Rozhovor s majitelkou salónu NiT

| Vydáno:

Možná jste si toho již všimli – mdm. Niam i Tir-na-nog opět zavítala na hrad. Okamžitě jsem ji šel vyzpovídat a zeptat se jí, co chystá. Pokud si chcete přečíst celý rozhovor, tak není nic jednoduššího než číst dále!


Nebudu to oddalovat a hned se pustím do rozhovoru.

Dobrý den, madam! Sice jsem vás ještě nikdy neviděl, ale vaše oblečení je světoznámé. – podává mdm. ruku –

Niam i Tir-na-nog: Dobrý den i Vám. – usadí se –

– pošoupne se – Co vás, mdm., přimělo k návratu? Bála jste se o svůj salón, stýskalo se vám nebo jen prostě proto, že vám dali mudlové klid a máte čas na to věnovat se plně kouzelnickému světu?

Niam i Tir-na-nog: Hodně jsem cestovala po zahraničních salónech, abych nabrala novou inspiraci a ozkoušela si nové techniky, a musím říct, že to bylo rozhodně inspirující. Navíc se mi začalo stýskat po klidu mého salonu a takové té rodinné pohodě, kterou na cestách prostě těžko udržíte.

Áha… – zapisuje si – Mohu se vás, mdm., zeptat, co se za tu dobu, co jste tu nebyla, změnilo?

Niam i Tir-na-nog: Těžko říct, nikdy jsem příliš nevystrkovala nos ze svého salónu. Je zde spousta nových tváří i starých známých a ten zbytek šel tak nějak vždycky kolem mě. – pokrčí omluvně rameny –

Áha… A mohu se zeptat, jestli chystáte nějakou novou kolekci?

Niam i Tir-na-nog: Ráda bych, ale nejdřív se musím zorientovat na místním trhu a rozmrazit látky. Zdá se, že voda z jezera mi prosákla do sklepa a s aktuální zimou způsobila menší vytuhnutí mých zásob.

– usměje se – To chápu. Určitě jste si všimla nového vedení PÚ. Co na něj říkáte?

Niam i Tir-na-nog: S vedením PU nemám bližší kontakt, takže mohu pouze konstatovat – dokud se lid nebouří, zjevně odvádí dobrou práci.

Ok… Někde jsem četl, že jste v té době, kdy p. Werewolf vedl PÚ, s ním spolupracovala. Myslíte, že byste to obnovila?

Niam i Tir-na-nog: Myslíte spolupráci s PÚ? Ta doba je už dávno pryč, teď mám svůj vlastní salon a tvořím spíš v malém a pro zábavu. Dá se to nazvat důchodem.

Áno, spolupráci s PÚ, tu myslím… A mám ještě pár takových menších dotazů. Už máte nápad na nějakou kolekci a pokud ano, mohla byste nám ho prozradit?

Niam i Tir-na-nog: Vzhledem k blížícímu se Valentýnu přemýšlím nad drobnější kolekcí, která by byla i otevírací, po dlouhé době neaktivity. Něco milého, tématického…však to znáte. Den zamilovaných. A poté něco na jaro – vesnická tématika, pastelové přírodní barvy, jednoduchý design.

Jůů, to bude určitě hezké. Chápu toto téma. Ještě se vás chci zeptat – naučila jste se na vašich cestách nějaké speciální techniky?

Niam i Tir-na-nog: Ano a některé byly skutečnou výzvou – zvláště práce s novými materiály. Rozhodně mohu cestování jen doporučit a to i přes jeho značná rizika.

Teď jste zmínila nové látky – mohu se vás zeptat, se kterými látkami jste se setkala? Hlavně mi povězte o těch, co jste ještě nikdy dříve neviděla.

Niam i Tir-na-nog: Většinou se jednalo o magické látky simulující skutečnou kožešinu nebo kůži. Pokrok šel vskutku dopředu, už prakticky nerozeznáte pravé od falešných. Dále pak materiály s očarováním na chlazení, ohřívání a podobná vylepšení. Rozhodně se máme na co těšit, zatím jsou dovozové a velmi drahé, ale pevně věřím tomu, že na náš trh expandují brzy.

Už se blížíme ke konci. Je něco, co byste čtenářům, kteří jsou fanoušky módy, chtěla vzkázat?

Niam i Tir-na-nog: Layering.

Ok, děkuji madam. To bude vše a přeji dobrou noc! – usměje se –

Niam i Tir-na-nog: I vám.

Tak jste to viděli! A já můžu jen popřát mdm. Niam hodně štěstí se zabydlováním na hradě a vytváření nových kolekcí.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *