Nebelvír se po prvním zápasu ujímá vedení

| Vydáno:
180 : 40


Tento zápas měl poprvé v historii školy začít o půl hodiny později než v minulých sezónách, avšak proto, že mrzimorská kapitánka Lilian Isabella Rorrs potvrdila zápas o trochu později, začalo se hrát až v 9:35.

Zahajovací sestava:

Střelci: Hekatea Centaurix, Esperanza Milagrosa, Sheila Lostris, Andrew Uroboros, Luciana de Cygnus a Draggita Lea Ostrodrápková

Brankáři: Nerys Heliabel Ghostfieldová a Patricia Baloure

Odrážeči: Narcissa Teacherová, Oliver McCollin, Paul Brewer a Lilian Isabella Rorrs

Chytačky: Kate Resea a Vicky Charmant

Jakmile se nasedlo na košťata, ukázali mrzimorští, jak pilně trénovali, protože se Paul Brewer ujal potlouku a vyslal ho na kapitánku Esperanzu Milagrosa. Ta se sice snažila potlouku uhnout, ale bezúspěšně, míč ji zasáhl.

Ale i na druhé straně hřiště začali hráči pohotově hrát, když se Sheila Lostris ujala míče a hezkým obloukem překonala brankářku Patricii Baloure.

Také chytačky ukázaly, že pilně trénovaly, když se obě dvě naráz pustily za zlatonkou, která to však po odpočinku ve skříni brala jen jako hru k rozhýbání svých křidélek a nedělalo jí problém utéct. Ale hned poté, co chytačky ukončily lov na zlatonku, se musela Kate Resea snažit, aby uhnula potlouku, který na ni vyslala Lilian. Kate se sice snažila, co jí síly stačily, ale i tak ji potlouk trefil a musel ji vystřídat můj kolega, Nebelbrach Mechacha, který za pět minut z koštěte slezl a místo chytače přenechal opět Kate.

V tu chvíli se ale míče ujal Mrzimor, přičemž Luciana de Cygnus krásným obloučkem vyrovnala na 10:10.

Po této střele to bylo takové „nemastné neslané“. V jednu chvíli mělo míč jedno družstvo, zachvíli druhé družstvo, ale nedařilo se jim překonat brankáře. To trvalo až do doby, kdy získala míč Draggita Lea Ostrodrápková. Svou střelou vyslala Mrzimor do vedení.

Co se mezitím dělo u chytaček? Ač se to nezdá, Vicky Charmant, která má o několik úrovní méně než Kate, ovládala zlatončí „lištu“, přičemž měla přibližně 70% šanci na chycení zlatonky.

Po pár minutách se Nebelvír dostal do vedení, když se střelkyně dvakrát dostaly k míči a střely proměnily v góly. Toto vedení však netrvalo dlouho, protože další střelu, která se hráčům naskytla, proměnil Andrew Uroboros a po téměř půl hodině hry byl stav nerozhodný, 30:30.

Nebelvír měl šanci opět „ukořistit“ vedení, ale protože Sheila neměla dostatek energie a míč upustila, nebylo z gólu nic. Nebyla jediná, kdo se potřeboval pořádně vyspat. Esperanze se dvakrát po sobě stalo to samé. Holky by zřejmě měly místo zápasu spíš pořádně odpočívat.

Zástupce kapitána, Oliver McCollin, se rozhodl pomstít za shození Kate a poslal Vicky Charmant na střídačku, čímž dal Kate velkou šanci na chycení zlatonky. Tuto pomstu „posílila“ Narcissa Teacherová, když shodila Lilian, která předtím způsobila pád Kate.

Mrzimor se rozhodl, že otočí vedení na svou stranu, přičemž Draggita krásným gólem překonala Nerys. Žlutí si tak mohli užívat vedení.

Ale to snad není pravda! Přesně to si mohli říkat fanoušci Nebelvíru, protože Hekatea Centaurix také usnula a míč jí vypadl z rukou. Holky by vážně měly popřemýšlet místo o létání na koštěti spíš o teplé posteli a čaji, hra pro ně byla zřejmě vyčerpávající.

To vše bylo ale rázem jedno, protože v čase 44:28 chytila Kate zlatonku a s krásným skóre 180:40 zajistila Nebelvíru výhru a prozatímní vedení ve školním mistrovství. Gratuluji.

Statistiky:

Držení camrálu:

Nebelvír: 68 %

Mrzimor: 32 %

Kontrola potlouků:

Nebelvír: 39 %

Mrzimor: 61 %

Počet střel:

Nebelvír: 7

Mrzimor: 4

Úspěšnost střel:

Nebelvír: 43 %

Mrzimor: 100 %

Vyjádření kapitánek:

Esperanza Milagrosa: Nelíbilo se mi neustálé sekání všeho a všem. Značně to ovlivnilo mou náladu a pohled na celou hru. A nebyl to jen můj pohled, mnoho našich hráčů na tom bylo stejně.

Jinak chválím Mrzimor, že se stal opět celkem rovnocenným soupeřem, a děkuji jim za napínavou hru. Bylo to dost vyrovnané.

Chci také poděkovat všem našim hráčům – na hřišti i na střídačce. Hlavně, že to vydrželi a i přes nepřízeň to nevzdali.

A zejména velký dík všem našim fanouškům, kteří nám na hřišti drželi pěsti.

Lilian Isabella Rorrs: Do zápasu jsme nastoupili plní sil a elánu. Sice pravda, některá naše esa nemohla dorazit, ale nenechali jsme se tím zastrašit. Musím všechny naše hráče pochválit, protože do toho šli s plným nasazením a rvali se přes všechny technické problémy, které zápas provázely. To, že jsme nakonec prohráli, pro mě není až tak podstatné. Stačí, že se ukázalo, že do příštích let na to máme…

To by bylo o tomto zápasu vše a u dalšího článku ze zápasu Havraspár vs. Nebelvír na viděnou. – usměje se –

Pro Denní věštec
John Charless Bartowski

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *