Půlnoční smršť zkoumá zvonce

| Vydáno:
Školnímu roku Léto 2014 pomalu zvoní zvonce, ale ani tentokrát nepřijdete o článek s dávkou velmi cenných informací o hradních událostech či skutcích někoho z vás. Půlnoční smršť je opět tu a je připravena vylíčit možné i nemožné pravdy o životě na zdejším hradě. Jste na to připraveni? Pokud ano, nahlédněte do tajů tohoto článku, pokud ne,… přijďte někdy jindy.

Nemusíte být mnou, abyste si všimli, že skončil poslední úkolový termín a nyní už stačí odevzdat závěrečné eseje a vše opravit. A ač by se sem tam zdálo, že hrad spí, opak je vlastně pravdou. Ufňukaná Uršula tuhle kvílela v umývárně takovým způsobem, až z toho uši bolely. Chtěla jsem jí trochu vynadat, ale když jsem spatřila ty čmáranice tam, začala jsem skoro kvílet taky. V jednu chvíli se jí tam dveře netrhnou, když si obyvatelé přijdou na zeď načmárat nějaké to moudro, a když je to přestane bavit, začnou se tam dohadovat o tom, jestli je lepší jedna kolej, či druhá, která si zaslouží či nezaslouží vyhrát, kde jsou lamy nebo že tamten či onen neumí gramatiku. Osobně bych se přiklonila k té první variantě. Nemám nic proti diskuzi, ale já osobně dávám přednost diskuzím na úrovni. Jen škoda, že umývárna neprozrazuje jména, to bychom se možná někdy pobavili, že? Naštěstí se poté debata stočila k tomu, čím by kdo chtěl být, nebo naopak nechtěl. Jsem zvědavá, kam to bude pokračovat dál.

Jak jste mnozí nejspíš zaznamenali, 5. úkol Sedmibojařů čekal na své hodnocení déle než úkoly předchozí. Vše se svádí na organizační důvody, ale tomu se nedá tak úplně věřit, že ano! Já vám totiž řeknu, jak to bylo doopravdy. Porotci samozřejmě spadají pod vedení samotné Gvendolin Starší, a tedy bez jejího schválení nemůže být nic vypuštěno na světlo. Avšak po madame Gvendolin se na několik dní slehla zem! Všem se pak omluvila, že byla odvolána na ministerstvo kouzel, ale to není tak úplně pravda. Já ji sledovala a odhalila pravý důvod jejího zmizení. Madam se totiž zapomněla na tribuně ve své speciální lóži, kde se s prominutím cpala sedmitlapkami a zapíjela je máslovým ležákem. Přejedená a přepitá prostě usnula a poté se zmohla jen na krátké oznámení o prodloužení hodnocení 5. úkolu a sama se vydala trávit… kam nebo koho, po tom už jsem raději nepátrala.

Další velkou akcí, která se nyní koná, je volba Osobnosti Hogwarts 2014. Již zítra končí první kolo, do kterého má každý možnost nominovat až 5 svých kandidátů. Sice jsem na vašem hradě jenom chvíli, ale i já jsem vyrazila k volbám, jsem totiž zastánce toho, že když mohu něco ovlivnit, ovlivním to! Bylo to samozřejmě v noci, avšak ani tak jsem nenašla nominační komůrku opuštěnou. Usnul tam totiž Michael Jones, který se během dne snažil lidem nakukovat do nominačních lístků. Pár studentek se ho sice snažilo odlákat skoro spícího do kolejní místnosti, ale s ním to ani nehnulo. Očividně nepoužily taktiku „jídlo“, protože na to slyší téměř každý chlap. Leda by patřil do té menšiny…

Pokud jste se před nedávnou dobou vyskytli v našem parku, mohli jste zahlédnout upíra. Ne, profesor Serge to nebyl, to se na hrad přišla zpovzdáli podívat profesorka, která nyní obývá zmrzlou zem. Jak se jí povedlo přemístit se z Mrazákolandu do hradního parku, to nevím, ale jedno vím jistě… byla tu dávno přede mnou a jistě zná mocná kouzla. Ano, mluvím o Anseiole Jasmis Rawenclav. Jsou to první náznaky, že jí hrad chybí, nebo se jen přišla podívat a zkontrolovat, jestli zdi ještě stojí? Uvidíme časem, jedno je však jisté: Nastudujte si její životopis, ať vás nekousne!

Dnes skončíme poměrně čerstvou událostí. Famfrpálový zápas mezi Nebelvírem a Zmijozelem rozhodl o tom, kdo si odnese krásný famfrpálový pohár a titul neporažených mistrů Léta 2014. Ano, jsou to červení. Ale já bych ráda vypíchla dvě situace, ve kterých hrála hlavní roli žába a později i oliva. První pravidlo přežití totiž zní: „Je-li žába rozčílená, nestav se jí do cesty a už vůbec jí nebuď soupeřem!“ V dnešním zápase totiž Barbara Arianne Lecter ukázala, že nestojí o protivníky, co by příliš brzy ukončili zápas a už vůbec ne o jejich náhradníky:

Nicméně své spoluhráče se rozhodl pomstít odrážeč Oliver McCollin, jenom se rozhodl trochu pozdě… Všichni už totiž sesedli z košťat, protože chytačka Kate Resea mezitím polapila zlatonku, o kterou se téměř rvala se svou zelenou soupeřkou. Chudák Barbara tak dostala již zbytečnou ránu. Naštěstí neměla daleko na zem.

Dnes se již rozloučíme, můžete jít opět smolit eseje či nabírat síly.

Vaše Nashira

Komentáře

  1. To vůbec není pravda! – Tscháá, to je odporná a podlá pomluva. Rozhodně jsem se nepokoušel nakukovat lidem do lístků a už vůbec jsem to nedělal tak, aby mě u toho někdo viděl +čertí se+ Ten Denní věštec se čím dál tím víc blíží k prachsprostému bulváru…

    1. Re: To vůbec není pravda! – Já nejsem jen tak někdo, vážený Michaeli. +líbezně se na mladíka usměje+ A s tím bulvárem opratrně, nebo bude muset zasáhnout Niane, která si to rozhodně nenechá líbit! +zasměje se+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *