symbolické, ale i tak, nám, hadům, dali lvíci zabrat! A také chci poděkovat našim hadům za výbornou atmosféru, která probíhala na trénincích.

To už se celá slavnost blížila ke konci. Zbývalo jen vyhlásit výsledky školního poháru a mohli jsme se jít bavit.

Výsledky školního poháru byly naprosto stejné jako výsledky Famfrpálového poháru – skončilo to takto: Havraspár (23 397 bodů), Mrzimor (33 921 bodů), Zmijozel (48 366 bodů) a jako poslední a vítězná kolej Nebelvír s neuvěřitelnými 57 231 body.

Poté sl. Larrie hůlkou rozhrnula závěsy, spustila ohňostroj a započala hostina. Kejklíři nám zašli z cirkusu zahrát na různé nástroje a my spokojeně jedli.

Tímto děkuji za vydařenou závěrečnou slavnost a můžeme se těšit na další. – usměje se –

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *