Havraspár pohár nezíská

| Vydáno:

Havraspár 200:280 Mrzimor

Před nedělním zápasem bylo jasné, že Havraspár v případě vítězství získá pohár, neboť by měl tři výhry ze tří zápasů, zatímco v případě prohry skončí kvůli skóre přinejmenším za Zmijozelem. Mrzimor by výhra vrátila do boje o vítězství ve Školním famfrpálovém mistrovství.

Havraspár se do utkání vrhl po zobáku a brzy se ujal třemi góly Isabell a jedním Betrie čtyřbrankového vedení. Selina však rychle snížila a po dvou gólech Aarona byl rozdíl jen deset bodů. Havraspár si další tři čtvrtě hodiny držel vedení, aniž více odskočil. Až mezi 83. a 107. minutou udělal sérii sedmi gólů, která mu vynesla náskok devadesáti bodů, jejž následně navýšil až na sto. Závěr utkání ovšem patřil Mrzimoru. Nejenže třemi góly snížil, hlavně Mark v čase 2:17:31 chytil zlatonku, pohřbil tak naděje Havraspáru na zisk poháru a dal je své koleji.

Modrý tým byl výrazně lepší v držení camrálu (68 %). Vystřelil 46× s úspěšností 43 %. Nejlepší střelkyní zápasu se stala Isabell s dvanácti góly; sedmkrát proti ní zasáhl Theodor. Čtyřmi góly ji doplnila Eleonora, ač dvakrát netrefila obruče a osmkrát ji překonal soupeřův brankář. Aimée byla úspěšná třikrát (šestkrát její střelu Theodor chytil) a Betria jednou (její první pokus s excelentním zákrokem a se štěstím polapil brankář).

Mrzimor vystřelil jen 22×, ale s úspěšností 59 %. Amanda prohodila camrál obručemi sedmkrát, pětkrát zasáhla Salisha. Aaron dal pět gólů z pěti střel. Jeden přidala Selina, její čtyři střely skončily u Salishy.

Zápas trval dlouho, aniž jeden tým získal rozhodující náskok. Dalo se tedy očekávat, že rozhodne zlatonka. Největšími pomocníky a škůdci chytačů jsou odrážeči. Hráči s pálkami si na obou stranách vedli vyrovnaně, kontrola potlouků byla 50 % : 50 %. Žlutí mohli těžit z mohutné rány Katie. Šest odpalů se jí sice nepovedlo, bohatě si to však vynahradila. Jednou ubránila Theodora před zbloudilým potloukem, a hlavně 28× trefila soupeře, z toho osmkrát ho poslala na ošetřovnu. Odnesla si to jednou Isabell, třikrát Indris a čtyřikrát chytačka Betria. Její kolegyně Helen dvacetkrát zasáhla soupeře, z toho srazila jednou Indris; ubránila jednou Theodora a Marisu, dvakrát Selinu a hned třikrát Aarona. Sedmkrát vyslala potlouk nesprávným směrem.

Havraspárští odrážeči sundali soupeře čtyřikrát. Třikrát to dokázal Sidney (jednou Aarona a dvakrát chytače Marka), mimoto rozdal soupeřům ještě sedmnáct ran; třikrát nedával pozor a potlouk jej zasáhl, osmkrát ho neodpálil dobře. Ze spoluhráčů ochránil Betriu, Aimée, dvakrát Eleonoru a Ewenliu. Indris dokázala srazit chytače Marka, mimoto měla ještě šestnáct úspěšných zásahů. Ubránila Eleonoru, Ewenliu a dvakrát Salishu. Čtyřikrát nedávala pozor, třikrát od ní potlouk odlétl jinam, než chtěla.

Fanoušci po celý zápas mohutně povzbuzovali. Zaujala například Isabella Anne Swan skandováním: „Pro pohár si havran letí, jezevečci z košťat sletí.“ Profesorka Dawson (Any to být nemohla) vyhrožovala svému týmu, když nebyla spokojená s jeho výkonem: „Seberu vám kafe! A čokoládu!“ Zahanbit se nenechali ani hráči. Selina projevila již ve 38. minutě jasnovidné schopnosti: „Marku, už ji vidím v tvé ruce!“ Krátce nato zvýraznila mrzimorský pohádkový den Amanda zpěvem: „Svítí, svítí slunce nad hlavou, nad hlavou…“ Dočkali jsme se i kulinářských rozhovorů, které se však nemohly vést libovolným směrem, neboť podle transparentu Barbary Arianne Lecter: „Žába je kámoš, ne žrádlo.“ Mluvilo se proto o chuťových kvalitách jezevců a havranů (Melanie Abott: „Navrhuju sníst jezevce!“ Amanda: „Klidně si nás snězte, ale pak budete mít žaludeční problémy.“ Marisa: „Mě by zajímalo, jak by chutnal takový opečený havran.“ Mark: „Marsko, hnusně.“).

Průběh skóre: 40:0 (25. minuta), 40:30 (33.), 70:30 (47.), 70:40 (51.), 100:40 (61.), 100:60 (67.), 110:60 (69.), 110:90 (79.), 180:90 (107.), 180:100 (119.), 200:100 (127.), 200:130 (137.), 200:280 (138.).

Ohlasy hráčů
Betria Carson (kapitánka): Na zápas s Mrzimorem jsem byla zvědavá. Podle statistik jsou naše týmy docela vyrovnané, takže jsem sama byla zvědavá, jak to dopadne. Myslím, že zápas probíhal v přátelském duchu a užívala jsem si ho, jen mohl být na můj vkus kratší. Nevím, čím to je, že ostatní zápasy se hrají krátce a jen my musíme na hřišti trávit tak dlouhou dobu. Asi je to tím, že si zápasy tak užíváme a bylo by nám líto, kdybychom nemohli hrát déle.
Jako kapitánka jsem si samozřejmě moc přála naše vítězství, protože jsme mohli získat pohár, ale osud tomu tak nechtěl. Každopádně jsem moc hrdá na výkony svých hráček a hráčů, byli vážně skvělí, nejen v tomto zápase. Stejně jako náhradníci, kteří čekali na střídačce připraveni kdykoli naskočit.
Sice jsme nevyhráli, ale užili jsme si bezva zápas a gratuluji Mrzimoru a Markovi, který mi zlatonku vyfoukl přímo před nosem. Příště vám to nandáme my.
– smích –
Isabell Tenebris: Je opravdu škoda, že jsme nevyhráli. Myslím si, že jsme na to měli, ale bohužel nám štěstí tentokrát nepřálo. Zápas to byl ale napínavý a zajímavý, rozhodně se bylo na co dívat. – úsměv –
Selina Garcia (kapitánka): Zápas s Havraspárem jsem si v jednu chvíli užívala, ale čím delší byl, tím jsem byla nervóznější a protivnější, to z hladu ale! – smích – Havrani měli dnes opravdu štěstí v bráně, excelovala i modrá Isa svými góly a za to klobouk dolů. Myslím, že jsme si byli hezky vyrovnaní, ale tentokrát štěstí se zlatonkou konečně přálo i nám a já věřím, že nám to bylo odměnou za tu snahu, jak jezevci dřou denně na hřišti. – úsměv – Velké díky patří všem jezevcům! Musím ale zvlášť poděkovat Markovi za chycení zlaté a naší hvězdě Katie, která potloukům vládne. Té se bojím i já, pochopte! – smích – A také jako poslední díky i havranům za zápas, budeme se těšit příště.
Katie Ackerman: Dnešní zápas byl rozhodně nejdelší, jaký jsem kdy hrála. Z posledních zápasů jsem byla zvyklá, že zlatonka byla chycená do pěti minut po nastoupení chytačů, takže po hodině hraní jsem byla překvapená a po dvou jsem naprosto nechápala, co se děje, a přemýšlela, jestli se famfrpál už nadobro nerozbil. – smích – Nakonec to ale dopadlo dobře a štěstí se navíc přiklonilo k našemu týmu. Chtěla bych poděkovat celému svému úžasném týmu, který vydržel hrát na sto procent až do konce. Sel, která nás všechny jako správná kapitánka podporovala, Markovi za chycení zlatonky, své odrážečské dvojce Helen, střelcům, Theovi a všem, co byli připraveni zaskakovat. Samozřejmě bych také chtěla poděkovat týmu Havraspáru, který rozhodně nebyl slabým soupeřem a předvedl skvělou hru do konce zápasu.

Sestavy týmů
Havraspár:
1. střelec: Isabell Tenebris, Grace Annabeth Reatcher
2. střelec: Eleonora Anima
3. střelec: Betria Carson, Aimée Leavittová
brankář: Salisha Kuipers
1. odrážeč: Indris Elwinor, Felix Stone
2. odrážeč: Sidney Lardev
chytač: Betria Carson, Ewenlia Lerche
Mrzimor:
1. střelec: Amanda Wright
2. střelec: Selina Garcia
3. střelec: Aaron Livingston, Klotylda Malíková
brankář: Theodor Mudd
1. odrážeč: Helen Miltonová
2. odrážeč: Katie Ackerman
chytač: Mark William Callaway, Marisa Missy Moon

 

Poslední zápas sezóny se odehrál v sobotu 16. ledna 2020 mezi týmy Mrzimoru a Nebelvíru. O výsledcích a celkovém skóre Školního famfrpálového mistrovství budete informováni v nejbližších dnech.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *