Pán spolku ujíždí na čajíčku

| Vydáno:
Nedávno se Spolek magických filmů dostal do zelených rukou. Nemohla tedy redakci Denního věštce utéct příležitost vyzpovídat samotného šéfa tohoto spolku. Copak nám prozradil?


Sivoi Joshua Tony se zdá být od začátku nadějným prvákem. V bodování se nachází na třetím místě mezi zelenými studenty, následuje jeho prefektky. Mezi nováčky je aktuálně na prvním místě.

Celkově se zdá být velmi aktivním, ve Velké síni je jej vidno též dosti často. Proto jsem se ho rozhodl poprosit o jeden kratičký rozhovor, aby nám poodhalil nějaká ta tajemství. A aby toho nebylo málo, tak jsem se ve výsledku ještě upsal tomu ďáblu k něčemu dalšímu, ale to se dozvíte, až přijde čas!

Ahoj, začneme hezky pozvolna. – zasměje se – Jak se máš takhle navečer?

Sivoi: Takhle navečer se mám skvěle, a to díky tomu, že mám radši večery a noci než světlo a den. – Koukne na něj a odpoví mu. Sice nechápe větu, co teď řekl, ale snad to má pointu. – Slečno Rosmerto, ještě jeden čaj, děkuji.

Nedávno ses rozhodl obnovit spolek Magických filmů, má to spojitost s tím, že máš radši večery a noc? – zasměje se –

Sivoi: No, Olivere, pane redaktore nebo jak Vás oslovit… Svět magických filmů jsem neobnovil určitě kvůli krásným večerům a sezení při měsíčku, – zasměje se – ale hlavně protože se mi původní nápad slečny Seleny líbil, tak jsem společně s dvěma studenty – Sally a Johnem – zkusil navrátit tomuto spolku kouzlo. – napije se –

Stačí Olivere, – zasměje se – a to Vás šlechtí! – mrkne – Ovšem teď mám velmi záludnou otázku. Všichni tři jste ještě poměrně mladí studenti a tak ještě nemáte takovou zkušenost, ale většinou se stává to, že spolek je aktivní pár měsíců, ale pak odpadne. Obáváte se stejného konce?

Sivoi: Olivere, myslím si, že jde spíše o to, aby ten, kdo si spolek vezme, věděl, že ho chce udržet nastálo, a pokud se tak nestane, aby ho předal někomu odpovědnému. – koukne Oliverovi do očí – Přeci jen vše stojí čas a práci. To je právě jeden z důvodů, proč jsme spolek nechtěli nechat chátrat a upadnout. – uculí se –

Jistě, vše stojí čas a práci, – usměje se – a to je právě ten problém. Většina spolků ztroskotala právě na tom, že lidé postupně ztráceli motivaci pro spolek pracovat, vzhledem k tomu, že bylo přednostnější sbírat body, psát do časopisů apod. Toto je takový největší problém spolků celkově. Věděli jste o tom?

Sivoi: Abych byl zcela upřímný, tak toto jsem nevěděl. – napije se – Ale jde o to, že alespoň, co se týče mě, tu motivaci mám. Nevím jak moji kolegové, ale já se snažím společně se spolkem budovat něco, co by se mohlo oficiálně, po čase, stát součástí této školy. Právě proto jsem vymyslel a teď chystám Turnaj Šesti Havranů, který nabízí nováčkům možnost být součástí něčeho. – usměje se – Přeci jen Sedmiboj nebo Bradavická čtyřka jim toto nenabídne. – zasměje se na něj –

Budu přát štěstí, ať tu chuť a motivaci máš i nadále, ideálně s dalšími. – mrkne – A když už jsi nakousl toto téma, proč zrovna Šesti havranů? Mnoho lidí udivovalo, že spolek vedený aktuálně třemi Zelenými má turnaj jiných kolejních zvířat. Proč tedy tuto zvěř?

Sivoi: Olivere, ze začátku bych chtěl vyvrátit jednu věc, která se stále řeší dokola. Zmijozel tady není od toho, aby utlačoval každého, nebo že by jim vadili ostatní, jak si všichni myslí. Já například i jiným kolejím a studentům přeji úspěchy. A proč zrovna Šesti havranů? – opře se – Protože havran jako takový má své magické pouto a v mnoha kulturách je uznávaný, ale také protože jsem se inspiroval jedním starodávným příběhem právě o šesti havranech. – koukne na něj – A právě tímto stylem bude turnaj veden. Příběhem. Poznáním síly, logiky a odvahy.

Ale to by určitě nikdo netvrdil. – mrkne – Však Zelení jsou prostě sví, to ví každý! – zasměje se – A prozradíš zvídavým čtenářům Denního věštce, čeho se mají bát v této soutěži?

Sivoi: No sví jsme. – zasměje se – Přemýšlím, co bych mohl prozradit… – přemýšlí – No určitě jsem velice rád, že slečna Jostein připravuje ve spolupráci se mnou temnou výpravu do Zakázaného lesa jako jeden z úkolů, kde o stvůry a tvory nebude nouze. Prověří se statečnost, uvažování a přehled. Co tak můžu nakousnout. – zatváří se tajemně –

No Ty mi snad čteš myšlenky! – směje se – Zrovna jsem se chtěl zeptat, zda Ti pomáhají nějací fialoví! – směje se – Máš tedy například i ceny od někoho sponzorované? Od někoho z fialových?

Sivoi: Olivere, prozatím ne. Ale o ceny nebude nouze. Jak o peníze, oblečení, tak i jiné. Určitě je mým plánem zkusit se slečnou Selenou domluvit sponzoring co se týče Příčné ulice, tak uvidíme. – tváří se natěšeně – A určitě velké díky patří právě slečnám Seleně a Jostein, které jsou mými múzami. – zasní se –

Tak uvidíme, třeba z někoho něco vypadne. – zasměje se – A pomáhali Ti s úkoly Sally s Johnem? Či někdo jiný? – usměje se –

Sivoi: Tak úkoly jsem vymyslel sám. I celkový princip turnaje, ale určitě bych rád vše ještě s Johnem a Sally probral, i se sl. Jostein, a poradil se s nimi. – usměje se – Nápadů a možností je totiž mnoho. – usměje se – Především se snažím také spolu s turnajem stíhat spolek, kde máme nové rubriky, momentálně jsou to hudba z filmů, seriály a povídky. – uculí se –

No Ty se snad nezastavíš! – zasměje se – A chtěl bys na závěr čtenářům něco sdělit? – usměje se –

Sivoi: Olivere, určitě. – zasměje se – Nejen, že se nezastavím, ale také si přeji, aby všichni na hradě zanechali nenávisti, byli k sobě milí a snažili se vycházet. Barva není všechno. – řekne vážně – Ale také: přidejte se do spolku a vydělejte si nějaký peníz a další ceny. Přeji také všem mnoho úspěchů, dobrých známek a pěkných chvil.

Děkuji za rozhovor! – usměje se –

Sivoi: Také děkuji, Olivere, a přeji hezký den tobě i čtenářům.

A nám tedy nezbývá nic jiného, než popřát Sivoiovi mnoho štěstí!

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *