Jak namotivovat profesory?

| Vydáno:

Jak namotivovat profesory k ještě lepší práci? Dejte jim něco na sebe! Právě tímto heslem se nejspíš řídí inspektor výuky Filius Orionis, protože si pro své profesory připravil překvapení, které nejednu fialovou duši doslova nakoplo!

Bez práce nejsou koláče… to známe, naši rodiče nám to vštěpují již od útlého věku, ale nikdy není pozdě připomenout si to i v pozdějších letech.
Podle statistiky kouzelníků z Nového Zélandu s názvem „Na koláč není nikdy pozdě“, která jasně prokázala, že i dospělí lidé se rádi nechají namotivovat, je jasné, že pokud máte nějaký jasně viditelný cíl, budete pracovat lépe a usilovněji, abyste kýžené odměny dosáhli.

Profesorský sbor na naší škole je toho zdárným příkladem, protože stačí některým nejmenovaným kolegyním (jedna má iniciály AD a další AJR a nejsou samy) zamávat před obličejem krásným novým kouskem do šatníku a začnou makat o sto šest!

Přesně to ví i současný inspektor výuky Filius Orionis, který se rozhodl motivovat profesory zbrusu novým setem profesorského oblečení. Samozřejmě žádný z těch krásných kousků nedostane nikdo z profesorů zadarmo, rozhodně to však nakopává k práci, která bude nadprůměrná – a na tom vydělá nejen profesor, ale také studenti.

Tento nový set nese název „Academicorum“. Sestává se z hábitu, róby, klobouku, opasku a hole. Každá jednotlivá část má vlastní specifické nároky a požadavky a jejich udělení přísluší právě inspektorovi výuky.

Celý set vypadá takto:Kouzelný, že?

Již dnes můžete potkat na hradě profesory, kteří některý kousek vlastní, zatím žádný však nemá celý set. Některé kousky lze získat poměrně snadno, pokud profesor neprospí většinu roku jako medvěd ve svém doupěti, jiné se udělují za dlouholetou, a samozřejmě kvalitní, práci.

Musíme panu inspektorovi nechat, že toto je opravdu brilantní tah a set je nádherný. Doufejme jen, že to nepovede k záplavě v konkurzu na nové profesory, aby ještě vůbec bylo koho učit!

Pro Denní věštec
Theresa Veilin Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *