První zápas sezóny: Nebelvír x Zmijozel

| Vydáno:
V neděli 22. 11. se odehrál první zápas sezóny! Hřiště zaplněné fanoušky, kteří házeli básně z rukávu, Rosmerta, která obsluhovala o sto šest a mnohem víc. Tak se na to pojďme podívat!

Čtvrt hodiny před zápasem se na hřišti míhali studenti, kteří se rozhodli přivstat a zkusit akustiku hřiště, i hráči připravující se na zápas. Přesně v 9:00 se už sedělo na košťatech a mohlo se začít.

Potlouky létají sem a tam, jeden si našel cestu i k Esmeraldě Milagrosa, která ho s chutí odpálí na zelenou kapitánku Ontariu. Zmijozel se však nedá a ani ne o minutu později už Samantha střílí první gól. Elaine se ještě stihne trefit do Beteramis, ale mezitím už Samantha zase střílí. Nebelvírský brankář však nespí a střelu se štěstím chytá. Ontaria musí být oblíbená, protože po ní letí další potlouk, tentokrát od Beteramis, ale zelená se statečně drží.

„Zas letka naše k nebi míří,
nadšením vždy hadi hýří.
Proti lvům nás čeká vřava,
potlouk lítá zleva, zprava.
Tak se uhni hbitě, hade,
neboj se a leť už na ně.
Zmijozel do toho!!”

Že ženy dokáží dělat víc věcí najednou dokazuje Inees Rut Gowstring, protože za krásného básnění dokáže ještě střílet góly! Krásné! Další potlouk letí na Pitryse, ale Beteramis odvrací nebezpečí. A Samantha jede! Další gól na konto Zmijozelu! Čas 9:08, stav 30:0 pro Zmijozel. Esme se začíná trochu zlobit, tak si svůj vztek vylévá na Ontarii, kterou už tentokrát shazuje z koštěte. Místo ní jde Kira Mae Spencer. Mezitím co se Loralei rozmýšlí, na koho poslat potlouk, Calla se snaží vstřelit gól, ale neúspěšně, protože Astoria ho chytá. Loralei už se nám rozhodla a nejdříve potlouk poslala na Elizabeth a pak na Melisu. Najednou se Kira objeví před brankářem a než ten se stačí rozkoukat, další gól je na světě – 40:0 pro Zmijozel. Za to si do Kiry Beteramis střelí. Esmeraldě to přišlo málo, tak ji rovnou shodí. Ontaria se tak může zase vrátit.

Mezitím se zpožděním dorazila profesorka Mintaka a aby si zápas užila, nebelvírští na ni ohleduplně s gólem počkali. Červená Calla se snaží dál a letí na bránu, zase z toho ale bohužel nic nebylo. Loralei mezitím shodí Elizabeth a Beteramis zase pálí na Ontariu. Mezi dalším básněním se Inees opět dostane k camrálu, který Pitrys pohotově chytá. Jak je vidět, Ontaria si na koštěti dlouho neposedí, protože ji Beteramis shazuje. Astoria ještě chytne střelu od Melisy a Loralei shodí Esme.

Chvíli létají potlouky sem a tam, fanoušci fandí o sto šest a najednou Noah, náhradnice za Ontarku, vstřelí gól! Pitrys nemá nejmenší šanci. Beteramis s Mayou někoho chvíli shazují, Noah se snaží dát další gól, Pitrys ale chytá! Ontaria zase padá, můžete hádat, kdo za to může. Jak podotkla madam Niane i madam Mintaka, z Bete jde strach! Nikde nikdo, ale Calla už se vrhá k obručím a střelí Nebelvíru první gól! V 9:26 – 50:10 pro Zmijozel.

Josefína Koumálková střílí do Kiry a ubírá jí zdraví. A Samantha jede! Střílí další gól! Studenti ani nestíhají pořádně fandit! Melisa se snaží o totéž, ale Astoria se štěstím chytá. Na hodinách se ukázalo 9:30, to znamená, že nám nastoupily chytačky. Za červené Esmeralda Milagrosa a za zelené Loralei Silwerin. Beteramis si našla nový cíl a trefuje se do Loralei, ta se však drží jako klíště. Zelená Maya si zase střelí do Esme, ta si toho ale snad ani nevšimne, protože si to už míří za zlatonkou. Saiph se snaží dát gól, Pitrys ovšem zase chytá. Odrážečky se trefují do chytaček opačného týmu, ale nikdo nepadá.

Ale co se to stalo? Camrál najednou mizí z hřiště. Zmatení hráči se rozhlížejí kolem sebe, camrál ale nikde. Později se ukázalo, že nebelvírská Skylar si ho odnesla s sebou, když opouštěla pozici.
„Tak zlatonky se odnášejí, proč bych nemohla mít camrál?!” odvětila Sky na četné dotazy fanoušků i hráčů. Camrál se ale nakonec do hry vrátí. Na výsledku hry to ale už nic nemění, protože Loralei Silwerin chytá zlatonku a zápas tak končí!
Zápas trval 38 minut a konečný stav byl 210:10.

Některé hráče jsem poprosila i o vyjádření, které se v mém sovinci objevilo, za což děkuji!

Loralei Silwerin – chytačka
Tento zápas jsem byla strašně nervózní, jelikož to byla moje premiéra na chytači. A když jsem ji chytla, ta radost se nedá ani popsat. – usměje se – Celá naše Hadí letka si vedla neskutečně skvěle. Jen tak dál a pohár bude opět náš!

Ontaria Emori Reyes – kapitánka a střelkyně
Tímto bych ráda poděkovala celé Hadí letce za dnešní výkon. Sam, Ineeska, Noah a Kira předvedly svůj střelecký um a prostřílely se do červených obručí. Soo, Maya a Lajní dnes předvedly své tvrdé rány a postaraly se o nejeden odchod na ošetřovnu. Naše brankářka Astorka dnes obsadila obruče a bránila je tak dobře, že vychytala drtivou většinu střel! Velké díky také patří Monči a Saiph, které byly připravené okamžitě nasednout na koště a zaskočit, kde je potřeba. Nakonec bych chtěla pogratulovat Lori, která nejprve ukázala svůj zabijácký um a dostála své přezdívky the Killer a nakonec si chytila svou první zlatonku! Vivat!

Newika Shelley Lovecraft – zástupkyně kapitána
Příprava mnohokráte předčila zápas – ostatně, byl kratší než běžné tréninky, což byla trochu škoda. Zmijozel je silným soupeřem a věřím, že si štěstěna v podobě chycení zlatonky dnešek rozvrhla spravedlivě. Gratulace Lori a velká pochvala červenému týmu za bezvadnou spolupráci a komunikaci během zápasu. Velké díky patří také brankáři Pitrovi, který se se střelami rval jako lev. V neposlední řadě vyzdvihnu fanoušky naší koleje, kteří si zachovali slušnost a vytvářeli nádherné básnické kreace, a také ty, kteří pilně čekali na střídačce, ačkoliv se nakonec na koště nedostali…

Beteramis Athenodoros – odrážečka
No, byl to boj, vidět proti sobě dvě nasvalené, mrštné a skvěle létající zmijozelské odrážečky, jakými Loralei a Elaine jsou, to bylo fakt o nervy. Byla jsem ráda, že jsem moc nesnídala, jinak bych možná hráče trefovala i něčím jiným než jen potlouky. – chichotá se – Jinak to byla fajn hra, krátká, svižná, takové mám ráda. A náš tým je bezvadný, i když jsme prohráli, za žádný jiný bych nikdy hrát nechtěla. – nadšeně mává všem červeným spoluhráčům do pergamenu –

Taky bych nechtěla zapomenout na jednoho studenta, který se na zápas přišel podívat. A to je Nebelbrach Mechacha, který si tu zasloužil místo za nejlepšího maskota! Opravdu mu to slušelo!

První zápas sezóny byl napínavý a všichni hráči byli skvělí. Taky už se blíží další zápas. Už v neděli 29. 11. proti sobě bude stát Zmijozel a Havraspár. Tak nezapomeňte přijít.

 

Pro Denní věštec
Cassiopea Zmlklá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *