Nominace Osobnosti Hogwarts – kdo dostal hlasy?

| Vydáno:
Již skončilo první kolo hlasování o Osobnost Hogwarts, ve kterém mohl každý nominovat maximálně pětici kouzelníků z našeho světa. Kdo byl poctěn trochou hlasů? A kdo jich dostal větší fůru? Jak se těmto osobnostem vedlo v předchozích letech? Čtěte dále a dozvíte se nenadálé!


Osobnost Hogwarts je každoroční „anketa“ (probíhající jednou za mudlovský rok), která je zakončena udělením ocenění Osobnost Hogwarts té osobnosti, která dostala nejvíce hlasů v druhém kole. My známe kolo první. Pro koho jste hlasovali? Kdo tedy již teď ví, že se do finále nepodívá? A čím se v našem světě nominované osobnosti vyznamenaly? Pojďme si o nich něco říct.

Na příčce dvacáté můžeme najít jednu studentku a jednu profesorku – Janel Weil a Nicolette Marique Leroy. Nicol vidíme v nominacích vůbec poprvé s vyšším počtem hlasů a tak jí gratulujeme k tomuto skromnému úspěchu! Byla ve své koleji po tři roky prefektkou, po odchodu z funkce se po ní částečně zem slehla, ale nyní se vrátila na kolejní post. Zastává post pokladnice a k tomu hlavní bodové tahounky koleje. V současné době hnízdí v pátém ročníku a odmítá se z něj hnout, neboť si nezažádala o zkoušky NKÚ.

Pro slečnu Janel Weil je šestice hlasů nejspíš menším zklamáním po minulých letech. Nominovanou ji můžeme vidět již od roku 2008, kdy dostala 8 hlasů, což ani tehdy na TOP10 nestačilo. S letoškem je to tedy sedmý rok a za těch sedm let se jednou podívala do TOP10, to bylo v roce 2011. Tehdy se dostala na krásné dělené páté a šesté místo. Janel byla v letech Léto 2008, Zima 2009 a Léto 2009 prefektkou Havraspáru (ze kterého pochází). Následující dva roky (tedy Zima 2010 a Léto 2010) zastávala dokonce funkci primusky. V průběhu svého studia získala cenu Roweny z Havraspáru i Snaživce roku. Studium zakončila úspěšně zkouškami OVCE a stala se profesorkou. Jako profesorka získala Picatrixův řád čarodějů za výuku, ale i Řád kouzelného pera za soutěže. Aktuálně je šéfredaktorkou Sub Salix, čítárny Pod vrbou, a vyučuje svou hordu předmětů.

Další dělená příčka, která měla o hlas více než předchozí dvě slečny, byla v rozmezí 15.-19. místo. Na ní můžeme najít jednu studentku, dvojici profesorek a dvojici profesorů. Jmenovitě to jsou Bilkis Blight, Filius Orionis, Nimrandir Elénére, Selena Enail Smithová a Tydynka Flyová.

Bilkis Blight najdeme v rozšiřujícím studiu koleje Nebelvír a také se s ní můžeme potkávat v Denním věštci, kde dělá zástupkyni šéfredaktorky. V nominacích OH není žádným nováčkem, prvně získala nějaké ty hlasy (konkrétně 6) v roce 2010. Bilkis obsadila post prefektky své koleje na dva roky a kus třetího. Za svůj přínos koleji dostala i cenu Godrika Nebelvíra v roce Léto 2013. K tomu se zúčastnila obou mezikolejních soutěží – v Sedmiboji si vydobyla 3. místo v roce 2010 a o rok dříve byla i ve čtyřčlenném nebelvírském týmu Bradavické čtyřky na stejné příčce.

Filius Orionis je profesorem již delší dobu. Též pochází z Nebelvíru a stejně jako Bilkis jej i on reprezentoval v obou mezikolejních soutěžích. Byl však v obou o příčku lepší, tedy byl v obou druhý. Sedmiboj si užil v roce 2008 a Bradavickou čtyřku roku 2009. V roce Zima 2007 zastával funkci prefekta Nebelvíru, primusem byl celkem 4 roky. To měl ale trochu komplikovanější, když na primuse nastoupil z prefektského místa, vydržel tam dva roky. Následně si dal rok pauzu a pak se na post primuse vrátil.V Zimě 2007 navíc získal cenu Godrika Nebelvíra a následujícího roku vyhrál titul Snaživce. V Létě 2009 se stal absolventem Bradavic a pak zfialověl. Za svá profesorská léta byl šéfredaktorem Denního věštce. Vysloužil si i dvakrát Picatrixův řád za výuku, jednou Vox Scholaris za výuku od Studentské rady. Mimo to si vysloužil i Řád ostrého brka za práci pro Denní věštec. Co se historie v OH týká, 7x se dostal do TOP10, letošní rok je první, kdy se do ní nedostal. Nejlepší umístění bylo 3. místo v roce 2009.

Nimrandir Elénére již dlouhá léta obývá ředitelnu. Na tomto postu jej můžeme najít již od roku 2005 a za tu dobu se vždy našla alespoň šestice osob na hradě, které mu daly hlas. V TOP10 se objevil vyjma 2 let (letošní rok je třetí) a nejlepších umístění dosáhl první dva roky. V prvním roce dokonce vyhrál druhé kolo, jenže naneštěstí tehdy byly kola 3 a v tom finálním byl třetí. Stejnou příčku obhájil i v roce 2006, tedy v roce následujícím. V jeho vlastnictví je Merlinův řád I. třídy a Řád Velkých Bradavic. Aktuálně jej však merlinužel máme na Cestě čar a je neznámo, kdy se mezi nás vrátí.

Selena Enail Smithová je bývalá mrzimorská zástupkyně mezi nominovanými. Slečna Sel je v nominaci již čtvrtý rok, kdy její nominace měly hodnotu 6, 8, 8 a letos 7 hlasů. Za své studium neokupovala žádné funkce, přesto však byla pro svou kolej pevnou oporou. Studium zakončila úspěšnými OVCEmi v roce Léto 2010. Absolvovala i Sedmiboj roku 2010 a tehdy získala Cenu Sympatie (není divu, že?). Aktuálně je profesorkou a navíc se stala i vedoucí Příčné ulice.

Tydynka Flyová je jednou z „novějších“ profesorek. Stejně jako Bilkis byla i slečna Tydy nominována jen jednou v předešlých letech. V roce 2011 měla 6 nominačních hlasů, letos o jeden hlas víc! Nikdy se nezúčastnila mezikolejních akcí, ačkoliv byla dvakrát nominována do Sedmiboje, poháru přišla až moc silná a tak ji nevybral. Za studentská léta byla šéfredaktorkou Hadího krále a za svou práci pro kolej si vysloužila Řád Salazara Zmijozela v roce Léto 2011. V Létě 2013 udělala první poslední pro to, aby školní pohár vyhrál Zmijozel a získala tehdy i titul Snaživce roku. Nyní již druhým rokem své studenty učí kouzelnickému zeměpisu a domácím kouzlům.

O jeden hlas více si vysloužila havraspárská studentka Madidess Leevian. Madi je naprostou novačkou v nominacích a jejích 8 hlasů ji prvně vyneslo alespoň do pole „statečných, ale poražených“. V roce Zima 2011 byla prefektkou Havraspáru. Rok předtím získala cenu Roweny z Havraspáru za svou práci pro kolej. V Létě 2013 absolvovala zkoušky OVCE a stala se důchodkyní. Letos poprvé reprezentuje svou kolej v mezikolejních soutěžích a účastní se Sedmiboje, kde je horkou kandidátkou na nejlepší umístění.

Příčka 12 a 13 byla opět obsazena dvěma lidmi naráz. Konkrétně Kate Reseou a Matthewem Whitecrowem. Kate se do nominací vrátila po dlouhých sedmi letech a počet hlasů navýšila o 2 nové. Za dobu svého studia sice neměla žádnou vedoucí funkci v nebelvírské koleji, přesto ale v Létě 2007 získala cenu Godrika Nebelvíra za své zásluhy, kterých má za dlouhá léta v koleji bezpochyby kvantum! V Létě 2009 absolvovala zkoušky OVCE a v roce Zima 2014 absolvovala i zkoušku KOZA (jako druhá na hradě). V současnosti reprezentuje svou kolej v Sedmiboji a činí to velmi kvalitně.

Matthew Whitecrow sice na našem hradě nikdy nestudoval, přes to všechno je tu už dlouhá léta. Do Osobnosti Hogwarts byl nominován již po čtvrté v řadě. V druhém případě, tedy v roce 2012, se dokonce dostal do TOP10 a tam se vyhoupnul na dělenou druhou až třetí příčku. Byl to jeho životní úspěch a zatím to vypadá daleko k zopakování. Mezi roky Léto 2012 a Léto 2013 byl kolejním ředitelem Mrzimoru. Aktuálně je zdravotníkem na hradě a dokáže vyléčit i tu nejhorší chorobu.

Na tom nejsmutnějším místě se umístila další červená studentka. Nerys Heliabel Ghostfieldová má celkově 11 obdivovatelů, kteří jí poslali hlas. V loňské anketě měla hlasů 8, tedy se její fanklub rozrůstá! Třeba ji příště uvidíme i v TOP10! Aktuálně Nerys můžeme najít v sedmém ročníku, kdy pilně pracuje na svých zkouškách OVCE. Za těch sedm let předvedla svou oddanost koleji. V roce Léto 2012 se stala prefektkou, následující rok povýšila na primusku a tento post si udržela i po dva další roky. Letos si dává konečně zasloužený odpočinek. Ve svém druhém ročníku, tedy v Zimě 2012, získala titul Snaživec roku a v Zimě 2013 si odnesla cenu Godrika Nebelvíra. V roce 2013 reprezentovala svou kolej v Bradavické čtyřce, kde si odnesla s kolegyněmi druhou příčku.

A koho jste svými hlasy „protlačili“ do TOP10? Kdo si to rozdá v druhém kole o Osobnost Hogwarts? Seznam je podle jména, neboť pořadí není známo, a je velmi zkrácen.

Andrew Uroboros je nováčkem v TOP10. Dva poslední roky sice měl nějaké ty nominace, ale nikdy to nedotáhl na TOPku. Mrzimorský primus, držitel ceny Helgy z Mrzimoru a loňský soutěžící v Bradavické čtyřce (3. místo) je jediným studentem sluníčkové koleje. Jak se mu povede? Uvidíme!

Barbara Arianne Lecter se po roční pauze opět vrátila do TOPky. V roce 2011 byla třetí a v roce následujícím byla čtvrtá. Barb je hogwartskou žábou a ožabila Zmijozel, kde dělala několik let primusku. Drží dvě ceny Salazara Zmijozela, kdy jednu převzala za veselé žáby zmijozelské z Hadího krále. Za své studium získala i titul Snaživce roku a k tomu navíc také dokázala se zeleným týmem vyhrát Bradavickou čtyřku v roce 2009. Účastnice minulého Sedmiboje jím proKVÁkala s grácií. Jak si doKVÁká v Osobnosti? Buďme napjati!

Betelgeuse Orionis najdeme už po čtvrté v řadě v TOPce, kde si hnízdí jako gryf na vejcích. Madam Bete je kolejní ředitelkou Nebelvíru již dlouhá léta! Za svá studentská léta byla dva roky prefektkou, během prvního získala cenu Godrika Nebelvíra. Jednou byla nominována do Sedmiboje, ale pohár ji nevybral. Jak dopadne bývalá nebelvírská studentka a nynější kolejní ředitelka? Dočkejme času!

Larrie Larstonová je též ostřílená mazačka v TOP10 Osobnosti Hogwarts. Nyní je v ní pátý rok v kuse, předtím byla jednou nominována a předtím ještě jednou v TOPce. V roce 2012 získala své ocenění Osobnost Hogwarts, v letech 2011 a 2013 byla druhá a v roce 2010 třetí. Její studentská léta byla naplněna událostmi. Byla dlouhou dobu primuskou, krátce prefektkou, vyhrála Sedmiboj, získala cenu Roweny z Havraspáru, zúčastnila se Bradavické čtyřky a navíc reprezentovala Hog v Triwizard turnaji. Po zkouškách OVCE zfialověla, smazala se a po obnově se stala zástupkyní ředitele. Aktuálně je kolejní ředitelkou Havraspáru. Jak se jí povede v šestém ročníku, kdy je v TOP10? Nechme se překvapit!

Lilien Emity Meissed se do TOP10 probojovala podruhé za sebou, rok předtím byla „jen“ nominována. Loni byla na dělené čtvrté až páté příčce. Za svá studentská léta získala cenu Roweny z Havraspáru. To stihla ještě před absolvováním zkoušek OVCE. Během svého studia byla šéfredaktorkou Corvina Declaratio a kapitánkou kolejního mužstva. V roce 2013 vyhrála Bradavickou čtyřku a nyní je prvním rokem profesorkou. Velmi populární a oblíbená obyvatelka sborovny. Jakpak si asi povede? Držme jí palce!

Mintaka Orionis je další matadorkou Osobnosti Hogwarts. Pátý rok v řadě je v TOP10 a dvakrát ji vyhrála, konkrétně v letech 2011 a 2013. Bývalá studentka Nebelvíru, která pobývala na postu prefektky i primusky. Získala cenu Godrika Nebelvíra i titul Snaživec roku. Zúčastnila se Bradavické čtyřky roku 2007 spolu s bratrem Filiusem, kde společně skončili na druhém místě. Po splnění zkoušek OVCE zfialověla a stala se obrovskou oporou pedagogického sboru. Slečna Mintaka je asi největší sběratel řádů, co na hradě je, stačí se podívat. Aktuálně je inspektorkou výuky a zastává tento post brilantně. Jak si povede v očích obyvatelstva? Počkejme si na to!

Niane z Libelusie je další z loňských finalistů Osobnosti. Předešlý rok měla 6 nominací a v loňském roce se dostala na šesté místo Osobnosti. Další z bývalých studentů Nebelvíru, která sice neměla žádné nejvyšší funkce přímého vedení koleje, ale na postu šéfredaktorky Lví tlapou setrvala dlouhých šest let, kdy si na tomto postu vedla úchvatně, časopis pod jejíma rukama vzkvétal. Získala cenu Godrika Nebelvíra a zúčastnila se jak Sedmiboje, tak i Bradavické čtyřky. V obou těchto soutěžích obsadila 3. místo. Po zfialovění začala učit mezi studenty oblíbený předmět Šéfredaktorské minimum a tak není divu, že je nyní šéfredaktorkou Denního věštce. Jakpak si povede tato profesorka? Věřme, že skvěle!

Nicholas McElen je oproti tomu nováčkem v druhém kole. Předloni a rok předešlý měl sice nominace, ale nedostal se dále. Bývalý mrzimorský student, který byl ve své koleji prefektem i primusem. Pomáhal madam Larrie v Turnaji tří škol, jinak se soutěží nezúčastnil. V roce Zima 2011 se stal absolventem OVCE a docela před nedávnem se stal zaměstnancem. V minulém Sedmiboji dělal porotce. Od minulého roku je profesorem a kolejním ředitelem Mrzimoru. Kam se vyhoupne hlavní hradní sluníčko? Dočkáme se!

Oliver McCollin je další z těch, kteří opakují svou účast v druhém kole z loňského roku. Loni se umístil na třetím místě. Student Nebelvíru, který již čtvrtým rokem okupuje post prefekta ve své koleji. V loňském roce byl oceněn cenou Godrika Nebelvíra a letos reprezentuje kolej v Sedmiboji. Kam se vyškrábe tato oliva? Zjistíme již brzy!

Ronald Holms Williams je dalším nováčkem v TOP10. Pan Ron byl původně na hradě jako bystrozor, který posílal do Azkabanu osoby s černomagickými předměty. Když se vydal pan Nim na Cestu čar, vrátila se k nám na hrad zkratka na Ministerstvo a s tím i post ministerského pracovníka, který vzal na svá bedra právě on. Tento rok k tomu navíc přibral post zástupce ředitele. Kam tohoto externího pracovníka školy dostanou hlasy? Dozvíme se včas!

Nyní víte, kdo, kde, kdy a jak byl z těch, kdo dostal alespoň šest hlasů. Ale kdo bude tou osobností s velkým „O“ a následujícím „H“? To se dozvíme po 18. červnu! Tak buďme napnutí jak struny a těšme se na to!

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Komentáře

  1. Obavy – Já se trochu bojím, že si hlasy v letošní OH nezasloužím. Vím o spoustě lidí, co hlasovalo pro Žáby, a ty jsem nikde na soupisce neviděla.
    Trochu se obávám, že ty hlasy byly nějak převedeny na Lecterovské jméno, jinak si neumím představit, že bych byla tam, kde jsem.
    Pokud se pletu, děkuji všem, kdo mě volili v prvním kole a děkuji i jménem Žab, které se žabužel neobjevily. Pokud se nepletu, je mi Žab líto a budu za ně držet smutek.
    Gratuluji všem nominovaným a přeji šťastnou a hlavně spravedlivou ruku všem hlasujícím, kteří by měli zvolit Osobnost Hogwarts a nikoliv Miss sympatie Hogwarts. :]

  2. – Pěkný článek Olíku! Takových zásluh všude okolo. Blahopřeji všem v TOPce a přeji jim hodně hlasů v druhém kole. A ještě jednou děkuji všem, kteří mi dali hlas. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *