Kouzlíme s předměty, nebo snad ne?

| Vydáno:
Milí čtenáři!
Dnes jsem Vás v článku chtěla informovat o tom, jak pokračuje okouzlování kolejních předmětů, které slouží k tomu, aby se neobnosily. Ale nic takového neudělám!


Místo toho se zamyslím nad něčím jiným. Ostatně, okouzlené předměty si můžete vyhledat sami u postav členů jednotlivých kolejí. Ráda bych to udělala místo Vás a řekla Vám to, ale to by nešlo dohromady s mou lemří povahou.

Ptala jsem se na vysokých místech ve všech kolejích a musím říct, že investigativní novinařina má svá úskalí. Jedním z nich je to, že nikdo ve skutečnosti nechce nic prozradit! Nevím, je-li to způsobeno jakousi mezikolejní rivalitou, nebo jestli je to tím, že se vlastně jedná o kolejní věc, kterou prostě vedení kolejí chápe jako striktně soukromou, ale byla jsem ráda, že jsem z primusů dostala alespoň neurčitá vyjádření.

Dozvěděla jsem se například, že mrzimorští na tom usilovně pracují, zatímco v Nebelvíru to berou jako příjemné zpestření, ale nijak zvlášť to neřeší. Z Havraspáru bohužel v době uzávěrky článku nemohu přinést žádné zprávy. Se zmijozelskou primuskou jsem si poslala několik sov, ale je kluzká jako had a málem jsem z ní nic nedostala. Nakonec se ale vyjádřila! Jak jsou na tom ve Zmijozelu?

Eineann Mag Lasair: „V koleji jsme na tom s kolejními předměty velmi dobře! Co se týče jejich ochrany před opotřebením, jsme na tom poněkud hůře. Nevím, jak tebe, ale mě osobně ten systém nikdy neměl rád! A když ne systém, tak štěstí nás obchází velkým obloukem. A když říkám nás, tak tím myslím přibližně tak všechny…“

Takováhle vyjádření člověku samozřejmě moc neřeknou, nebo jsou naopak dostatečně výmluvná, aby i troll jako já pochopil, že tady mi pšenka nepokvete. Na jednu stranu je mi to trochu líto, na druhou stranu jednotlivé zástupce kolejí chápu. Mně, kdybych byla primus, by se také nechtělo někomu říkat, že „máme tolik a tolik okouzlených předmětů a dělal to ten, ten a ten“. Nemyslela jsem si ale, že ochrana kolejních předmětů, tedy něco, v čem se nepořádají závody a kde nikdo není vítězem, bude tak pečlivě střežena. Nicméně, vzhledem k náročnosti, jak trnitá je cesta k tomu, aby mohlo být kouzlo provedeno, chápu, že se nikdo nechce dělit o informace. Proto zatím okouzlené kolejní předměty zůstávají částečně zahaleny tajemstvím…

Pro Denní věštec
Bilkis Blight

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *