Téma Sedmiboje 2014

| Vydáno:
Dvacítka nominovaných byla spolknuta slovutným Pohárem Sedmiboje, který bude v hlubinách svého nitra po dva dny rozjímat nad vybraným tuctem Sedmiborců. Než své verdikty vyjeví na losovací slavnosti 11. března, bylo by slušností odhalit, k čemu se v letošním Sedmiboji nerozvážná mláďata upsala.

Čtveřice charismatických kvintetů svítí na piedestalu sedmibojařské vstupní síně a září do noční temnoty. Jména lze spatřit už z dálky, jsou to majáky rozjasňující chladné a zlověstné prostory zatím vyčkávající Arény. Házejí odlesky různých barev, slévají se a břitce se oddělují, jsou spolu a zároveň na ostří nože.

Sedmibojaři. Vybraná dvanáctka je nejvyšší elitou kouzelnického plémě, budoucnost magie a čar. Ti nejlepší, které Bradavická škola nabízí, na jejichž bedrech spočívá směr, jakým se čarovné umění bude v následujících érách ubírat. To oni převezmou vládu nad vznešenou řeholí, až jim my, postarší škvoři, nebudeme stát v cestě. Železná hůl magie sveřepě vládne nad světlem i temnotou – kdo ji však má v držení, je neustále pokoušen a sváděn.

Bez iluzí jsem zapudila myšlenku, že bychom Železnou hůl vládců magie dali úkol co úkol do rukou nabouchaných dítek, abychom budoucnost viděli v praxi. Z hradu by pravděpodobně byla kůlnička na dříví dřív, než byste stihli říct Sedmiboj. Nechť to prozatím zůstane v mlhavých konturách křišťálových koulí. Ne. Sedmibojaři budou letos čelit vrcholné zkoušce čaroděje – zkoušce SEDMI HŘÍCHŮ.

Není svůdnějšího cirátu, než je magické umění. Ve své podstatě hříšné, líbivé, svádí na scestí. Všechny, skrze něž protéká, má v moci. Životním údělem čaroděje je se z této nadvlády vymanit, magii spoutat, naložit s ní s rozvahou a odolat nástrahám, které předkládá. V sedmici úkolů budou Sedmibojaři čelit sedmi nejstrašnějším léčkám, jaké pro ně kouzelnictví může přichystat. Prověřeni budou praktickou reakcí na hříšné vnadidlo i vymyšlením kreativního řešení, kterak nad hříchem zvítězit.

Co by to ale bylo za zkoušku, kdyby probíhala v bavlnce, v jaké Bradavice hýčkají své studenty. Kdepak, nejde-li hřích k čarodějovi, musí čaroděj za hříchem. V každém úkolu budou Sedmibojaři přeneseni na místo, kde sídlí jeden ze sedmice. Porazit jej tedy budou muset v jeho přirozeném prostředí. Těmito místy jsou Hanibalovo jezero, Komnata nejvyšší potřeby, Medový ráj, Keprník a Frivolitka, bývalé sídlo Woolova sirotčince, Gringottova banka a Grimmauldovo náměstí č. 12. Příslušné hříchy nechť si každý zkusí odhadnout pro sebe, prozatím zůstanou za rouškou tajemna.

Úrazy a výdaje na pohřeb si každý ze Sedmiborců hradí individuálně, jak je napsáno neviditelným inkoustem v pravidlech turnaje. Kdo projde celým kláním bez úhony, je vítězem už sám o sobě. Věčná sláva a bohatství ovšem náleží jen jedinému – tomu, který se chopí putovního žezla Sedmiboje a magii bude vládnout nejpevnější rukou. Zlomte vaz.

Pro Denní věštec

Gvendolin Starší

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *