Půlnoční smršť přichází i za deště!

| Vydáno:
Půlnoční smršť je opět tu v plné síle, aby odhalila a připomněla vše, co jí přijde důležité či zábavné – někdy obojí. Pokud chcete strávit chvíli čtením, či jen odhalit, jestli jste náhodou nebyli přistiženi zrovna vy, začtěte se do následujícího článku.


Abych pravdu řekla, tak se mně osobně absolutně nic nechce, nebo alespoň ne to, co musím. Naopak věci, které by mohly ještě počkat, mám již obstarané. Ale když se nad tím zamyslím, tak v takovém stavu nejsem sama. Celý hrad tak nějak… lenoší a snad nabírá sílu na pořádný konec školního roku. Očividně za to může počasí, které se rozhodlo, že nám bude nakukávat lenošení při koukání na dešťové kapky či při pozorování plamenů v krbu. Ovšem mohli bychom vést dlouhé diskuze a třeba bychom došli i k tomu, že ve všem mají prsty malí mužíčkové se třemi hlavami, ocasem a ostrými špičáky. Vás ale nejspíš zajímá, co jsem vypátrala během té doby, kdy jste se museli obejít bez mé maličkosti. Inu nebylo toho samozřejmě málo a zde vám předkládám to nejdůležitější.

Famfrpálová sezona na vašem hradě je v plném proudu a my tak byli svědky již tří zajímavých utkání, která přinesla zajisté nevšední okamžiky. To, že se vedení prozatím ujal Nebelvír, rozhodně nikoho nepřekvapí, avšak já bych se ráda vrátila trochu do minulé doby, a to k zápasu červených proti modrým. Byl to opravdu velmi krátký zápas, jehož délku mnozí svádějí na to, že modrá kapitánka nenasadila chytače, kterého bohužel neměla v tu chvíli k dispozici. Což je sice možné, ale víte… v předvečer zápasu jsem si zašla na tribuny. Byl zrovna krásný západ slunce, a když slunce zašlo, povšimla jsem si postavy plížící se ke kumbálu. Zakuklencova operace byla rychlá… Jakmile dotyčný zmizel, šla jsem obhlédnout, jaké nekalosti se tam děly. A hle! Po otevření truhly jsem ucítila vůni smaženého řízku! Avšak nechápala jsem do doby, než červení nasadili do hry jako chytače Nebelbracha Mechachu, když byla shozena Kate Resea. Chytač nelenil a vydal se za zlatonkou po čuchu… Škoda, že modří neměli na postu chytače nějakého milovníka řízků, mohli červené překvapit!
Nebelvír má ale štěstí, že tuto taktiku nezkusili proti Mrzimoru a že na postu chytače neseděl Andrew Uroboros, ten totiž řízky taky rád a čuch na ně má nejspíš taky. Možná by i hrozilo, že zlatonku spolkne i na jiném postu!

V nedávné době byl vypsán konkurz na nového správce Godrikova Dolu. Podle dosavadních informací se prozatím přihlásil profesor Serge Renine, který již jednou tuto správcovskou pozici vykonával. Zatím nemá žádného soupeře, připadne tedy tento post upírovi?
Mě ovšem zajímalo, proč se nikdo jiný k tomuto postu neupsal, a tak jsem se rozhodla u zápisní tabule hlídkovat. A ouha, nebyla jsem sama! Profesor Renine si pod tabuli přitáhl rakev i s kufrem, ve kterém měl osobní věci. Kdykoliv se někdo pokusil do konkurzu přihlásit, stačilo jen trochu vycenit zuby a dotyčný utekl. Je vidět, že profesor o funkci opravdu stojí. Když ho chtěl zástupce ředitele zpod tabule vyprovodit, se zlou se potázal a rozhodl se nezahrávat si s rozvedeným upírem. Doufejme tedy, že pokud post připadne do upírských rukou, nebudeme se muset Godrikovu Dolu vyhýbat obloukem!

Myslím, že nikomu neuniklo, že narozeniny oslavila inspektorka výuky a dlouholetá uznávaná profesorka Mintaka Orionis, která si tak připsala ke svému věku další číslo. Avšak co je mi záhadou, nikde jsem nepostřehla, že by se dotyčná sháněla po lektvaru mládí nebo ho dokonce konzumovala. Mám takové podezření, že v jejím případě dělají vrásky výjimku a pro jistotu se přesouvají k jiným dospělým. Tato okolnost mě tak zaujala, že jsem se rozhodla vypátrat, jaká magie v tom vězí, či kde slečna Mintaka Orionis skrývá své zásoby lektvaru mládí a následně je požívá. Pokud se k vám dostane jakákoliv stopa, napište mi, odměna od šéfredaktorky Denního věštce vás nemine!

Jednou jsem se takhle ve Velké síni nestačila divit, ostatně Judith Eleanor Pixie také ne! Filius Orionis tam totiž drbal nejdřív netopýry a poté se ujal pozice osobního drbače slečny Narcissy Teacherové, načež se pokusil obalamutit přetěžká zaklínadla a ke slečně si přivoněl. Bohužel vytouženého magíka nedostal. A nemyslím si, že by za snahou profesora Orionise stálo něco jiného než touha po magíkovi!

Avšak pozadu nezůstal ani Oliver McCollin, který se sám nechal podrbat modrou spolužačkou. Nejsem si jistá, jestli to nelze považovat za doping při psaní úkolu do Sedmiboje, ale dejme tomu, že to byla jen jistá… příjemná záležitost!
Oliver McCollin – nastaví záda směrem k Looor –

A konečně se zaměřím na již zmiňovaný Sedmiboj. Popravdě, vyhlášení výsledků čtvrtého úkolu bylo zajisté pro mnohé, kromě mě, překvapením. Hned pět soutěžících se umístilo na prvních třech místech. Soutěžící zde zápasili se Závistí, ale spíše mi přišlo, že se dali na kurzy švadlenek! Několik z nich dokonce pár takových kurzů navštívilo, aby se přiučili a mohli tak splnit zadaný úkol. Mám informace, že takový Dunstan Merryweather si přišil několikery šaty k vlastním kalhotám a slečna Eineann Mag Lasair běžela na ošetřovnu s jehlou v ukazováčku. Řeči lékárníka nebrala v potaz a žádala hospitalizaci, ten jí však opakovaně odpovídal, že hospitalizace není nutná a v žádném případě neomlouvá z plnění úkolu. Naopak Kate Resea si úkol náležitě užívala a svůj výtvor do poslední chvíle ladila.

Co se týká porotců, donesly se ke mně zvěsti, že několik modelů už mají objednaných a čekají, až se v modelech navržených Sedmibojaři budou moci projít po hradě. Jen doufám, že si dámy neobjednaly to samé, to by mohlo dopadnout špatně!

Pro dnešek je to vše, pokud byste měli vy sami nějaký postřeh nebo tip na vypátrání skutečnosti, nebojte napsat na adresu Denního věštce, já to za vás vypátrám! Protože já mám výhodu splynutí, já jsem ta, kterou nevidí nikdo, i když tam je! A nezapomeňte, příště si mohu posvítit právě na vás!

Vaše Nashira

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *