Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:

Zima! Pomalu se hlásí o slovo. Někde více, jinde méně a někteří si jí ještě nestačili ani všimnout. A to je právě ta nejlepší doba, abychom se společně podívali, jak to s počasím bude i nadále. Aby vás na svátky nic nepřekvapilo!

S počasím je to teď jako na houpačce. Někteří hlásí, že vidí slunce, jiní jen o kousek dál nevidí přes mlhu na svoje ruce. Do toho se přidávají sněhové vánice, mrznoucí deště a jiné zimní neduhy. Takže! Co nás čeká a nemine?

Od teploty v nejbližších dnech či týdnech neočekávejte nic pozoruhodného. Bude klesat na bod mrazu, někdy dokonce i pod něj. Pokud vás zajímají přesné hodnoty, budete muset počkat, až u naší kouzelnické meteostanice opadne mlha, nevidíme totiž pořádně na stupnice…
Nejnižší teploty očekávejte v hradních sklepeních, kde může docházet k namrzání podlah; za případné úrazy nenese škola odpovědnost. Naopak nejvyšší teplotu jistě hledejte ve vyhřátých kolejních místnostech ve věžích. Všude jinde doporučujeme nosit teplé hábity, rukavice a čepice!

Povětrnostní podmínky by nás v nejbližší době neměly překvapit ničím. Přesto se k nám od sousedů ze západu má přihnat sněhová vánice, proto zejména při trénincích dávejte pozor. Snadno by mohlo dojít k záměně hřiště. Začnete trénovat u nás a skončíte třeba v Polsku… A cestování v dnešní době podléhá kontrole i mezi kouzelníky.
Navíc musíme varovat před mlhami. Budou stoupat z jezera a postupně pokrývat celé hradní i další přilehlé pozemky. Jasný výhled bude pouze z nejvyšších hradních věží.

V souvislosti s vysokou pravděpodobností tvorby mlhy si nemusíte dělat starosti s oblačností, protože na oblohu stejně neuvidíte. Kdyby se ale někdo přece jen vypravil na nejvyšší věž, patrně tam najde slunce jasné a zářící, zapadající po čtvrté hodině odpolední.

Rádi bychom také na následující týdny vydali pár varování. V první řadě nedoporučujeme vykopávat studenty do jezera. Jezero může zamrzat a hrozí ošklivé úrazy či zamrznutí studenta pod ledem. Po chodbách neběhejte, ani kdyby vám ukradli kávu, chodby budou kluzké a ošetřovna má omezenou kapacitu. Neolizujte zábradlí, schodiště ani košťata. Ano, jazyk vám totiž skutečně přimrzne, a ano, až vás budou odtrhávat, dost to bolí! A hrozí školní trest!

Na závěr ještě pár zajímavostí ze světa.
Na malém ostrůvku v Tichém oceánu sněžilo. Místní kouzelníci to považují za příchod konce světa a všichni se vrhají do vody ve snaze mu uplavat.
Ministerstvo kouzel zavedlo povinnost odmrazování klik dveří i kliček na okna. Stávalo se až příliš často, že se zaměstnanci vymlouvali, že s jednou rukou přimrzlou ke klice nemohou pracovat.
Norsko hlásí silné větry. Nelze pomalu ani otevřít okno, neboť hrozí, že již nebude co zavřít. Za situaci nejspíše mohou zdejší klanové čarodějnice, které nazlobilo rozhodnutí norského MK, že letos jsou Vánoce zrušeny.

U nás se nic takového naštěstí nestalo, přesto – nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Veilin Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *