Prázdniny v knihovně nebudou

| Vydáno:
Přestože se blíží konec školního roku a brzy začnou prázdniny, tak v knihovně začíná život a práce naplno. Pojďte v knihovně oslavit desáté výročí naší školy, zasoutěžit si, získat nějaké odměny a především spoustu skvělých zážitků.


Knihovna má za sebou další měsíc pod vedením knihovníka, který na první pohled vypadá, jako by v knihovně nic nedělal, ale nenechte se zmýlit. Přípravy na některé z projektů již skončily a blíží se do finále. Můžete očekávat jednak hádankářskou soutěž, kterou bude pořádat slečna Tamara Tajemná, a také uvedení nové speciální knihy.

Na den výročí se ve školní knihovně objeví zvláštní svazek, na kterém se pracovalo několik dlouhých a bezesných týdnů. Na jeho přípravě se podílelo několik lidí, kterým bude poděkováno přímo v knize. Bohužel velkolepost tohoto svazku je tak obrovská, že stále ještě nejde o úplně dokončený titul. Je to příslib kvalitních knih s ilustracemi a ukázka směru, kterým by se měly nové knihy ubírat. Množství pěkných ilustrací a zajímavá témata, to je přesně směr, kterým se chtějí naše knihy v knihovně ubírat.

Nyní již k plánovaným událostem, které můžete očekávat v červnu na naší škole. Soutěžní hádankářské klání slečny Tamary Tajemné bude asi jedna z nejzajímavějších událostí během celého měsíce. Slečna Tamara Tajemná bude neplánovaně navštěvovat různé části hradu a pokládat soutěžní hádanky. Za správnou odpověď získáte jeden hádankářský bod, ale další hádankářské body lze získat i posíláním vlastních hádanek (až 5 hádankářských bodů). Nejlepší hadači budou vyhlášeni na úvodní straně a všichni soutěžící budou odměněni hodnotnou odměnou v podobě hmotných darů, srpců a možná i posledních bodů do školního poháru.

Neváhejte se do soutěžního hádankářského klání zapojit a očekávejte otázky prakticky kdekoliv i s upřesněním pravidel, oznámením speciálních odměn a způsobu odevzdání vašich odpovědí.

Své hádanky můžete zasílat již nyní sovou knihovníkovi Martinovi Javorovi, který se těší na jakékoliv kouzelnické hádanky, které může odměnit. V případě většího počtu je zasílejte přes soutěžní admin do brigády B – Knihovnické práce.

Poslední významnou událostí je menší oslava a uvedení nové knihy do knihovny dne 14. června. Oslava se uskuteční v Severní věži a bude se jednat pouze o malou komorní oslavu. Všichni přítomní se mohou těšit na skvělou zábavu, informace o nové knize a nějaký menší upomínkový dar.

Knihy v knihovně se na vás těší a budou rády, pokud se zastavíte a jednu nebo dvě si přečtete. Já jako knihovník budu naopak rád, pokud si sednete k pergamenu a zkusíte nějakou knihu sepsat a zaslat mi ji, abyste oživili ten krásný klidný život v knihovně.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *