Filipojakubská noc trochu jinak

| Vydáno:
Co se děje 30. dubna asi nemusím nikomu připomínat, i mudlové musí vědět, že té noci na prvního máje se dějí magické věci, že je Noc čarodějnic nebo taky Filipojakubská noc!


Jak už jsem naznačila, pálení čarodějnic zná každé kouzelné i mudlovské dítko, jenže otázkou zůstává, jak vůbec mudlové takovou událost berou. Za ta léta svého mladičkého života jsem stačila vypozorovat, že jim jde prakticky o jedno – vztyčit do výše ohlodaný strom s fábory (prý nějaká májka), požít u toho nějakou tu ohnivou whisky a pak možná někomu ten strom zase podříznout.
To u nás po kouzelnicku, to vypadá zcela jinak. Dámy, neříkejte, že žádná z vás nemá tento den obavy, aby se jí trošku neopálila dlouhá sukně. Vždyť o to tady vlastně jde, pálení čarodějnic. Námitky, že nejsme žádné hnusné baby s bradavicí na nose či na jiných partiích, jsou zřejmě „out“, protože na tohle se nikdo neptá. I když… chce nás vůbec někdo podpálit?

Faktem je, že pálení čarodějnic zřejmě vymysleli muži. Za a se jedná o pálení čarodějnic, žádnou pánskou zmínku ani zdaleka nenakopnete. A za b nese ona osudná noc ještě ten další název – Filipojakubská. Myslím, že klidně mohu oběma pánům, Filipovi i Jakubovi, říct vřelé díky a hluboko se jim poklonit. Která čarodějná žena by nechtěla, aby měla vyšperkovanou sukni ohořelým lemem, že?
A právě to je to! Představte si dva postarší pány Filipa a Jakuba. Oba zřejmě už pěkně dlouho neviděli ženu spoře oděnou a… nejspíš nemusím dodávat, o co jim šlo, ale uznejte sami, že ohořelá sukně přeci jen odhaluje víc. Vlastně to bylo docela chytré. Ty baby s bradavicemi merlin-ví-kde byly prostě upáleny (kdo ví, jestli to nebyly i manželky zmíněných pánů), aby nepřekážely svým krásnějším kolegyním, pro které byla vatra upravena tak, aby pomalu svlékala a vytvářela příjemně teplou auru kolem těla bezbranné dívky.
Tak co, přistoupíme na tuhle pánskou hru s ohněm?

Pro Denní věštec

Meggie Ufíková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *