Pribináček slaví 60 let, vychází kouzelnická kuchařka

| Vydáno:
Klasická česká pochoutka Pribináček oslaví v roce 2014 již šedesát let své existence. Právě při příležitosti tohoto krásného jubilea vychází kouzelnická kuchařka s názvem „Pramen zdraví z Posázaví“, která se Pribináčku věnuje z kouzelnicko-kulinářského hlediska.


Tato poměrně obsáhlá kuchařská kniha se věnuje Pribináčku ze všech možných úhlů pohledu. Pribináčku coby pochoutce pro mlsouny je věnována především kapitola 60 různých příchutí Pribináčku, která se nevyhýbá ani variacím s příchutí zeleniny nebo příchutím ryze kouzelnickým. Nejčastěji se jedná o výtažky z kouzelných rostlin a také o ryze kouzelnické cukrovinky, kterými můžete svůj oblíbený Pribináček vylepšit.

Dalšími zajímavými kapitolami jsou ty, které se postupně věnují použití Pribináčku jako přísady pečených i nepečených dezertů, hlavních jídel i předkrmů. Zvláštní kapitola je přitom věnována výhradně koblihám, palačinkám a lívancům, kde je soustředěno velké množství receptů z mouky klasické i špaldové.

Samozřejmě nechybí ani obrazový materiál, názorné fotografie věrně zachycují pracovní postupy, včetně domácí výroby Pribináčku za použití praktických šlehacích kouzel.

Kromě receptů určených k přímé konzumaci, obsahuje Pramen zdraví z Posázaví i bonusový oddíl, který se věnuje použití Pribináčku pro kosmetické účely (pleťové masky, lektvary proti vráskám, hojivé balzámy na spálenou pokožku od sluníčka, hydratační mléka apod.).

Dodatkový materiál obsahuje seznam a podrobný popis domácích kouzel a zaklínadel použitelných v kuchyni, včetně odkazu na typické recepty, u kterých se tato kouzla vyplatí použít.

Autorkou této výjimečné publikace je rodačka z Přibyslavi, čarodějka Antonie Salkomilková. Po dobu více než pěti let sbírala pribináčkové recepty z celé České republiky a neváhala experimentovat při hledání nových originálních chutí kouzelnických receptů.

Čtenářům Denního věštce prozradila svůj oblíbený recept: klasické lívance s marmeládou ozdobené vanilkovým pribináčkem, to vše hojně posypané nasekanými Bertíkovými fazolkami tisíckrát jinak.

Samotný výrobce Pribináčku se rozhodl vytvořit dvě speciální limitované edice Pribináčku s příchutěmi káva a karamel, jež jsou určené nejen dětem, ale i dospělým. Kávové a karamelové dezerty známé značky nalezneme v obchodech pouze v roce 2014, neboť jsou pojaty jako ryze jubilejní.

Už jste je ochutnali?

Pro Denní věštec

Gita Hrdličková

Komentáře

  1. Vzpomínky – Ano, vzpomínky a spoustu slin v ústech, to mi tento článek přinesl a jsem za to ráda. Budu si muset poslat skřítka na nákup!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *