Libušín v plamenech! Požár na Pustevnách zničil známou osvěžovnu!

| Vydáno:
Známé kouzelnické poutní místo pohltily plameny. Stovky kouzelníků si musí nalézt nové místo pro nasycení hladových krků a zkrocení své žízně nejen po zdolání rozmanitého pohoří Beskyd. Jsou na vině mudlové, či kouzelníci? Budou následovat další požáry?


Vše se odehrálo v nočních hodinách mezi druhým a třetím dnem březnovým. Mluvčí bystrozorů uvedl, že mudlovští vyšetřovatelé sice zpochybnili přítomnost kohokoliv během požáru, sami ale našli stopy kouzelníka v sutinách objektu. Má v tom prsty neznámý kouzelník, nebo jde pouze o neopatrnost mudlů?



Libušín je oblíbená kouzelnická osvěžovna, nacházející se v oblasti Pusteven, oblíbené turistické lokalitě Beskyd. Kouzelníci se zde schází už od roku 1399, aby osvěžili své chřtány před nebo po výšlapu ke kali na Radhošti. Svou podobu Libušín získal díky magickému architektovi Jurkovičovi. Celá staletí zde byli návštěvníci uchváceni freskami a grafity motivů valašských a slovenských. Nyní se však zde nikdo dlouho ničím neosvěží.



Místo požáru nyní střeží ministerstvo kouzel. Podle našeho zdroje by údajně pachateli mohl hrozit i Azkaban, diskutuje se také o možnosti více pachatelů či nerozvážnosti mladých kouzelníků věkově těsně za hranicí dospělosti.

Ať už je to jakkoliv, můžeme klidně spát. Mluvčí ministerstva kouzel uvedl toto:

„Náš vyšetřovací tým jistě příjde případu na kloub. Pachatel se nepovažuje za žháře a je také možné, že vše byla jedna velká, nešťastná náhoda.“

V rámci uctění kouzelnické památky byl vypsán Výjezdní seminář školou čar a kouzel v Bradavicích. Dle organizátorů jsou vítáni všichni kouzelní tvorové, kteří by rádi rituálním kouzlem uctili místo nehody. „Neváhejte a zúčastněte se!“ zvolala hlavní protagonistka, profesorka Niane z Libelusie.

Zúčastníte se také, nebo budete situaci sledovat prostřednictvím našeho tisku? Myslíte si, že pachatelem může být opravdu kouzelník?

Měli bychom nyní lépe střežit svá obydlí?

Pro Denní věštec,

George McBrave

Obrázky zapůjčeny z:

http://www.czechhotels.com

http://storage.pozary.cz

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *