Brk sympatie – nominujte svého oblíbeného novináře

| Vydáno:
„Do třetice všeho dobrého“, říkává se. V našem případě to dnes bude spíše „do třetice všeho sympatického“, neboť si už potřetí v historii UNC představíme speciální kategorii Brk sympatie.

Stejně jako v ostatních kategoriích se i u Brku sympatie oceňuje novinářská práce někoho z hradních obyvatel. Oproti více specifikovaným kategoriím však zde platí, že jména nominovaných přinášíte vy sami, milí čtenáři, široká hradní veřejnost. A jak název napovídá, hlavním kritériem pro tuto kategorii je sympatie.

V Brku sympatie navrhujete jména těch, jejichž novinářské aktivity si z nějakého důvodu vážíte. Pobavil vás někdo svým článkem? Potěšil, zaujal, ukázal vám nový pohled na probírané téma? Nadchl vás někdo svým novinářským nasazením, kvalitní a pečlivou prací, originalitou? Je pro vás někdo novinářskou ikonou stávajícího roku, vzorem, hvězdou na novinářském nebi? Už sama nominace je určitým oceněním dotyčného a jeho novinářské aktivity. Pojďme si tedy připomenout dvě pravidla pro nominace.

1. Každý může nominovat každého. Můžete navrhnout až 2 osoby, o nichž jste přesvědčeni, že v posledním roce vykonaly na poli novinařiny něco pro vás zajímavého, výjimečného.

2. Každá nominace musí kromě jména nominované osoby obsahovat i důvod, proč dotyčného nominujete. Důvod stačí v pár větách, dejte si na něm ovšem záležet, rozepište ho trochu do hloubky. Důvod ve znění „Líbí se mi, co píše.“ je příkladem, jak to vypadat nemá. Správný příklad by byl např.: „Nominuji škrknu Kaňku, protože se mi líbí, jak si dává záležet na každé jednotlivé inkoustové skvrně na přední straně Denního věštce. Její kreativita je pro mě inspirující a vždycky se pobavím, když některá kaňka připomíná karikaturu někoho z profesorského sboru.“ Ve svém důvodu zkuste vystihnout novinářské přednosti nominovaného, které v jeho činnosti v posledním roce spatřujete a které oceňujete.

Už víte, koho chcete nominovat? Máte už jasně a stručně sepsaný důvod, proč právě toho někoho nominujete? Výborně, pošlete nám to vše do externího sovince Denního věštce, který sídlí na adrese hogwartsdv@gmail.com do pátku 5. února včetně.

Z došlých nominací vytvoříme hlasovací lístek, kde oproti zvyklosti budete vy, čtenáři a podporovatelé hradní novinařiny, rovnou hlasovat pro svého favorita. Letos tedy vynecháme výběr odbornou porotou, přestože věříme, že se i její členové do hlasování v Brku sympatie rádi zapojí.

Neváhejte a zapojte se. Pro nominaci v této kategorii stačí málo – dvě jména, dva stručné, ale patřičně rozvedené důvody, proč si dotyčných a jejich novinářské práce vážíte. Na vaše sovy se už těšíme!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *