Baňkovník Rulfo

| Vydáno:
V nejmenovaném slezském mudlovském městě vyrostl neočekávaně fantastický strom – baňkovník. Co na to Ministerstvo kouzel České republiky?

Událost, která na první pohled vypadá jako porušení zákona o utajení, zatím nevešla ve všeobecnou známost. Proto ani Denní věštec neprozradí, kde přesně k ní došlo. Nemůže však o ní zcela mlčet, to mu nedovolí jeho bulvárně-novinářská prestiž. Nuže vězte, roste u nás baňkovník.

Baňkovník Rulfo

Tento strom vyšlechtil jihoamerický kouzelník João Jorge Rulfo. V jeho zemi jsou Vánoce snad ještě významnějším svátkem než u nás. Rulfo pro ně proto chtěl vytvořit něco unikátního, a jelikož se zabývá kryptobotanikou, rozhodl se pro stromek, na kterém rostou baňky. Byl úspěšný. Novou odrůdu pojmenoval po sobě pustularia Rulfonis (česky baňkovník Rulfo). Letos se začala šířit do celého světa a jak už víte, dorazila i k nám.

Položili jsme dotaz na Ministerstvo kouzel, zda jeho výsadba není porušením zákona o utajení. Z odpovědi citujeme: „Baňkovník Rulfo je po celý rok nenápadný, nijak na sebe mudly neupozorňuje. Mají ho za docela obyčejnou, mudlovskou rostlinu. Plody, jimiž je nápadný, rostou vždy jen v období Vánoc, a tehdy mudlové zdobí vše, co jim pod ruku přijde, takže jim baňkovník v této době nápadný není. Jednoduše si myslí, že někdo ozdobil obyčejný stromek. Pěstování baňkovníku proto zákon neporušuje.“

Nechme se překvapit, jak se baňkovník Rulfo u nás rozšíří. Možná ho v dalších letech bude všude plno.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. Já si na to označení ozdob výrazem baňka asi nikdy nezvyknu. 🙂
    U nás to vždy byly vánoční koule a baňka je takový ten skleněný nesmysl v chemických laboratořích 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *