Život s knihovnou

| Vydáno:
Po delší pauze se ve školní knihovně začínají ozývat spěchající kroky knihovníka. Přestože jsem práci převzal před necelými třemi týdny, podařilo se leccos vytvořit a připravit. Co se povedlo a co je v plánu dál? Čtěte, abyste získali přehled o dění v knihovně.


Během měsíce únor byly vydány tři publikace. První je zajímavá, i když historicky nevěrohodná publikace Bradavické báje a pověsti od L. S. Storma a tou další jsou zápisky z Nebelvírského dobrodružství z Léta 2013, sepsané malou lví smečkou, jež se vydala hledat pana ředitele. Třetí a zatím poslední je kniha popisující život Mořských panen z pohledu spisovatelky Magikolavie Třepetavé. Dále se připravují další knihy, z nichž za zmínku stojí především kniha Lektvary nemocí nejznámějších nebo kniha o rituálu spojení v Maroku. V přípravě jsou samozřejmě i další knihy.

Již na konci měsíce se objevily první soutěže, které velice úzce souvisí s knihovnou. Máte možnost kreslit ilustrace do knih dle zadaného tématu a napsat váš názor na směřování knihovny. Tyto a podobné soutěže budou probíhat i nadále a budou doplněny o další. Mezi soutěže, na které se můžete těšit v březnu, patří sepisování biografií nejznámějších spisovatelů a spisovatelek, popisování tajemství, která skrývá náš hrad nebo sepisování informací o kouzelných tvorech.

Novinkou, které se budete v březnu moci zúčastnit, je setkání se spisovatelem v útrobách našeho hradu. Proto bych vás velice rád pozval na setkání 15. března od 18 hodin v Severní věži. V rámci setkání se dozvíte více o publikacích autora a o jeho životě. Rovněž budou probíhat minisoutěže o hodnotné ceny a drobné body do školního poháru.

Setkání se spisovatelem a autorem knihy
Hrůzné cestovní havárie

panem

Nerozumou Strašivcem

v Severní věži 15. března 2014 od 18:00

Všichni vášniví čtenáři jsou vítáni.

Ptáte se, kdo bude naším vzácným hostem na hradě? Nebude to nikdo jiný než pan Nerozuma Strašivec. Nerozuma Strašivec sepsal více než padesát odborných pojednání o bezpečnosti při kouzlení. V současné době má naše knihovna pouze jednu jeho publikaci a to Hrůzné cestovní havárie. Mezi jeho další významné práce patří Nebezpečí v domácnosti, Kouzly zranění, Smrt či smrt nebo Lektvary podávané jako jed. Pokud by vás zajímal jeho život, můžete si půjčit jeho knihu, ve které je stručná biografie tohoto významného kouzelníka.

Rovněž bych rád upozornil na možnost dobrovolné placené brigády pro knihovnu. Úkolem této práce je plnění aktuálních a nutných úkolů – ilustrace, sepsání biografie, doplnění a kontrola faktů či korektura textů (i v cizích jazycích). Na brigádu se můžete hlásit v kanceláři Hlavního knihovníka.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *