Rozhovor s účastníky famfrpálové soutěže

| Vydáno:
Tréninky jsou v plném proudu a nováčci přihlášení do famfrpálové soutěže pilně trénují, aby pro ně byly odměny co největší. Ale jaký mají vlastně soutěžící na tuto akci názor, proč se přihlásili a jak si představují odměnu? To a mnohem více se dozvíte v tomto rozhovoru!


Protože jsou tréninky v plném proudu, rozhodl jsem se zeptat soutěžících, jak se jim daří. Poslal jsem všem sovu a „srazili“ jsme se všichni v KNP u máslového ležáku, nedostavila se pouze jedna ze soutěžících. Nebudu to nijak oddalovat, jde se na to.

Ahoj! – rozhlédne se a usměje se na přítomné – Děkuji, že jste přišli a můžeme se rovnou pustit do otázky. – usměje se – Když jste si přečetli článek o tom, že je nějaká velká famfrpálová soutěž, neváhali jste a okamžitě jste se přihlásili, nebo jste chvíli přemýšleli, jestli to má vůbec cenu se přihlásit?

Mary Anne Montague: – oplatí Johnovi úsměv – Popravdě, uvažovala jsem více než jen chvíli a myslím, že jsem neudělala špatně, když jsem se rozhodla přihlásit se. – usměje se –

Trevor Ztřeštěný: Ahoj.– opětuje Johnův úsměv – Já bych chtěl předem poděkovat za možnost zúčastnit se tohoto rozhovoru. Ale nyní k tvé otázce. Když jsem si přečetl článek v Denním věštci, že se připravuje velká famfrpálová soutěž, tak se musím přiznat, že jsem chvilku váhal, zda má vůbec cenu se přihlásit. Nakonec jsem to ale přeci jen zkusil a 26. března jsem odeslal svou externí sovu do redakce Denního věštce. Takže to vlastně bylo tři dny po vydání tvého článku o soutěži. – usměje se –

Aria Cromwell: – pozdraví – O článku jsem věděla už několik dní předtím, jelikož ses o tom párkrát zmínil. Myslela jsem si, že se tam hned, jak bude ta možnost, přihlásím, ale tak to nebylo. Dlouho jsem váhala – hlavně kvůli mému přesvědčení, že stejně prohraju, tak proč se snažit – a přihlásila se nakonec asi až v poslední možný den. – dokončí monotónně –

Zoraida Boyer: Já se přihlásila hned, jak jsem to uviděla, ale pravdou je, že jsem pak na týden jela pryč, takže kdybych to věděla dřív, asi bych se nepřihlásila, ale tak za pokus to stojí. Já ráda soutěžím, ne kvůli výhře, ale jen proto, že je alespoň nějaká zábava.

Tess Boneová: Chvíli jsem otálela, protože jsem si nebyla jistá tím, co všechno soutěž obnáší. – přizná se –

– zapisuje si odpovědi a pokračuje – Zaskočilo vás nějak to, že tam nebyly napsané odměny, o které můžete soutěžit? Myslím to tak, zda jste přemýšleli o tom, jestli má vůbec cenu se přihlásit?

Zoraida Boyer: To mě vůbec nenapadlo, ani jsem si nevšimla, že to tam není. – zasměje se – Nezáleží na výhře, ale na tom zúčastnit se. Já nepotřebuji nutně vyhrát a hlavně s tím ani nepočítám, protože v poslední době mám hrozně málo času.

Aria Cromwell: – zamyslí se – No… Chvíli jsem přemýšlela, co si asi tak budu moct koupit za ty zkušenosti – pokud ovšem nějaké vyhraju –, ale moc jsem to neřešila. Já jedu na výhry, klidně i když za to žádné odměny nejsou. Jen nerada prohrávám (což se bohužel kvůli mé lenosti a neochotě cokoliv udělat děje celkem často)… A pocit, že jsem někoho porazila – v tom se opravdu vyžívám.

Trevor Ztřeštěný: – odkašle si – Popravdě řečeno, nikterak zvlášť zaskočen jsem z toho, že odměny nebyly zveřejněné, nebyl. A v rozhodování, zda se přihlásím do této soutěže, či nikoliv, to nehrálo roli. Samozřejmě bych lhal, kdybych řekl, že jsem nad nimi nepřemýšlel, ale nijak velkou starost o to, co bude odměnou pro vítěze a ostatní, jsem neměl a do dneška nemám.

Tess Boneová: Ani nezaskočilo. Naopak bych se divila, kdyby tam napsané byly. – mrkne –

Mary Anne Montague: – počká, až si John dopíše – Rozhodně nezaskočilo. To, že tam ceny nebyly vypsány, spíše zapůsobilo na mou zvědavost, ta se okamžitě probudila a byl to jeden z důvodů proč se přihlásit. – usměje se –

– když slyšel Ariu, uvědomil si, že jsou na tom podobně – Když už jsem zabrousil k těm odměnám… Máte nějakou představu o tom, jaké budou? A jaký „systém“ se k odměnám využije?

Aria Cromwell: Systém? – zakoktá se – Já… Já… Systém je snad v těch zkušenostech, ne? Že se změní na ty zlatonkové body a ty pak budeme moct (tedy, já ne) vyměnit za odměny. A pokud jde o odměny, tak si myslím, že se to bude motat hlavně kolem famfrpálu. Takže dresy, legíny, boty, brýle, za nejvíce bodů možná nějaké to koště.

Trevor Ztřeštěný: Má představa o tom, jaké by odměny měly být, je zcela jasná. Podle mě by se mělo jednat o něco, co bude tematické k soutěži. – zamyslí se – Od různých maličkostí pro fanoušky famfrpálu po cennější věci vhodné na kolejní trénink či školní zápas, jako je například famfrpálový dres, famfrpálová přilba nebo letové boty. A co se týče systému, který se k odměnám využije. Líbí se mi myšlenka, kterou tu řekla už Aria, že si budeme moci směňovat své zkušenostní body za odměny, případně za něco, za co si pak odměny sami nakoupíme. – usměje se –

Zoraida Boyer: Nad tím jsem ještě neuvažovala, ale myslím, že něco ohledně famfrpálu. Něco, co se bude hodit každému. A jaký systém se použije, to vůbec nemám tušení. Na takové věci já moc odborník nejsem.

Tess Boneová: Zřejmě nějaké drobnosti na famfrpál. Čím víc bodů, tím hodnotnější cena? – zauvažuje –

Mary Anne Montague: Představu nemám vůbec žádnou a ani o tom nechci přemýšlet. Mám ráda překvapení, a ještě radši milé překvapení.

– zapisuje si odpovědi a jak tak přemýšlí, uvědomuje si, že jsou jejich domněnky celkem blízko – Zakroužíme více k famfrpálu. Jak se vám líbil náš „hogový“ famfrpál? Jaké z něj máte pocity?

Trevor Ztřeštěný: Z hogového famfrpálu jsem nadšen. A to říkám zcela upřímně. – usměje se – Jsem velice spokojený se systémem, který je opravdu velmi realistický. Ačkoliv jsem si vyzkoušel pouze post brankáře a o jiných postech jsem slyšel jen z vyprávění od svých spolužáků, tak si myslím, že je to velmi promakané a promyšlené. Těším se i na další vývoj, který má prý s novým školním rokem přijít.

Aria Cromwell: – usměje se – Famfrpál je něco, na co se těším už od začátku mého života tady. Kdo se se mnou bavil už před školou, určitě si uvědomuje, že jsem mluvila furt o tom samém. A to právě o této hře. Dlouho jsem vyzvídala, jak se to hraje, a každý mi jen řekl, že to uvidím sama. Prvního tréninku jsem se nemohla dočkat. Vyzkoušela jsem si právě brankáře, který mě ihned začal bavit. Líbí se mi, že můžeme chytat camrály, že to není jen o štěstí, jak tomu prý kdysi bylo. Je to celé o klikání, ale přitom je to tak zábavné! Často jsem pospíchala z místnosti do místnosti, abych nepropásla Hlídání obručí… – protáhne se – Je to vlastně návykové…

Tess Boneová: Povětšinou dobré. Zatím jsem z něj neměla špatný pocit, ale bojím se, že s nástupem oficiálních zápasů se nějaký objeví. – ušklíbne se kysele –

Mary Anne Montague: Ze začátku jsem byla velice nervózní, že nebudu vědět, co mám dělat. Ale po deseti minutách tréninkového zápasu nervozita odletěla společně se zlatonkou. – rozesměje se – Na prvním tréninku jsem si vyzkoušela všechny posty, abych zjistila, který mi sedí nejvíce. Velmi se mi líbila „sportka“, ale jelikož v týmu máme skvělé chytače, tak jsem zvolila střelce. „Hogový“ famfrpál se mi zalíbil natolik, že jsem byla na všech trénincích, které se doposud odehrály.
Zoraida Boyer: Když jsem famfrpál hrála poprvé, byla jsem celá zmatená a nevěděla jsem moc, co mám dělat, ale potom jsem si ho zamilovala. Je prostě úžasný! – usměje se –

– zapisuje si odpovědi a kouká, že se nováčkům famfrpál celkem líbí – Jak se vám trénovalo? Byla na trénincích dobrá atmosféra, nebo spíš ne?

Trevor Ztřeštěný: – usměje se – Jak se mi trénovalo? Každý trénink, kterého jsem se zúčastnil, byl jedinečný, originální a pro mě nezapomenutelný. Trénování probíhalo bez větších komplikací a s výsledky jsem prozatím velmi spokojen. Co se atmosféry na trénincích týče, tak, jak už jsem zmínil, všechno probíhalo bez větších komplikací.

Aria Cromwell: Hned na začátku jsem vyzkoušela všechny posty až na chytače a zalíbil se mi brankář a také odrážeč. Byla jsem tedy velice ráda, když na mě zbylo na těchto dvou postech místo a já tak mohla trénovat. Ale chci se zaměřit spíše na toho brankáře. Atmosféra je většinou dobrá. Někdy řešíme (často) nedostatky, jako že nám mizejí obruče nebo tlačítka, a pak se bavíme o různých věcech.

Mary Anne Montague: Jak už jsem zmiňovala, trénovalo se mi skvěle. Jelikož v koleji nemám problém s nikým, atmosféra byla bezvadná. Byli velice ohleduplní k tomu, že jsem nováček, pomáhali mi a podporovali mě. Rozhodně na mě nekřičeli, když jsem udělala chybu, naopak. – „Chybami se kouzelník učí.“ – No není to tak? – pozvedne obočí a usměje se na Johna –

Zoraida Boyer: Atmosféra byla skvělá, všichni jsou moc fajn a vládne tam veselá nálada, ale když trvá trénink moc dlouho, už je to trochu znát.

Tess Boneová: Trénovalo se skvěle. Atmosféra naprosto úžasná. Pro mě to není jen famfr trénink. – usměje se –

– zapíše si poslední odpovědi a pergamen si zapečetí – To je vše, co jsem od vás potřeboval. Děkuji za příjemný rozhovor a někdy příště na viděnou. – usměje se –

Mary Anne Montague: Také děkuji za příjemné posezení, ať se ti v redakci daří! – usměje se a rozloučí se s Johnem –

Zoraida Boyer: Děkuji za rozhovor a měj se! – usměje se a zvedne se k odchodu –

Trevor Ztřeštěný: – pohlédne na Johna – I já děkuji za příjemný rozhovor a za příjemnou atmosféru. – usměje se –

Aria Cromwell: Ahoj! – usměje se a odejde –

Tess Boneová: Díky za rozhovor a někdy tedy na viděnou. – usměje se a odejde –

Tak, teď jste viděli, jak se účastníci cítí. Loučím se s vámi a těším se na vás u článku, kde budou vyhlášeny výsledky této soutěže.

Pro Denní věštec
John Charless Bartowski

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *