Brigáda v knihovně

| Vydáno:
Jistě jste si již dávno všimli nové podoby brigády v sekci soutěže, ale jaké jsou možnosti v současné době? Co všechno můžete posílat? Jakou dostanete odměnu? Proč je výhodné brigádničit pro knihovnu?


Nebudu vás v tomto článku nudit nějakým bezvýznamným úvodem, vrhneme se rovnou na práci pro knihovnu. Knihovna v současné době pracuje na několika svazcích a potřebuje schopné spisovatele, poety, korektory i ilustrátory. Představme si tedy jednotlivé práce, o které se můžete ucházet.

I – Spisovatel

Stále platí, že můžete přispívat do knihovny svými vlastními knihami nebo jednotlivými kapitolami knih, které jsou uvedené na nástěnce v kanceláři knihovníka. Při psaní jednotlivých kapitol se nemusíte striktně držet uvedených požadavků, ale měli byste splňovat téma knihy. Odměna za kapitolu je určena podle rozsahu a kvality až na 20 srpců za stránku.
Pokud se budeme bavit o psaní celých knih, tak odměna je stejná. Upřednostňuji knihy, které mají alespoň částečně kouzelnickou tématiku nebo se dokonce týkají přímo naší školy. Než začnete psát, zkuste se zeptat, jestli je o dané téma v knihovně zájem. Buď udělejte veřejný průzkum, anebo se nebojte zeptat knihovníka.

II – Hádankáři

V současné době spolupracuje knihovna se slečnou Tamarou Tajemnou, která připravuje sbírku nejrůznějších kouzelnických hádanek. Bude velice ráda, když zašlete své kouzelnické hádanky, nejlépe rýmované, do školní brigády, aby mohla rozšířit svou sbírku. Hádanka by mohla vypadat například takto:

Jsem světlem v temnotě,
z čiré radosti chráním tě.
Mohu nabývat různých podob,
jsem jelen, myš, zajíc i sob.
Zapuzuji bytosti temné,
kouzlem, co není zrovna snadné.

=> Patron

Odměna za použitou hádanku ve sbírce je až 8 srpců a to podle délky, ale především kvality. Hádanka by měla mít jednoznačnou odpověď a neměla by být nijak obtížná.

III – Korektor

V dílně leží velmi zvláštní a hodnotná kniha, která by si zasloužila tu největší péči. Z toho důvodu se hledá šikovný korektor, který je schopný zkontrolovat jednorázově danou tajemnou knihu. Odměněn bude 5 srpci za stránku v knize. Kniha v současné době obsahuje 22 kapitol, ale ne všechny jsou dokončené. Při dobře odvedené práci je možná i dlouhodobá spolupráce.

IV – Čarografik

Pro stejně tajemnou knihu, která potřebuje zkontrolovat, potřebuji i schopné čarografiky, kteří dokáží nakreslit pěkné obrázky o velikosti 80×240 pixelů. Jednotlivé obrázky by měly znázorňovat významné události z naší školy. Posílejte návrh svého obrázku a v případě, že bude uznán za vhodný, uvolním pro vás rozpracovanou knihu, abyste si mohli vybírat jednotlivá témata. Odměnou vám bude až 12 srpců za povedený a uveřejněný obrázek. Podmínkou je, že obrázky budou laděny do hnědých až pergamenových barev, například takto:


V – Ilustrátor

Většina knih je stále bez obrázků, proto máte možnost to napravit. Vyberte si nějakou zajímavou knihu a zkuste ji doplnit o ručně nebo na počítači kreslený obrázek. Posílat obrázky můžete i s názvem knihy přes brigádu, ale odměna bude zaslána jen za povedená a uveřejněná díla a to ve výši až 15 srpců za obrázek.

Doufám, že vás článek neunavil a naopak navnadil, abyste se vrhli do práce v knihovně. Pokud máte jakékoliv postřehy, nápady nebo stížnosti, neváhejte mi poslat sovu nebo napsat do kanceláře. Nemusí se jednat pouze o knihovnu, ale i o dotazy a stížnosti k soutěžím či seminářům.

Komentáře

  1. Nováčci – Mohou se zapojit i nováčci, včetně těch, co zatím čekají před hradem? Zní to všechno zajímavě a člověk se tam dole v parku docela nudí. 🙂

  2. Psaní do zásoby – Jako nezaregistrovaná můžete psát zatím jen do zásoby, jakmile se na hrad dostanete, tak vše pošlete a získáte danou odměnu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *