Jarní hrátky se zvířátky

| Vydáno:
Duben znamená probouzející se jaro. Pro mudly je to i čas probouzejících se zvířat. Přesně s nimi tu budeme soutěžit! Chcete vyhrát nějaké ceny? Či si chcete jen zkusit, na co máte? Neváhejte a zkuste další soutěž v Denním věštci!


Aktuální počasí doslova láká k tomu, abychom vylezli ven a dělali nějakou psavou činnost, nemyslíte? Přesně takovou činností pro vás, drazí čtenáři, může být tato soutěž. Nebude přímo o psaní, ale zaručeně si v ní započítáte! Pokud budete mazaní, bude vám stačit umět počítat do deseti. – šibalsky mrkne –

Teď tedy k věci. Nevím, kolik z vás kdy navštěvovalo numerologii, ale to vůbec nevadí! Zde vám poskytnu tabulku, dle které máte přiřazovat jednotlivým písmenům čísla:

Jak vidíte, každé písmeno má přiřazeno právě jedno číslo. V tom bude spočívat první část vašeho úkolu. Dostanete vždy nějaké slovo (například „galeon“) a každému písmenu přiřadíte číselnou hodnotu (tedy u galeonu: 7, 1, 3, 5, 6, 5). Nyní přijde ta zábavnější část! Hezky to spočítáme tak, že jednotlivá čísla sečteme (u našeho příkladu 7+1+3+5+6+5=27). Jenže většinou nám vyjde hodnota poměrně vysoká a ta se nehodí ani v numerologii a ani v naší soutěži. Když vám tedy vyjde hodnota 10 a vyšší, sečtete její čísla a takhle pořád dokola, dokud nedostanete číslo menší jak 10 (v našem přípádku to bude 2+7=9 a máme číslo 9).
V této soutěži dostanete popořadě 15 slov. Tato slova budete mít rozdělena do dvou skupinek a oddělená viditelným slovem „mezera“, abyste nečíslovali i ji! Jakmile zakamuflujete čísly všechna slova, začnete jim zpětně přidávat písmenka. Ano, správně tušíte zradu! Bystřejší odhalili, že u většiny čísel jim přiřadíte 3 písmena. A to je ta záludná část, kdy z těchto písmen musíte vybrat to, které ukrývá část tajenky.

1) Jednorožec
2) Maďarský trnoocasý drak
3) Ohňový krab
4) Hipogryf
5) Rotulice
6) Ďasovec
7) Novozélandský opálooký drak
8) Kůrolez
9) Akromantule
MEZERA
10) Vílák
11) Rumunský dlouhorohý drak
12) Dlaždičoun
13) Čínský ohniváč
14) Třaskavec
15) Obyčejný velšský zelený drak

Vaším úkolem bude do 1. května včetně zaslat do externího sovince Denního věštce (dvsovinec@gmail.com) jak jednotlivá čísla u zvířat, tak i celou tajenku.

Snad jsem vás moc neodradil a pustíte se s nadšením do počítání.

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *